Stradao radnik na Bjelašnici, dvije osobe uhapšene

Sarajevska policija uhapsila je dvije osobe nakon što je juče na Klinici urgentne medicine u Sarajevu preminuo radnik koji je prethodno na Bjelašnici doživio nesreću prilikom izvođenja građevinskih radova.

Bosna i Hercegovina 07.07.2021 | 13:44
Stradao radnik na Bjelašnici, dvije osobe uhapšene

"Dana 06.07.2021.godine u 13.15 sati obaviještena je dežurna služba Šeste PU da je prilikom obavljanja građevinskih radova na objektu u mjestu Babin do, područje opštine Trnovo, došlo do pada i povređivanja lica E.Dž. rođen 1975.godine iz Zavidovića. Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je povrijeđeno lice vozilom ZZHMP Kantona Sarajevo prevezeno na KUM UKC Sarajevo, gdje je istog dana u 15.50 sati od zadobijenih povreda E.Dž. preminuo", navodi se u današnjem policijskom izvještaju.

Kako dodaju iz MUP-a KS, o događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je rukovodio uviđajem obavljenim od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uz angažman inspektora zaštite na radu i stalnog sudskog vještaka zaštite na radu.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar