Vengen: Rajhelt najbrži u spustu

Austrijski skijaš Hanes Rajhelt trijumfovao je na spustu u Vengenu, jednoj od najprestižnijih trka u Svetskom kupu.

Ostali sportovi 18.01.2015 | 17:00
Vengen: Rajhelt najbrži u spustu

Rajhejlt je u Vengenu ostvario devetu pobedu u karijeri, a takođe se upisao među retke skijaše koji su slavili u Lauberhornu i legendarnom Štrajfu u Kicbilu, što je njemu pošlo za rukom prošle godine.

Pre Rajhelta, poslednji skijaš koji je to uspeo bio je njegov sunarodnik Mihael Valhofer.

34-godišnji Austrijanac je samo dva dana posle trijumfa u Kicbilu prošle godine morao na operaciju kolena, zbog čega je propustio Zimske olimpijske igre u Sočiju. Početkom decembra se vratio trijumfom u Biver Kriku, ali je tek u Vengenu pokazao da je povredu ostavio daleko iza sebe.

Rajhelt je u Vengenu slavio u vremenu od 2:36.14 sata i pokvario slavlje Švajcaraca, pošto su iza njega sledila trojica domaćih skijaša. Najbolji među njima bio je Beat Fojc, sa 12 stotinki zaostatka, dok je Karlo Janka bio samo dva stota dela sekunde dalje. Na četvrtom mestu bio je Patrik King, ispred vodećeg u poretku spusta Ćetil Jansrud, Giljerma Fajeda iz Francuske i Nemca Tobijasa Šteherta. Prvu desetoricu kompletirali su još dvojica Švajcaraca Sandro Vileta i Didije Defago i Georg Štrajtberger iz Austrije.

Svetski kup u konkurenciji skijaša nastavlja se u Kicbilu, gde će od petka do nedelje biti voženi superveleslalom, kombinacija, spust i slalom.

Komentari / 0

Ostavite komentar