Srbac: I CK obilježava Dječiju nedelju

U akciju obilježavanja Medjunarodne Dječije nedjelje aktivno se uključila i Opštinska organizacija Crvenog krsta Srbac.

Republika Srpska 06.10.2015 | 13:20
Srbac: I CK obilježava Dječiju nedelju

Članovi Podmlatka ove humanitarne organizacije danas su sa pripadnicima Policijske stanice Srbac vršili kontrolu saobraćaja, sa naglaskom na posjedovanje kutija „prve pomoći“ i druge opreme.

Mladi članovi patrole Danela Dragosavljević, Slavica i Milica Mitraković predano su obavljali ovaj posao, jer kako su rekli, kontrolisanim vozačima, od poštovanja saobraćajnih propisa zavisi bezbjednost djece na putevima.

Policijska stanica svojim planom preventivnih mjera redovno organizuje edukativne aktivnosti sa saobraćajnim sekcijama u školama, a ovoga puta i praktično povodom Dječije nedjelje, rekao je vođa saobraćajne patrole Ostoja Janković.

Pored učešća u ovoj akciji, članovi Podmlatka Crvenog krsta u toku Dječije nedjelje obići će 27 višečlanih porodica koje se nalaze u stanju socijalne potrebe i tom prilikom uručiti pakete hrane, posteljine i sredstava za održavanje higijene.

Uz to će po školama dijeliti plakate i letke sa izvodima iz Međunarodne konvencije o pravima djeteta, a učenicima prvih razreda biće podjeljeni paste i četkice za pranje zuba. U prostorijama Crvenog krsta radnici ove humanitarne organizacije ugostiće i štićenike Dječijetg vrtića „Naša radost“ Srbac, upoznati sa radom ove organizacije i počastiti slatkišima.

Obilježavanje Dječije nedjelje u srbačkoj opštini počelo je juče druženjem najmladjih na Gradskom trgu gdje su svojim crtežima na pločniku ukazali na prava djeteta, a priređena je i izložba njihovih radova.

Danas su djeca šetala ulicama sa transparentima na kojima su bili zahtjevi za poštovanje prava djece, nakon čega ih je primio i načelnik opštine Drago Ćirić.

NVO „Milenijum“ Srbac danas je organizovala i kreativnu radionicu na kojoj su mališani izradjivali nakit i druge prigodne predmete.

Razloga za veliko slavlje u Dječijoj nedjelji imaće i djeca sa posebnim potrebama, oni će 9. oktobra i zvanično useliti u novi objekat podignut za njihove potrebe.

Autor: S.K.

Komentari / 0

Ostavite komentar