Plenković na virus korona testiran kao hitan slučaj

ŠEF HZJZ-a Tomislav Capak, gostujući u RTL-u Danas, komentarisao je činjenicu da je premijer Andrej Plenković testiran na korona virus, dok se druge građane testira prema vrlo strogim kriterijima. 

Region 20.03.2020 | 22:50
Plenković na virus korona testiran kao hitan slučaj

"Ne može se niko privatno testirati. Odlučili smo da ćemo testirati prema strogo određenim kriterijima jer je pravih testova malo i da se može ostati bez reagensa. Sve koje trebamo prema preporukama epidemiologa i Svjetske zdravstvene organizacije i ostalih, testiramo", rekao je Capak. 

Na pitanje kako se onda premijer Andrej Plenković mogao testirati i to testiranje platiti, Capak je rekao da je Plenković testiran kao hitan slučaj. 

"Premijer Plenković je imao simptome i bio je u kontaktu s osobama iz inostranstva, iz zaraženih područja. Zbog simptoma mu je određena mjera. On nije trebao platiti, nego je došao kao hitan slučaj i uzet mu je uzorak. On je to htio napraviti kao odgovoran građanin. Nije morao jer to pokriva HZZO", rekao je Capak.

Inače se, prema strogim kriterijima koje je i sam spomenuo šef HZJZ-a, testiraju samo oni koji su bili u zaraženim područjima i imaju simptome te oni koji su bili u kontaktu za zaraženim osobama, no ne i oni koji su bili u kontaktu s osobama koji su bili u zaraženim područjima. 

(Index.hr)

Komentari / 0

Ostavite komentar