SP: Sad tek idu prava iskušenja za rukometaše BiH!

Šteta. Imali smo veliku priliku, nakon što smo okrenuli Iran u devet minuta, sinoć smo protiv Austrije bili u igri sve do 39. minuta, a onda smo upali u rupu. Rupu iz koje se nismo uspjeli izvući devet minuta.

Ostali sportovi 18.01.2015 | 16:20
SP: Sad tek idu prava iskušenja za rukometaše BiH!

Austrijanci su napravili 5:0, što je u ovakvoj utakmici previše. U prvom dijelu nismo briljirali, ali je to izgledalo solidno, pogotovo kada je Prce počeo gurati asistencije na crtu. Nažalost, kako je utakmica odmicala sve više smo forsirali igru jedan na jedan, što iskusnoj ekipi kao što je Austrija odgovara.

Austrijanci su podigli igru u odbrani, možda su malo zaigrali i grublje, što nama nikako nije odgovaralo. U takvoj situaciji šut je gubio na snazi, pogotovo sa spoljnih linija, pa je logično bilo da će se Marinović razbraniti. Skinuo je par zicera, krenuli smo i preko bloka i to je to.

Ali kada se uporede golmani, ni naš nije bio loš, baš suprotno, imao je samo dvije odbrane manje. Nažalost, mi za sada nemamo pravih kontri, tipa recimo Hrvatske ili reprezentacija koje forsiraju brzi rukomet. Zadnjih deset minuta utakmice smo napravili 6:3, u posljednjih pet 5:1, što opet nije za bacanje. Iako će neko reći da je već tada sve bilo gotovo, ali da nismo olako bacili dvije - tri lopte u prazno, ko zna?

Zato ostaje žal, ali je činjenica da Austriju nismo mogli dobiti kao Iran, protiv Austrije smo morali dati više, prije svega u fazi napada. Krila su morala malo više "razvući" odbranu Austrije, kako bi se u sredini stvorilo više prostora. Ovako je Čelica ostao na 0/5, Karačić na 3/6, vjerovatno bi bilo i više pravih lopti za naše pivote. Ali šta je tu je.

Austrijanci su pobijedili, propustili smo priliku, jer igrali smo protiv reprezentacije koja je možda i slabija od naših narednih protivnika. Priliku da možda i uz slabiju igru napravimo bolji rezultat. Ovako, prostora je sve manje, protivnici su sve jači. Dan odmora, pa Makedonija. Selekcija protiv koje ćemo morati dati puno više nego što smo vidjeli protiv Irana i Austrije. U odbrani, pogotovo u napadu, od krila do bekova.

Po prvi put smo tu, kod pravih jedan poraz ne znači raspad sistema. Pogotovo u ovoj grupi. Makedonci su dobili Tunis, realno je očekivati da savladaju i Austriju, koja opet nije favorit protiv Tunisa, tako da je sve otvoreno. Mi smo u dvije utakmice bili dole pa gore, odnosno gore pa dole, vidjeli smo kako stvari stoje. Sada slijedi ono najvažnije, dvije super teške utakmice u kojima krojimo svoju sudbinu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Miro

18.01.2015 16:06

Ajmo Bosno,ajmo Hercegovino idemo dalje

ODGOVORITE