Николић: Идем сам, ако не узмемо титулу!

„Моја највећи интерес је да после две победе над Црвеном звездом добијемо и предстојећи вечити дерби, да освојимо оба пехара, а тако би требало да размишљају сви којима је црно-бела боја блиска“, каже тренер црно-белих уз захвалност навијачима на огромној подршци у данима неуспеле смене.

Фудбал 11.01.2015 | 18:00
Николић: Идем сам, ако не узмемо титулу!

Тле у Хумској 1 се смирило. Или су бар таквим покушали да прикажу стање руководиоци Партизана после земљотреса које је умало однео жртву у лику Марка Николића. План о уручењу превременог отказа младом стручњаку и именовању Ивана Томића за новог тренера је пропао, па ће човек који је јесенас стекао шест бодова вишке у односу на Црвену звезду и без примљеног гола се пласирао у полуфинале Купа Србије у понедељак наставити да командује Парним ваљком на почетку припрема за пролећне изазове.

Уз јасно питање - како даље? А све поводом чињенице да су потпредседник за спортска питања Љубиша Тумбаковић и нови спортски директор Драган Ћирић хтели да му виде леђа.
„Себе сматрам озбиљним професионалцем, већ се 14 година бавим овим послом и у њему признајем само директну комуникацију. Разумљиво, волим да осетим поверење, али и да га пружим. У том смислу, све што сам имао рекао сам људима који воде клуб у четири ока“, узвраћа Николић у разговору за МОЗЗАРТ Спорт дан уочи прозивке црно-белих у Спортском центру Земунело.

Добро, нисмо деца, знате и ви да сте практично били бивши и да сте под притиском јавности и навијача преживели смену. Отуда се и интересујемо: да ли је могуће наставити сарадњу са људима који не верују да сте прави човек за клупу Партизана?
„Ви питајте, моје је да поновим. У непосредним разговорима стекао сам утисак да ми људи из Партизана верују. Надам се да су искрени. Заправо, немам разлога да сумњам. Уживам сваки дан на клупи црно-белих и стварно не бих волео да се бавим шпекулацијама, нагађањима...“

Чекајте мало, испашће да новинари лажу, а и ви и ми, а Богами и руководиоци које помињете, добро знамо шта се збивало у смирај 2014?
„Не пада ми на памет да отварам фронт са новинарима. Људи који су у Партизану најбоље знају шта је било, а шта не. Рекох само да је у сфери претпоставки да ли су имали идеју о смени или не“.

Припреме ћете почети, екипу ћете водити у Турску, али у постојећим околнистима јасно је да вам је позиција уздрмана и да би први евентуални кикс у првенству актуелизивао причу о смени.
„Јасно ми је на шта циљате, али... Тренер сам Партизана мало више од годину дана и свестан сам да нисам Богом дан за ову позицију, нити да ми је она остављена у наследство на наредних 100 година. Сви тренери су смењиви и ја стварно немам проблем с тим. Ако не буде одговарајућих резултата нико неће морати да ми каже да би требало да се повучем. Сам ћу покупити ствари и отићи. Само, то би значило да Партизану не иде, да не побеђујемо, а мислим да то нико не жели!“.

ИМПОНУЈЕ МИ ПОДРШКА ГРОБАРА, ХОЋУ ЈОШ ЈЕДНОМ ДА ПОБЕДИМО ЗВЕЗДУ

Није тешко погодити шта желите...
„Моја главна идеја и највећи интерес је да после две победе над Црвеном звездом добијемо и предстојећи вечити дерби, да освојимо оба пехара, јер смо у доброј позицији и тако би требало да размишљају сви којима је црно-бела боја блиска. Трофеји и победе на највећим ривалом су нам највећи интерес, већи од сваког појединачног, понајмање моје позицији на клупи. Стварно вам кажем“.

То је, признаћете, музика за уши Гробара. Управо они слове као заговорници идеје да останете тренер Партизана, изгледа да су били кључни фактор отпора вашој смени. Додуше, не и једини, јер је комплетна спортска јавност у Србији стала на вашу страну. Како то коментаришете?
„Фасциниран сам подршком свих група навијача Партизана. И - да не заборавим - коректношћу и начином на који су се медији поставили у тој ситуацији. Без лажне скромности, импонује ми кад видим да ме људи подржавају. То значи да сам, заједно са сарадницима из стручног штаба, успео за ових годину дана да створим препознатљив Партизан. Е сад: истовремено нам је таквом подршком наметнута обавеза више да на то поверење одговоримо још жешћим радом и ми ћемо као морални људи ту обавезу прихватити. Све за добробит клуба. Поврх свега, резултате нико не може да нам оспори“.

А они обавезују да у другом делу пренства сачувате лидерску позицију. Само је питање са којим саставом, јер се опет помиње да би јесењи кадар могао да остане окрњен, јер Петар Шкулетић има позив из Кине, а Николу Дринчићу жели пољски Лех?
„Надам се да неће бити великих промена играчког кадра током јануара, јер смо, према мојој оцени, велику већину ствари завршили још летос. Надам се да ћемо остати на окупу и евентуално се појачати на позицијама у одбрани. Због истека уговора Војиславу Станковићу и повреде Мирослава Вулићевића приоритетни су ангажмани штопера и десног бека. На осталим позицијама смо попуњени“.

БАБОВИЋ ЋЕ ДОНЕТИ ПРЕВАГУ, ОЧЕКУЈЕМ ДА МИ СМАЊЕ КАЗНУ

Шта је са одласцима, говорило се да постоји група играча која, уз вашу дозволу, може да напусти клуб. На ној су Предраг Лука, Петар Грбић, Саша Марковић...?
„Нема трансфер листе у Партизану. Неправедено је и пре свега нетачно што се о тим момци на тај начин говори. Они су део екипе која је изнела терет јесењих обавеза, имали су своју улогу и остају са нама. Једино ако за неког стигне интересантна понуда задржавамо право да је размотримо. Дакле, нико није прецртан, а кад се од играча који су под уговором одбоју они на позајмицама долази се до податка да уопште немамо гломазан играчки кадар. На прозивци ће се појавити 25 фудбалера, а међу њима ће бити и омладинци Шапоњић, Богосавац и Лукић“.

А прво појачање, по свему судећи, биће Стефан Бабовић?
„Одговорићу у две реченице. Задржаћемо принцип пословања по коме се појачањима Партизана могу сматрати доказани, проверени, играчи великог искуства који одмах могу да донесу превагу и млади таленти који ће нашу игру унапредити за неколико година. Стефан спада у прву категорију. У наредних неколико дана требало би да реализујемо неке од замишљених послова“.

За крај: стигосте ли у општој халабуци да сежалите на казну Дисциплинске комисије ФСС, која вам забрањује да три месеца видите екипу и траје до трећег кола пролећене сезоне?
„Жалио сам се и очекујем да се казна смањи, јер нису узете у обзир све околности које су пратиле дешавања у Новом Пазару. Не видим разлог да казна остане важећа, а оно што ми је у овом тренутку најважније јесте да ме казна не спречава да тренирам екипу и да је водим на контролним утакмицама током припрема у Турској“, констатовао је Марко Николић.

Коментари / 0

Оставите коментар