Da li su ljekari znali da se Armstrong dopinguje?!

Advokati Vlade Sjedinjenih Država žele da ispitaju lekare koji su lečili Lensa Armstronga od raka da bi otkrili da li su oni znali da se dopinguje.

Ostali sportovi 06.08.2015 | 19:20
Da li su ljekari znali da se Armstrong dopinguje?!

43-godišnji Armstrong je priznao da je koristio zabranjene supstance 2013. godine i oduzeto mu je sedam titula koje je osvojio na trci Tur d’Frans.

Vlada SAD je tužila Armstronga i traži višemilionsku odštetu, pošto ga je ona finansirala tokom njege dominacije na Turu preko US Postala.

Armstrongovi advokati su zahtev advokata Vlade prokomentarisali istakavši da je to još jedan pokušaj uznemiravanja osramoćenog bicikliste.

Armstrongu je dijagnostikovan rak testisa 1996. godine, on je uspeo da pobedi opaku bolest, da bi se vratio biciklizmu i na najprestižnijoj trci na svetu osvojio sedam titula počevši od 1999. godine.

Teksašanin je godinama negirao da je koristio doping, da bi sve priznao u intervjuu Opri Vinfri početkom 2013. godine. Tada je istakao da je koristio nedozvoljene supstance mnogo pre nego što je ustanovljeno da boluje od raka. Zbog toga Vlada želi da otkrije da li su njegovi doktori znali da je koristio doping, jer bi tako dobili dokaz da je u pitanju bila veća zavera da bi se sakrilo varanje od njegovih sponzora.

Komentari / 0

Ostavite komentar