Bijeljina: Ranjen pripadnik SAJ-a u pucnjavi

Dvije osobe životno su ugrožene nakon što su noćas ranjene u Bijeljini, a među njima je i pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice, potvrđeno je iz policije Bijeljina.

Republika Srpska 05.11.2021 | 11:19
Bijeljina: Ranjen pripadnik SAJ-a u pucnjavi

Noćas oko dva časa PU Bijeljina zaprimila je prijavu, da je u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta u Bijeljini došlo do upotrebe vatrenog oružja, nakon čega je patrola policije izašla na lice mjesta, i zatekla sa povredama najvjerovatnije od vatrenog oružja lice  O.P. iz Brčkog i lice P.K. iz Gradiške, policijski službenik Specijalne antiterorističke jedinice, saopšteno je iz PU Bijeljina.

"Oba lica su prevezena u Medicinski centar Bijeljina, gdje se je dežurni ljekar izjasnio da su lica životno ugrožena. O svemu navedenom obavješten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji je ovlastio policijske službenike Policijske uprave Bijeljina da izvrše uviđaj i preduzmu druge mjere i radnje", dodaje se u saopštenju.

Operativnim radom na terenu, prikupljenim činjenicama i dokazima došlo se do podataka da je više lica sa područja Brčkog fizički napalo lice S.G. iz Bijeljine koje je pokušalo da spriječi drugo nepoznato muško lice koje je fizički nasrnulo na djevojku u putničkom automobilu.

Tokom navedene situacije nepoznata muška lica su upotrebila vatreno oružje pucajući u pravcu automobila, a zbog sprečavanja daljih posledica po život i tijelo intervenisali su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, usljed čega je jedan povređen.

"Nakon sprovdenih mjera i radnji Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini biće dostavljen izvještaj o postojanju osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo „ Izazivanje opšte opasnosti“, dok je za licima iz Brčkog raspisana potraga u cilju pronalaska i lišenja slobode", navodi se u saopštenju PU Bijeljina.

(BN)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

BL

05.11.2021 11:43

E jake specijalne jedinice u p.m.jedan specijalac ranjen a napadaci pobjegli,jel moguće?!?

ODGOVORITE
Name

GTI

05.11.2021 13:01

Sram te bilo. Ta djevojka je mogla biti tvoja sestra ili cerka. Momci su rizikovali svoj zivot

Name

Bilja

05.11.2021 11:54

Otkuda pripadnik SAJ-e da se nađe tako brzo na licu mjesta, ili je radio privatno kao obezbjeđenje kafanice? Gdje god je neki kriminal, tu su umiješani i prsti policije, sve to oni kontrolišu, kriminalci su samo marionete u njihovim rukama.

ODGOVORITE
Name

Leo

05.11.2021 13:58

E vala prava si mamlazkinja...pa procitaj text. cuj otkud pripadnik SAJ-a.na licu mjesta.

Name

???

05.11.2021 12:13

Otkud policajac u tom incidentu.

ODGOVORITE
Name

Milidrag

05.11.2021 13:52

Pa specijalci uvijek obezbjeđuju kafane a ovi mladi i parkinge i to u kasnu noć....

Name

Bijeljinac

05.11.2021 12:21

Bijeljina postaje polako da liči na grad obračuna bandi što dosad nikad nije bila a zašto hmm ?

ODGOVORITE
Name

Igor

05.11.2021 12:25

Kome nije jasno neka pročita dva puta.???. Pa bolje bi bilo da su rekli ko Radovan III ,,Nemamo pojmaaaa"

ODGOVORITE
Name

MR.

05.11.2021 14:45

RADNO VRIJEME KAFICA JE DO 12H,AKO JE POSLIJE 12H.KONZUMIRAO PICE I NALZIO SE GDE SE SLUZI POSLIJE RADNOG VREMENA TU JE POGRESIO I TREBA SANKCIJA.A VATRENO ORUZJE NOSITI A NISI NA DUZNOSTI NA JAVNOM MJESTU OPET ODGOVORNOST,A STA SE DESILO TO NEKA UTVRDI TUZILASTVO.DA BUDE U REDU I NE POGORSA SE ZDRASTVENO STANJE .A ZA POSAO CE LAKO.TOLIKO SA PRAVNE STRANE

ODGOVORITE
Name

Bojan

05.11.2021 16:00

Bilo bi fino da se laici kao ti ne bave pravnom stranom dogadjaja. Pravna nauka je jako decidna a ti si nanizao vise pretpostavki i spekulises jako subjektivno sa dozom netrpeljivosti. Niti znas vreme, niti okolnosti, niti aktere, niti ko je bio u sluzbi, samo bi da nekog kaznis. Nisam ljubitelj SAJ. Ali jos manje volim neuke filozofe.

Name

MR

05.11.2021 16:32

BOJANE FINO TI PISE I NA MEDIJIMA IZA 2H.POSLIJE PONOCI I DA NIJE BIO NA DUZNOSTI AKO NE ZNAS JEDAN PRIPADNIK SAJ NE MOZE BITI NA DUZNOSTI 400 KM.OD SVOJE BASE ZALOZANI.TO MOGU BITI LICA SIPE OBE I OSTALIH BEZBJEDNOSNIH AGENCIJA A SAJ ZNASE ZA STA SLUZI .ZA TO JE NADGLEZNA LOK.POLICIJA CJB BIJELJINA TEL.PRRESTAVIS SE I KOLEGE DODJ..ZAO MI JE MOMKA ALI SVAKO KO IMA ORUZJE MOZE TAKO POSTUPITI A ZAKON JE DEUGO.

ODGOVORITE
Name

Bojan

05.11.2021 20:44

Pre svega i dalje spekulises neproverenim informacijama. Drugo, SAJ je jedna jedinicia i deluje u celoj drzavi. Naravno da nema sta raditi u bazi. U bazi se samo obucavaju, nece tamo doci terorista. Korostite se informacijama iz medija kako vam odgovara. Kada vam nisu na ruku onda ih orozivate za lazi. Nemojte glumiti pravnike. Nije ovde stvar ko ce koga podrzati. Nego u nacelu Legaliteta. Svako ovoasteno lice je duzno pruziti pomoc. Zato i postoje. Da se okrenuo i otisao, onda bi ga javno razapeli. Niste realni. I dalje nisam ljubitelj SAJ.

Name

PRAVNIK

05.11.2021 16:54

Podrzavam kolegu magistra ,Vatreno oruzje stoji tacno u zakonu kada se upotrebljava .Opis vozila reg.Tablice 122 i onda pokusati sprijeciti incident do ne dodju ovlastena lica.To vazi za sve osobe naravno i policajce.DRUGA STRANA KAZE AKO JE DJEVIJKA OZLIJEDJENA VATRENIM ORUZJEM I DALJE U ZIVOTNOJ OPASNOSTI OPET OBAVJESTITI HITNU SLUZBU I POL.

ODGOVORITE
Name

Hrabro srce

05.11.2021 21:55

Ove policajce treba odlikovati.Dokazali su, da su uvijek u sluzbi gradjana i ako neki pokusavaju njihovu hrabrost zloupotrebiti.Momak iz Gradiske, van duznosti, rizikovao zivot da zastiti djevojku iz Bijeljine.Bravo momci!

ODGOVORITE