Кокеза предсједник ФС БГ?!

Председник Фудбалског савеза Београда заказао ванредну скупштину за 22. децембар и најавио мирну предају власти опозицији. Ипак, неће поднети оставку. Славиша Кокеза једини је кандидат за новог председника.

Фудбал 26.11.2014 | 13:50
Кокеза предсједник ФС БГ?!

"Као део колателарне штете у борби за превласт на националном нивоу, моја смена је извесна, али нећу поднети оставку. Сви материјали који сведоче о нашем раду у протекле четири године биће прикупљени и приказани на Скупштини, да их делегати који су тражили промене виде, па да се погледамо у очи", рекао је Ратомир Бабић у понедељак, на седници Извршног одбора Фудбалског савеза Београда (ФСБ), а преноси Спортски журнал.
Бабић је истог дана, као председник те организације, поступио према захтеву опозиције окупљење око Црвене звезде и заказао ванредну скупштину, на којој ће бити речи о смени актуелног руководства градског савеза.

Већ неколико месеци је познато да опозиција председника Фудбалског савеза Србије Томислава Караџића планира да га смени "нападом" из региона. За сада се мењају кадрови у ФС Војводине и, по свему судећи, у ФС Београда, док су региони Исток и Запад подржали актуелног председника ФСС.

Као званичан разлог за смену Ратомира Бабића наведено је да, између осталог, није инсистирао на довољном броју делегата ФСБ у највишим телима ФСС.

"Док нисам могао бити против ФС Србије, као легалног и вишег тела чији сам био члан, не сме се заборавити да ме за ову функцију није бирао Томислав Караџић. У Делиградску смо дошли као привремени орган, у најгоре време, па мукотрпним радом почистили двориште.Обезбедили смо регуларност, подигли такмичења на ниво какав Београд заслужује, средили матичне организације тренера и судија и изнад свега деловали у интересу клубова. Можда и понајвише, помогли смо онима који данас захтевају оставке", рекао је Бабић.

Захтев опозиције не жели да коментарише, ни да на њега износи примедбе, ни да оптужује.

"Могао бих, али не желим, нити ћу да се борим за очување места на којем сам имао вољу да останем до краја мандата, односно 2016. године. Уз велику сатисфакцију због свега што смо урадили, као и добре сарадње коју сам имао са вама (члановима Извршног одбора), са Скупштине ћу изаћи подигнуте главе", рекао је Бабић и напустио седницу."Због важног састанка у клубу (потпредседник је Партизана), председавање препуштам Миодрагу Поповићу, потпредседнику", додао је при одласку.

Генерални секретар ФСБ Јован Шурбатовић, који је формално представник Звезде, рекао је да су затеви за сазивање Скупштине ФСБ "легитимни, али и да не одговарају стварном стању ствари".

"Славиша Кокеза, потпредседник Црвене звезде, који је у друштву Блажа Раосављевића и донео захтев за одржавање Ванредне скупштине, тренутно је једини кандидат за место новог председника ФС Београда. Према незавничним подацима, већ га подржава 21 од 41 делага - сасвим довољно за избор", преноси Журнал.

Коментари / 0

Оставите коментар