Vonovoj spust i rekord u Kortini!

Američka skijašica Lindzi Von izjednačila je rekord Austrijanke Anemari Moser-Prel po broju pobeda u Svetskom kupu.

Ostali sportovi 18.01.2015 | 12:40
Vonovoj spust i rekord u Kortini!

Vonova je trijumfovala na spustu u italijanskoj Kortini d’Ampeco i tako došla do 62. pobede u karijeri, čime je uz Moser-Prelovu postala najuspešnija svih vremena u elitnom takmičenju.

Amerikanku, osvajačica četiri velika Kristalna globusa, sada samo jedna pobeda deli od toga da ispiše nove stranice istorije, a prvu priliku da to učini imaće u ponedeljak, kada je u Kortini na programu superveleslalom.

Vonova je do sada ostvarila 32 pobede u spustu, 20 u superveleslalomu, pet u kombinaciji, tri u veleslalomu i preostale dve u slalom. To je sve učinila od 2000. godine, ali je zbog povrede propustila veći deo prethodne dve sezone. Moser-Prelova je do 62. pobede došla od 1969. do 1980. godine, a u to vreme nije postojao superveleslalom, a kao Vonova najbolja je bila u spustu, u kojem je ostvarila 36 pobeda.

Amerikanka je do 62. pobede u karijeri došla perfektnom vožnjom, u vremenu od 1:39.61 minuta i tako ujedno slavila po treći put ove sezone. Na kraju je imala 21 stotinke prednosti u odnosu na Austrijanku Elizabet Gergl, a njima dvema se na podijumu pridružila domaća skijašica Danijela Merigeti, koja je bila 54 stota dela sekunde iza Vonove.

Iza najbolje tri sledile su još jedna Italijanka Elena Fankini, ispred vodeće u generalnom plasmanu Tine Maze, Švajcarkinje Dominik Gisin i još jedna domaća skijašica Johana Šnarf. Švajcarkinja Lara Gut bila je osma, a deveto mesto podelile su Amerikanka Loren Ros i aktuelna osvajačica Svetskog kupa Ana Feninger.

Komentari / 0

Ostavite komentar