СП: Сад тек иду права искушења за рукометаше БиХ!

Штета. Имали смо велику прилику, након што смо окренули Иран у девет минута, синоћ смо против Аустрије били у игри све до 39. минута, а онда смо упали у рупу. Рупу из које се нисмо успјели извући девет минута.

Остали спортови 18.01.2015 | 16:20
СП: Сад тек иду права искушења за рукометаше БиХ!

Аустријанци су направили 5:0, што је у оваквој утакмици превише. У првом дијелу нисмо бриљирали, али је то изгледало солидно, поготово када је Прце почео гурати асистенције на црту. Нажалост, како је утакмица одмицала све више смо форсирали игру један на један, што искусној екипи као што је Аустрија одговара.

Аустријанци су подигли игру у одбрани, можда су мало заиграли и грубље, што нама никако није одговарало. У таквој ситуацији шут је губио на снази, поготово са спољних линија, па је логично било да ће се Мариновић разбранити. Скинуо је пар зицера, кренули смо и преко блока и то је то.

Али када се упореде голмани, ни наш није био лош, баш супротно, имао је само двије одбране мање. Нажалост, ми за сада немамо правих контри, типа рецимо Хрватске или репрезентација које форсирају брзи рукомет. Задњих десет минута утакмице смо направили 6:3, у посљедњих пет 5:1, што опет није за бацање. Иако ће неко рећи да је већ тада све било готово, али да нисмо олако бацили двије - три лопте у празно, ко зна?

Зато остаје жал, али је чињеница да Аустрију нисмо могли добити као Иран, против Аустрије смо морали дати више, прије свега у фази напада. Крила су морала мало више "развући" одбрану Аустрије, како би се у средини створило више простора. Овако је Челица остао на 0/5, Карачић на 3/6, вјероватно би било и више правих лопти за наше пивоте. Али шта је ту је.

Аустријанци су побиједили, пропустили смо прилику, јер играли смо против репрезентације која је можда и слабија од наших наредних противника. Прилику да можда и уз слабију игру направимо бољи резултат. Овако, простора је све мање, противници су све јачи. Дан одмора, па Македонија. Селекција против које ћемо морати дати пуно више него што смо видјели против Ирана и Аустрије. У одбрани, поготово у нападу, од крила до бекова.

По први пут смо ту, код правих један пораз не значи распад система. Поготово у овој групи. Македонци су добили Тунис, реално је очекивати да савладају и Аустрију, која опет није фаворит против Туниса, тако да је све отворено. Ми смо у двије утакмице били доле па горе, односно горе па доле, видјели смо како ствари стоје. Сада слиједи оно најважније, двије супер тешке утакмице у којима кројимо своју судбину.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Миро

18.01.2015 16:06

Ајмо Босно,ајмо Херцеговино идемо даље

ОДГОВОРИТЕ