Пленковић на вирус корона тестиран као хитан случај

ШЕФ ХЗЈЗ-а Томислав Цапак, гостујући у РТЛ-у Данас, коментарисао је чињеницу да је премијер Андреј Пленковић тестиран на корона вирус, док се друге грађане тестира према врло строгим критеријима. 

Регион 20.03.2020 | 22:50
Пленковић на вирус корона тестиран као хитан случај

"Не може се нико приватно тестирати. Одлучили смо да ћемо тестирати према строго одређеним критеријима јер је правих тестова мало и да се може остати без реагенса. Све које требамо према препорукама епидемиолога и Свјетске здравствене организације и осталих, тестирамо", рекао је Цапак. 

На питање како се онда премијер Андреј Пленковић могао тестирати и то тестирање платити, Цапак је рекао да је Пленковић тестиран као хитан случај. 

"Премијер Пленковић је имао симптоме и био је у контакту с особама из иностранства, из заражених подручја. Због симптома му је одређена мјера. Он није требао платити, него је дошао као хитан случај и узет му је узорак. Он је то хтио направити као одговоран грађанин. Није морао јер то покрива ХЗЗО", рекао је Цапак.

Иначе се, према строгим критеријима које је и сам споменуо шеф ХЗЈЗ-а, тестирају само они који су били у зараженим подручјима и имају симптоме те они који су били у контакту за зараженим особама, но не и они који су били у контакту с особама који су били у зараженим подручјима. 

(Индеx.хр)

Коментари / 0

Оставите коментар