Да ли су љекари знали да се Армстронг допингује?!

Адвокати Владе Сједињених Држава желе да испитају лекаре који су лечили Ленса Армстронга од рака да би открили да ли су они знали да се допингује.

Остали спортови 06.08.2015 | 19:20
Да ли су љекари знали да се Армстронг допингује?!

43-годишњи Армстронг је признао да је користио забрањене супстанце 2013. године и одузето му је седам титула које је освојио на трци Тур д’Франс.

Влада САД је тужила Армстронга и тражи вишемилионску одштету, пошто га је она финансирала током његе доминације на Туру преко УС Постала.

Армстронгови адвокати су захтев адвоката Владе прокоментарисали истакавши да је то још један покушај узнемиравања осрамоћеног бициклисте.

Армстронгу је дијагностикован рак тестиса 1996. године, он је успео да победи опаку болест, да би се вратио бициклизму и на најпрестижнијој трци на свету освојио седам титула почевши од 1999. године.

Тексашанин је годинама негирао да је користио допинг, да би све признао у интервјуу Опри Винфри почетком 2013. године. Тада је истакао да је користио недозвољене супстанце много пре него што је установљено да болује од рака. Због тога Влада жели да открије да ли су његови доктори знали да је користио допинг, јер би тако добили доказ да је у питању била већа завера да би се сакрило варање од његових спонзора.

Коментари / 0

Оставите коментар