Не тражимо исти Закон о раду као у ФБиХ

Унија удружења послодаваца Републике Српске не траже идентичан закон о раду као у Федерацији БиХ, каже потпредсједник Уније, Саша Тривић.

Република Српска 02.08.2015 | 10:51
Не тражимо исти Закон о раду као у ФБиХ

Послодавци очекују сасвим нормалан закон до којег би требало доћи разговором и дијалогом и ми се надамо да ће уз међусобно уважавање и размјену мишљења доћи до израде закона, те да неће бити потребе за протестима, каже потпредсједник Уније удружења послодаваца Саша Тривић.

Тривић додаје да се уз разговоре и садашњи приједлог тј. радни материјал који је Влада прослиједила социјалним партнерима на разматрање може довести у фазу да буде бољи него што је то у Федерацији БиХ.

“Наша жеља није да умањујемо радничка права, него да спријечимо многе нејасноће које су се на нашим судовима појавиле, тумачећи садашњи закон о раду”, каже Тривић.

Новим законом о раду неће доћи до значајног умањења радничких права, додаје Тривић.

“Наш циљ је да коначно послије пет година покушаја, разговарамо о Закону. Очекујемо да ће Влада активирати све своје ресурсе како би се што прије дошло до новог Закона о раду", истиче Тривић.

Између осталог из Уније траже да се Законом регулише како радник улази и излази из радног односа, те да свако сноси одговорности за свој дио посла.

“Знамо да постоје и добри и лоши послодавци, као и радници, али ми ћемо настојати законским рјешењима спријечити и једне и друге да негативно утичу на пословну климу и на развој привреде Републике Српске”, каже Тривић.

Тривић наглашава да послодавци од Владе траже смањење пореза и доприноса, наводећи да су, како каже, послодавци изнијели терет кризе у Српској.

(БН ТВ)

Коментари / 58

Оставите коментар
Name

у2

01.08.2015 18:51

Бољи наси послодавци, занимљиво, али свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сике

01.08.2015 19:31

Мозе ли ми неко реци након колико времена радник добија стални радни однос? Или га висе никад нецемо добити... То је онда лосе ако је тако.

Name

Зе

01.08.2015 18:59

Новим законом се не умањују радницка права, вец администрацијска права. Имамо висе администрације и услузни будетски корисника вец радника. Радници се не буне, вец нерадници из канцеларија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

02.08.2015 05:59

Не знам сто су сви слозни у томе да треба обесправити буџетлије,полицајац 800км,професор у средњој сколи 950км,љекар 1200км у здравству плате нису редовне касне по неколико мјесеци,па зар заиста мислите да им треба умањити примања па зар нама само требају пекари,градјевинци,разно разне газде израбљиваци,трговци муљатори ткз,реални сектор а не трба нам професор,љекар,полицајац ,..

Name

Пацов

02.08.2015 07:54

Извини друже, али нису сви нерадници у канцеларијама. Ја своју плату дебело зарадим, а плаћен сам исто као и чистачица, која нема никакве одговорности. Бојим се да ће се нови закон искористити да се истисне из канцеларија оно мало људи што ради и замијени нерадницима, а онда ће твој коментар стојати 100% . . .

Name

Синнy Боy

01.08.2015 19:13

Садашња фактичка (стварна) радничка права у реалном сектору су далеко гора него што то предвиђа нови закон о раду.Радници примају плату нешто на руке а нешто на рачун,минули рад се и не спомиње,превоза нема,топли оброк понегдје,одмор траје десетак радних дана,пауза није плаћена,газда те отпусти кад год хоће,угувор о раду се потписује на два три мјесеца па се обнавља,трудницама се даје отказ... Произилази да су радници у реалном сектору ЧАК за усвајање новог закона о раду када би се он у стварности примјењивао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

02.08.2015 05:40

А као овај нови це се постовати, ма 'ајде, како да не..

Name

всс

01.08.2015 19:17

Ти би дао већу плату необразованим него образованим радницима. Ти би дао већу плату техничарима и кв и вкв радницима него инжењерима? Јеси ли ти свјестан шта причаш. Приватник може да награди кога хоће. У државним фирмама се мора поштовати систем вриједности! Како се ви послодавци не буните против ових јалових диплома са приватних факултета, специјално менаџера! Не буните се јер их ви у својим надри фирмама и немате, они сви заврше колеџ код приватног послодавца а онда иду да раде у јавно предузеће, неки орган управе итд. Што се у Закон о раду не угради та клаузула да онај ко је завршио приватни факултет не може радити у државној фирми. То ће ово кукавно школство и ову државу прилично довести у ред. На крају крајева ко је предсједник уније послодаваца - пекар и сладолеџија. Ко су остали приватни предузетници? Трговци и којекакви ликови блиски власти. Од ваших приватних фирми, у оваквој држави, нема ништа. Приватници се већином баве лоповлуцима, услугама, угоститељством, бетонирањем урбаних зона итд. Морају се оживјети велике државне фирме. А то никако не може уз овакву власт. Мора се изгласати нова власт а онда ће бити лако исправити недоречености у Закону о раду. Овај твој иступ је по налогу Милорада Додика јер он не жели ништа што има везе с Федерацијом. Битно је само користити сваку шансу за установљавање разлика. Није јавни сектор уништио лош Закон о раду него непримјењивање тог закона. Јавашлук, корупција, непотизам, негативна селекција и организовани криминал оних који су у власти, су уништили све на овом простору, а ви се упорно бавите некаквим Законом о раду. Да неће можда некакав нови закон о раду уништити ово задње побројано! Наравно да неће. Проблем је у кривичном Закону који не санкционише багрове који се не држе постојећег Закона о раду однсон опроблем је у судској пракси која не санкционише одговорне за уништавање државних предузећа. Погледајте само Руди Чајавец однсоно шта је остало одњега и шта је сада тамо! Мислите да можете с оним изградити државу. Смијешни сте!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Економиста

01.08.2015 19:38

Само да ти казем да сам и ја за дрзавне факултете. Али има и дрзавних лосих... нпр, један мој другар је заврсио приватни (економија), други другар на дрзавном исто. Вјеруј ми овај други појма нема о баналним стварима док овај други много добро зна о својој струц...

Name

Истине ради

01.08.2015 20:37

Економиста 240 ЕТЦС бодова са дрзваног факултета Пале досао код мене на разговор за посао у моју фирму која има 15 запослених а нисмо ни угоститељи нити градјевинци нити сам у једној странци и незна ста је ЦЕСИЈА, неговори ниједан страни језик. Посао добио момак који је заврсио приватни,говори два језика и одлицно влада послом који обавља.

Name

ре економиста

01.08.2015 20:58

Док овај други са дрзавног факултета не зна ни баналне ствари а добро влада материјом, ста је са овим првим са приватног факултета да ли он зна било ста

Name

ре Истине ради

01.08.2015 21:08

А ти као знас ста је ЦЕСИЈА? Негдје си процитао ту ријец и мислис да си покупио сву памет, дај молим те знам такве струцњаке. А да вјеруј ми упознао сам тих струцњака са приватно купљених факултета који саставе једну просту реценицу на енглеском, а појма немају о зивоту.

Name

бл

01.08.2015 21:24

Сигурно си био лос студент на приватном факултету и не волис своју земљу што посла нема. Све што си написао је тацно.

Name

Упитник

01.08.2015 22:51

Каква црна протекција диплома?! Којег дрзавног факултета?! Каква застита у дрзавним фирмама?! Не треба да постоје дрзавне фирме! Све у реални сектор, ко зна и хоце радице и зарадице. Диплома није и не смије бити алиби за нерад и незнање. Велика вецина запослених у дрзавној администрацији не би насла нигдје посао јер НЕЦЕ ниста да ради сем да масе дипломом а конег факултета није уопсте битно. Окаци је куци на зид па јок се диви. Ја сам заврсио економију на Универзитету у Бања Луци па сам се сам борио за посао у приватном сектору и ниста ми не фали јер РАДИМ !!!

Name

Зацудјен

01.08.2015 23:00

Ти апсолутно немас појма о цему прицас. Заврси дрзавни факултет и то је то. Онда на дрзавне јасле и то је то. Радити се не мора. Уплатице они глупаци који раде са приватним факултетом у приватним фирмама порезе да ви лезите. Доооокле висе о цорави народе!!!

Name

БОСЦХ- босански инзењер

02.08.2015 07:16

Могао бих овај текст и сам потписати, са мањим коректурама. Свуда у свијету се цијени знање и образовање. Али оно стецено на нормалним сколама и универзитетима цији програми и рад од нормалних дрзава дефинисан и контролисан бива. Како видим на БХ просторима се увелико "стампају" инзењери, правници, економисти. Многи доносе дипломе из сусједних дрзава неконтролисаног поријекла. Диплома стецена уз рад је свака упитна. И њих понајвисе стицу резимски кадрови који воде БХ у потпуну пропаст. Не цуди ме такав приступ образовању. Они који би требали узор бити, пјевају под васарским саторима. Они који су заиста образовани досли су у ситуацију да се скривају пред таласом надри струцњака. Моја генерација је морала добро угријати столице да би стекли своје дипломе. Тај рад се сада исплатио. Има нас јако много свуда по свијету на јако добрим позицијама. Кад би дрзава била дрзава за пар година могли бисмо подигнути БХ Привреду на ноге. С ким разговарати, коме се обратити када свуда сједе "велики струцњаци из подобних гарнитура". Мозда је бас све тако и планирано од оних који су 90 запоцели сва ова збивања. На залост.

Name

Боса

03.08.2015 11:40

Сељак, лопов који мудрује. Нико теби не брани да ти некоме повецас плату, али ти је теско сто и академску не мозес спустити испод 800КМ. Теско ти је сто не мозес сваком академцу заповидити да ти оцисти WЦ, а да ти ни ријеци на то не смије одговорити. ОВо у Р.С нема никаквог смисла, ако се јос и закон овакав донесе ондА це моци да нас газе. Како то да се под тако лосим околностима ти тако брзо сирис?.

Name

Ана

03.08.2015 12:36

Ви би све приватне факултете сврстали у исти кош као лоше, а државне на пијадестал, као да се и на државним не купују испити и дипломе, или просто ради преписивачка школа. Ја сам руководилац у једном Јавном предузећу и имала сам приправнике и са једних и са других факултета и могу да Вам кажем да су ми много боље знање показивали и на моје изненађење, приправници који су завршили приватне факултете. Према томе школство је већ одавно деградирано, било оно приватно или државно као и све на просторима наше некадашње заједничке државе.

Name

Зеро

01.08.2015 19:34

Смисао изјаве је да неце да буде као сто је у федерацији,то смо морали цути и запамтити. Све друго је тра ла ла. Политицка порука послодаваца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутрални

03.08.2015 09:42

Мора бити исти, јер ће у противном инвеститори преселити у ФБиХ. Што се већ дешава.

Name

Срето

01.08.2015 19:34

Постојеци или нови Закон о раду јесте и бице проблематицан ако се не буде примјењовао. По свему судеци,сада су најише угрожена права радника у реалном сектору.Послодавци прво добар дио радника уопште не пријавлује или пријављује на минималац! Син је скоро аплицирао код једне фирме за сефа пословнице. Понудили су му да буде пријављен на 500км а још би око 300км добијао н руке. Суштина је у доследном примјени закона али далеко веца ангазованос инспекције и других органа,једноставно раено власт треба да ради свој посао! Несреца за раднике а среца з послодавце је цињеница да се за огроман број отворених радних мјеста јави и по неколико стотиа кандидата!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

01.08.2015 19:54

Ово је ништа друго него упорно Додиково продавање магле овом народу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

01.08.2015 20:18

Ма какви данасњи послодавци, обицне сицардзије, вецина их до рата искали цигару, а данас имају ДОО. Висе су заратили за цетири године рата него за 20 год после рата. На прсте једне руке их мозес побројати који пријави раднике на вецу плату од 320 км. Сви уплацују минималац и они се зову послодавци, менадзери и сл. Њима не треба ни правник, ни економиста, ни инзењери, они су у својим предузецима све. Да би могли тако да се понасају то им је омогуцила скупстинска вецина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судеx

01.08.2015 20:27

Е поштењачина си нема шта...дуго не видјо таквог...Јадни су радници и народ са таквим поштењем... Грохотом се смијем,грохотом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нота бене

01.08.2015 21:19

Истине ради, лажеш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Истине ради

01.08.2015 21:19

Могу мислит како си се усрецио са тим струцњаком са приватног факултета

ОДГОВОРИТЕ
Name

професор

01.08.2015 21:23

Госн Тривић, ви вјероватно тражите Додиков закон о раду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мајстор

01.08.2015 22:03

Људи ово је савремено робовласниство,као радник немас никакво право,послодавци смањују број радника на минималац,сто треба да раде два-три цовјека сад ради један то све,јод нови закон веци број радних сати,има ли то смисла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Економиста

01.08.2015 22:56

Смањити плате у дрзавној администрацији на пола, стимулисати запосљавање у приватном сектору. Ако мислите Данце ова сака јада запослена у приватном сектору довијека моци да зарадјује за све вас који масете дипломама и једете нас хљеб за'ебали сте се. Скапаце и тај магарац. А да сте струцнину свом послу зарадјивали би три пута веце плате само сто не би могло комна дрзавним јаслама да се ладе јаја на тудји рацун.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ције су оне моје паре

01.08.2015 23:39

Поента , све Ове прице је...наси су хумани и бољи него оне злоце из ФБИХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

02.08.2015 03:02

Протести су код нас забрањени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пекар

02.08.2015 05:43

Е МОЈ САСА ДОСАДИО СИ ВИСЕ СА СВОЈОМ ПРИЦОМ ДАЈ ТИ НАМА ПЛАТИ ДОПРИНОСЕ НАНАСУ ПЛАТУ ОД 800 км ПА ЦЕС БИТИ ПРАВИ НЕМОЈ НАМ ПЛАЦАТИ НА 380км КРАДЕС НАМ ПЕНЗИЈУ КАД БУДЕМ ПЕНЗИОНЕР ИМАЦУ СТО КМ И ТО ТРЕБА ДРЗАВА ДА УРАДИ ДА ВАС НАТЈЕРА ДА ПЛАТИТЕ ПУН ДОПРИНОС ПА ВИ ИМАЈТЕ СТА ХОЦЕТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

02.08.2015 06:16

Јел неко овом багрову бранио да награди доброг радника и какве су ово супље прице о смањењу пореза и обавеза када и птице на грани знају да ниста неплацају ни радницима ни дрзави?Ја јос нисам цуо да је послодавац наградио свог радника а да и за најмању греску отимају по 10 или 20% плате то сам осјетио на својој кози док се никада послодавци за које сам радио нису сјетили дати ни марке на прековремени,ноцни,рад празником, теренски рад...Српска политицка елита је јасно стала на страну оних који Српску и градјане пљацкају вец 20 година а то сигурно нису радници него бас њихова дјеца,кумови,пријатељи,родјаци,спонзори који имају своје фирме.Ово се господине зове легализација свих васих муљавина,утаја и пљацки радника у задњих 20 година а у резији паразита из врха власти.Срам да буде и тебе и оног ко ти написа тај плитки монолог

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раденко

02.08.2015 06:23

Што би усвајали закон о раду да удовољимо неким странцима који нам говоре да је то добро ради отварања нових радних мјеста,просперитета,инвестиција.Процитајте колумну амбасадорице САД-а,госп.Цормацк која под истим изговорима инвестиције радна мјеста,казе да требамо укинути Републику Српску дакле не усвајајте закон о раду јер он је прва линија одбране насе Ррпублике, они мало по мало под изговором економског просперитета тразе да доносимо законе којима цемо сами себе укинути.Треба видјети мозе ли се добити каквих пара од Руса и протјерати тај ммф из насих зивота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрр

02.08.2015 07:43

Заврсио сам медицину и касније специјализацију Хирургије и радим у КЦ Б.Лука.Наравно да има лосих и дрзавних факултета и добрих приватних..али генерално говореци,приватни факултети дају јако лоше знање..Нека ми неко објасни како је могуце да неко студира економију на дрзавном универзитету и не иде му па се пребаци на приватни фаx и глат то заврси?Имате ону рекламу на аутобусима "Постаните економиста за 280 км мјесецно".Мозда нисам погодио цифру али је тако несто..Сви приватне факултете заврсе а хоце да раде у дрзавним фирмама..Засто господо?Али је јос страсније сто постоје приватне средње школе..Код мене долазе на вјезбе они сто гањају неке висе приватне медиц.школе,па они везе немају..гањају да буду дипломиране сестре..Какве су то глупости.Зато ми је драго сто сам специјализацију завршио на ВМА -БЕОГРАД.Поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нарцис

02.08.2015 17:57

А шта кажеш за ово: имам радну колегицу која је завршила 2 године пословне економије и добила звање ИНЖИЊЕР ПОСЛОВНЕ ЕКОНОМИЈЕ. Па наставила трећу на истом факсу и добила звање ДИПЛОМИРАНИ ЕКОНОМИСТ, па уписала и четврту и опет добила диплому ДИПЛОМИРАНИ ЕКОНОМИСТ. Јели то Болоња или је још само једно чудо на Балкану.

Name

xxл

02.08.2015 08:23

Наши послодавци (част изузецима којих има веома мало),су обични криминалци којима је једини циљ како преварити радника и државу да би што више отетог и прљавог новца остало у њиховим џеповима. Ово наравно раде уз асистенцију наших политичара или су и самаи у политичким водама. Они се не придржавају ни овог важећег Закона о раду, сви то у овој земљи знају од политике, инспекција, тужилаштава, па и сами радници не траже своја права. И види чуда, нико ништа не предузима по том питању. То је одраз друштва у којем живимо и здрав разум каже да се овдје под хитно нешто треба мијењати. Овакву ситуацију неће промјенити никакав нови Закон о раду,нити било које демократске реформе. Ово само може разријешити добра организована критична маса радника, која нажалост тренутно не постији, нити има назнака да се овакво нешто на краће стазе може и десити. Зашто смо ми радници себи дозволил овај јарам, је стварно питање на које не могу наћи одговор, чега и кога се ми бојимо и шта можемо изгубити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

02.08.2015 08:24

Да није залосно било бих смијесно, нама прица цовјек о раду који је пекар и сладоледјија, па дајте молим вас гдје и у којој Дрзави пекари могу да се обогате и воде политику, па наравно само код нас. Наравно да нам треба закон о раду али не у оваквој форми, мора се знати ко је инзињер или економиста а ко је кв пекар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко из масе

02.08.2015 08:37

Ма Треба направити 1 закон на нивоу БИХ и заврсити са овим циркусом

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоло

02.08.2015 09:29

Зашто онда не преписати закон из ЕУ кад БИХ односно РС и Фед хоће у ЕУ. Проблем је једино што је та ЕУ све више АУ.

Name

вссс

02.08.2015 11:18

Све питам сто пјените на буџетлије..Колику плату по вама треба да има један љекар?Не специјалиста веч љекар који је заврсио студиј Медицине у трајању од 6 година!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хххх

02.08.2015 11:47

Себи је заврсавао не мени... посто ја немам пара... а исто сам заврсио тезак факултет, а љекара ја плацам, мој дио плате иде у његову плату... онда би и његова требала да буде близу мојој... Ало... Сидјите висе са грбаце. Хоцете бијели мантил и захвалност оних које лијеците... то је позив не посао... слободна воља васа и лијепо, ја сам спреман давати новац за васе плате али морацете бити мало скромнији јер мој дзеп није дубок... да притом треба да будете и љубазнији, образованији и много сто ста уз то...

Name

реХххх

02.08.2015 12:18

Ко ти је крив што си заврсио неки факс гдје нема лове..сам си то бирао и сада шути.Хоћете да хирург има плату као остали људи..тешко..да раде за 1800 КМ..ахааххахха..Љекар није дузан да буде љубазан вец да помогне пацијенту и тачка.Јел увијек љубазан салтерски радник у банци??Ста хоцете да хирурзи возе голфа 5 и сличне сепете?? Нормално је да имају Бреитлинг сат од 5600 еура јер им то и припада..Није лако оперисати сломљене у нека доба ноци кад ти и такви ко ти спавате или ста вец радите..небитно..И нама стоји да возимо аута од 40 000 КМ па навише..уосталом продји крај бањалуцке хирургије ујутро око 7х и све це ти јасно бити..П.С.погресан си фаx изабрао ал ок..за себе си га изабрао и ПСТТТТ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

за ХХХХ

02.08.2015 12:25

Да плата љекара буде као твоја јер забога милога уплацујес здр.осигурање?Алооо људино..па и љекарима се одбија од плате за осигурање..Мора да си заврсио ЕТФ или неки техницки фаx..имас плату 900 км и сад би да специјалисти имају као ти..каква глупост..Људино,студиј медицине траје 6 година плус специјализација 5 год/хирургија ..гинекологија/ знаци дупло висе од тебе ..према томе ,немамо исту специфичну тежину..никада нисмо имали нити ћемо имати..Чисто да се зна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хххх

02.08.2015 12:48

Е па господо бас због тога сто смо у дрзави у којој електроинзињер нема тезину као доктор ...нецега ...зато нам и јесте овако. Остацете ви без ицега! Ионако гладни пара сваки дан сте све гори и гори!

Name

Брко

02.08.2015 17:03

Је ли икада ико пао на специјализацији, има ,и ико да је понављао или мозда одустао са специјализације.

Name

Пунисхер

02.08.2015 14:27

Друг Исмет Бајрамовиц и људи око њега су јунаци какве ова дрзава и народ дуго нису видјели.Једини који се буне док други сви сљезу раменима и пропадају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дипл инг ел тех

02.08.2015 14:28

Морам одговорити овим ликовима што су вјероватно доктори. Завршити медицину могу многи. Нема никакве везе што траје 6 година. 6 година траје јер обично нисте капацитети па вам се та материја не може стрпати у 4 године. Електротехника би по том принципу требала трајати 20 година. То је тренутно далеко најобимнија наука. Специјализирати неку област у медицини такодје могу многи доктори. Завршити електротехнику и бити врхунски инжењери МОГУ САМО ОДАБРАНИ. Да додам и ово: Све инструменте које користите направили су вам ИНЖЕЊЕРИ, МАТЕМАТИЧАРИ, ФИЗИЧАРИ, и остали да сад не набрајам све остале. Љекове које користите, развили су вам дипломирани фармацеути, и то су инжењери хемије! А ви на све те људе гледате одозго. Ви доктори! Испод њих сте 10 спратова. Кад вам то буде јасно и кад свима осталима то буде јасно, у овој земљи ће се производити опрема коју ви користите и аудији и БМW-и које волите да возите. ДО ТАДА НЕЋЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поглед са стране

02.08.2015 15:31

"ре Хххх", како те није срамота рећи дипломираном инжењеру "Погрешан си факс изабрао". Није он погрешан факс изабрао него се у погрешној земљи родио, медју примитивцима најгоре врсте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

x

02.08.2015 15:33

За инзињера паметног:И оперисати људе могу одабрани..и траје 6 година због обимности градива.Како си кренуо могао си кренути од Архимеда и ко је ста измислио..И кад смо вец код аута заборавио си Мерцедес -Бентза..њега исто волимо..

ОДГОВОРИТЕ
Name

нота бене

02.08.2015 15:47

"x", ти ниси доктор ти си неписмањек, "Бентз" не постоји.

Name

лоло

02.08.2015 17:40

Крема овог друштво су већ најмање 30 година политичари, доктори, криминалци, правници, економисти, угоститељи, и још којеко, само немате инжењере, магистре и докторе техничких наука. Немате ни правих мајстора јер нема инжењера да их науче да раде. Они нешто раде али појма немају шта. Дакле ливадићи сте. Строги ливадићи! Возите тудја аута, користите тудје рачунаре, носите чак и тудје ципеле и одијела. Увозите чак и храну јер своју нисте у стању имати. Увозите и тудју нафту и користите и тудју технолгију да је дистрибуирате. Не знате ни сладолед направити док не увезете базу из Италије. Пошто ничија није до зоре горила, ускоро то више нећете моћи, сви горе побројани ће коначно морати ићи чувати овце, дакле редом: политичари, доктори, правници, економисти, угоститељи...једино криминалци неће, они ће вам красти овце. "Ратоваћете" око медја и око тога колику штету је нечија крава направила у нечијем купусу. Као некада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алф

03.08.2015 06:47

Не дај бозе да оболис коме цес се обратити,доктору који би по твоме мисљењу требао имати плату 500км?!пао сам сломио ногу кости су биле здробљене савјетовали су ми ампутацију врхунски ортопедски хирург је рекао да це ме оперсати и успио је, данас нисам ампутирац нисам у инвалидској пензији радим зарадјујем не тразим социјалу нити примам инвалидску пензију,ста мислите колико вриједи рад хирурга који ми је ногу спасио,по вама мозда 300КМ или сматрате да му је и то пуно....

Name

љекар

02.08.2015 18:52

Ре Лоло...са својих 48 година сам довољно зарадио да ми цување оваца не треба..а камоли нешто друго..Лова у стране банке..картица у руке и лагано..Немам потребе више ни да радим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоло

03.08.2015 08:24

То и јест проблем. Клепао си од пацијената испод стола. Узимао мито.

Name

Само постено

03.08.2015 06:00

Ови прво да плате све сто дугују радницима и дрзави па тек онда да прицају о новом закону!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

03.08.2015 07:47

Прочитајте ове распараве и видјет ћете како размишља наша интелигенција. Не виде они од свог ега даље од носа, нек је њима добро, је*еш осталу сиротињу која не може зарадити потрошачку корпу ни за четири мјесеца. Некад је интелигенција била водиља народ у борби за правду и равноправност и тад су је називали ПОШТЕНА ИНЕЛИГЕНЦИЈА. Каква је данас интелигенција, зкључите сами...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Провидно

03.08.2015 22:17

Они овим законом желе да легализују катастрофално стање у јавним предузећима по питању запослених односно кадрова. Корупција је сва јавна предузећа испревртала и они их желе оставити на тим радним мјестима. Јест да тону сваки дан све дубље али гласачи су гласачи!

ОДГОВОРИТЕ