Венген: Рајхелт најбржи у спусту

Аустријски скијаш Ханес Рајхелт тријумфовао је на спусту у Венгену, једној од најпрестижнијих трка у Светском купу.

Остали спортови 18.01.2015 | 17:00
Венген: Рајхелт најбржи у спусту

Рајхејлт је у Венгену остварио девету победу у каријери, а такође се уписао међу ретке скијаше који су славили у Лауберхорну и легендарном Штрајфу у Кицбилу, што је њему пошло за руком прошле године.

Пре Рајхелта, последњи скијаш који је то успео био је његов сународник Михаел Валхофер.

34-годишњи Аустријанац је само два дана после тријумфа у Кицбилу прошле године морао на операцију колена, због чега је пропустио Зимске олимпијске игре у Сочију. Почетком децембра се вратио тријумфом у Бивер Крику, али је тек у Венгену показао да је повреду оставио далеко иза себе.

Рајхелт је у Венгену славио у времену од 2:36.14 сата и покварио славље Швајцараца, пошто су иза њега следила тројица домаћих скијаша. Најбољи међу њима био је Беат Фојц, са 12 стотинки заостатка, док је Карло Јанка био само два стота дела секунде даље. На четвртом месту био је Патрик Кинг, испред водећег у поретку спуста Ћетил Јансруд, Гиљерма Фаједа из Француске и Немца Тобијаса Штехерта. Прву десеторицу комплетирали су још двојица Швајцараца Сандро Вилета и Дидије Дефаго и Георг Штрајтбергер из Аустрије.

Светски куп у конкуренцији скијаша наставља се у Кицбилу, где ће од петка до недеље бити вожени супервелеслалом, комбинација, спуст и слалом.

Коментари / 0

Оставите коментар