Kokeza predsjednik FS BG?!

Predsednik Fudbalskog saveza Beograda zakazao vanrednu skupštinu za 22. decembar i najavio mirnu predaju vlasti opoziciji. Ipak, neće podneti ostavku. Slaviša Kokeza jedini je kandidat za novog predsednika.

Fudbal 26.11.2014 | 13:50
Kokeza predsjednik FS BG?!

"Kao deo kolatelarne štete u borbi za prevlast na nacionalnom nivou, moja smena je izvesna, ali neću podneti ostavku. Svi materijali koji svedoče o našem radu u protekle četiri godine biće prikupljeni i prikazani na Skupštini, da ih delegati koji su tražili promene vide, pa da se pogledamo u oči", rekao je Ratomir Babić u ponedeljak, na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Beograda (FSB), a prenosi Sportski žurnal.
Babić je istog dana, kao predsednik te organizacije, postupio prema zahtevu opozicije okupljenje oko Crvene zvezde i zakazao vanrednu skupštinu, na kojoj će biti reči o smeni aktuelnog rukovodstva gradskog saveza.

Već nekoliko meseci je poznato da opozicija predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića planira da ga smeni "napadom" iz regiona. Za sada se menjaju kadrovi u FS Vojvodine i, po svemu sudeći, u FS Beograda, dok su regioni Istok i Zapad podržali aktuelnog predsednika FSS.

Kao zvaničan razlog za smenu Ratomira Babića navedeno je da, između ostalog, nije insistirao na dovoljnom broju delegata FSB u najvišim telima FSS.

"Dok nisam mogao biti protiv FS Srbije, kao legalnog i višeg tela čiji sam bio član, ne sme se zaboraviti da me za ovu funkciju nije birao Tomislav Karadžić. U Deligradsku smo došli kao privremeni organ, u najgore vreme, pa mukotrpnim radom počistili dvorište.Obezbedili smo regularnost, podigli takmičenja na nivo kakav Beograd zaslužuje, sredili matične organizacije trenera i sudija i iznad svega delovali u interesu klubova. Možda i ponajviše, pomogli smo onima koji danas zahtevaju ostavke", rekao je Babić.

Zahtev opozicije ne želi da komentariše, ni da na njega iznosi primedbe, ni da optužuje.

"Mogao bih, ali ne želim, niti ću da se borim za očuvanje mesta na kojem sam imao volju da ostanem do kraja mandata, odnosno 2016. godine. Uz veliku satisfakciju zbog svega što smo uradili, kao i dobre saradnje koju sam imao sa vama (članovima Izvršnog odbora), sa Skupštine ću izaći podignute glave", rekao je Babić i napustio sednicu."Zbog važnog sastanka u klubu (potpredsednik je Partizana), predsedavanje prepuštam Miodragu Popoviću, potpredsedniku", dodao je pri odlasku.

Generalni sekretar FSB Jovan Šurbatović, koji je formalno predstavnik Zvezde, rekao je da su zatevi za sazivanje Skupštine FSB "legitimni, ali i da ne odgovaraju stvarnom stanju stvari".

"Slaviša Kokeza, potpredsednik Crvene zvezde, koji je u društvu Blaža Raosavljevića i doneo zahtev za održavanje Vanredne skupštine, trenutno je jedini kandidat za mesto novog predsednika FS Beograda. Prema nezavničnim podacima, već ga podržava 21 od 41 delaga - sasvim dovoljno za izbor", prenosi Žurnal.

Komentari / 0

Ostavite komentar