Воновој спуст и рекорд у Кортини!

Америчка скијашица Линдзи Вон изједначила је рекорд Аустријанке Анемари Мосер-Прел по броју победа у Светском купу.

Остали спортови 18.01.2015 | 12:40
Воновој спуст и рекорд у Кортини!

Вонова је тријумфовала на спусту у италијанској Кортини д’Ампецо и тако дошла до 62. победе у каријери, чиме је уз Мосер-Прелову постала најуспешнија свих времена у елитном такмичењу.

Американку, освајачица четири велика Кристална глобуса, сада само једна победа дели од тога да испише нове странице историје, а прву прилику да то учини имаће у понедељак, када је у Кортини на програму супервелеслалом.

Вонова је до сада остварила 32 победе у спусту, 20 у супервелеслалому, пет у комбинацији, три у велеслалому и преостале две у слалом. То је све учинила од 2000. године, али је због повреде пропустила већи део претходне две сезоне. Мосер-Прелова је до 62. победе дошла од 1969. до 1980. године, а у то време није постојао супервелеслалом, а као Вонова најбоља је била у спусту, у којем је остварила 36 победа.

Американка је до 62. победе у каријери дошла перфектном вожњом, у времену од 1:39.61 минута и тако уједно славила по трећи пут ове сезоне. На крају је имала 21 стотинке предности у односу на Аустријанку Елизабет Гергл, а њима двема се на подијуму придружила домаћа скијашица Данијела Меригети, која је била 54 стота дела секунде иза Вонове.

Иза најбоље три следиле су још једна Италијанка Елена Фанкини, испред водеће у генералном пласману Тине Мазе, Швајцаркиње Доминик Гисин и још једна домаћа скијашица Јохана Шнарф. Швајцаркиња Лара Гут била је осма, а девето место поделиле су Американка Лорен Рос и актуелна освајачица Светског купа Ана Фенингер.

Коментари / 0

Оставите коментар