Ko to izdaje nacionalne interese?!

SDS i PDP nisu dali podršku Zoranu Tegeltiji za imenovanje na funkciju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH. Na jučerašnjoj sjednici Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara glasali su protiv ovog SNSD-ovog kadra.

Bosna i Hercegovina 27.11.2019 | 19:35
Ko to izdaje nacionalne interese?!
Predsjednica Republike Srpske i potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović smatra da dvije opozicione političke partije prave prave predstavu i spektakl od imenovanja i procesa kroz koji treba da prođe predsjedavajući Savjeta ministara BiH Tegeltija .

Cvijanović je rekla novinarima da ne služi na čast nijednoj političkoj partiji iz Republike Srpske to što se protivi da srpski kadar bude predsjedavajući Savjeta ministara BiH.

"Znajući kakvu politiku promoviše predsjednik PDP-a Branislav Borenović, nisam iznenađena takvim činom. Imajući u vidu činjenicu da sada na red dolazi srpski kadar koji treba da vodi Savjet ministara, bilo bi politički zrelo i mudro da je data podrška", navela je Cvijanovićeva.

Njihov plan, kada su mijenjali Poslovnik o radu Predstavničkog doma Parlamenta BiH, bio je, kaže, da se zadrži postojeći Savjet ministara i obezbijedi pozicija za predsjednika SDS-a Mirka Šarovića.

"To je izgubljena priča za njih i otuda dolazi njihov gnjev i nezadovoljstvo", smatra ona.

Na njene stavove oštro su reagovali predsjednici SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović.

Šarović: Cijeli svijet čestita SNSD-u na deblokadi NATO puta

"Željka Cvijanović se kasno sjetila priče o jedinstvu pri izboru mandara, jer skoro 20 godina SNSD provodi potpuno suprotne principe", rekao je Mirko Šarović, te dodao:

"Politika SNSD-a ovih dana je potpuno ogoljena prihvatanjem puta koji nas bespovratno vodi u NATO. Na takvim odlukama nam svakodnevno čestita cijeli svijet i to se ne može prikriti, bez obzira koliko to uporno pokušavate, svakodnevno šireći različite montirane izjave, koje nisu vrijedne pažnje,“ ističe Šarović.

Šarović je istakao da imišljene i nedosljedne izjave ne štite SNSD od istine i da djelima pokazuju kakvu politiku vode.

„Dokazali ste djelima svoju nedosljednost, a i riječima je to juče potvrdio kandidat SNSD-a za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH jasno najavljujući da za njega odluke Narodne skupštine Republike Srpske neće biti obavezujuće. Pitam se šta onda tačno mislite kada kažete da bi bilo „politički zrelo i mudro“ podržati takvog kandidata?!“ – istakao je Šarović.

Predsjednik SDS poručuje da je za ovu stranku ključno ko je zaista kandidat za mandatara i kakve su mu reference.

„Nažalost, predsjednik Republike Srpske, koja očito zastupa isključivo interese SNSD-a, optužujući druge, kasno se sjetila da priča o jedinstvu pri izboru mandara, kada skoro 20 godina SNSD provodi potpuno suprotne principe. Cvijanović zaboravlja da upravo oni nikada nisu podržali nijednog kandidata koji nije iz SNSD-a, kao što je bilo 2002. godine kada za predsjedavajućeg nisu podržali tada predloženog kandidata Mladena Ivanića“ – istakao je Šarović.

„Takođe, upravo Vaša partija, SNSD, je 2013. iz Savjeta ministara BiH, isključila PDP i SDS, upravo sa partnerima iz SDA i HDZ sa kojima ponovo pravite planove za ulazak u vlast“, zaključuje Šarović.

Borenović: Sramni Tegeltijin stav je veleizdaja nacionalnih interesa

Branislav Borenović poručio je Cvijanovićevoj da "PDP nije skup nezainteresovanih fikusa koji će tek tako podržati nekoga ko ništa nije rekao, ko nema jasno definisan stav ni po jednom pitanju, ko negira institucije RS i kome je primarni cilj da još više pridavi građane RS povećanjem nameta".

"A ako je Željki Cvijanović čast to što je Tegeltija za svog mandata sahranio tri banke, udvostručio dug RS i zajedno sa njom iselio stotine hiljada građana, onda ni u kojem slučaju ne bi trebalo da joj bude čast to što je Tegeltija rekao da neće poštovati odluke institucija RS, prije svega Narodne skupštine RS. Kada bi učinila napor i počela da se bavi ozbiljnom politikom, znala bi da je Tegeltijin sraman stav veleizdaja srpskih nacionalnih interesa“, istakao je Borenović.

On je poručio da za rukovođenje institucijama treba imati program, viziju, hrabrost i znanje, a ne samo mogućnost beskonačnog pričanja bez ikakvog smisla i nemuštog opisivanja agregatnih stanja u prirodi, potoka, rijeka i planina, saopšteno je iz PDP-a.

(BN/Vijesti)

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

CU KO?

27.11.2019 18:50

SNSD

ODGOVORITE
Name

Zeki Stress

27.11.2019 20:30

Ne mogu da razumijem zasto Tegeltija nema kvalifikacije za predsjedavajuceg SM-a? Pa Srbin je, a ovo je borba do poslednjeg Srbina.

Name

Re Zeki

27.11.2019 23:13

ima sve kvalifikacije: osudjivan, kupljena diploma, unistio vec tri banke, bogat kao Krez. Ima li ko podobniji?

Name

kako ce

28.11.2019 06:42

Sarovic i Borenovic vise nemaju sta da traze u RS ako izgube fotelje u SM,,,

Name

za željku

28.11.2019 07:19

glupačo jedna treba opoziciji i narodu pravi srbin patriota a ne ova tvoja seljačina lopovčina koji gleda samo da se nakrade i narodu zada muke sa podizanjem pdv.djubrad lopovska ne pozivajte se na srpstvo i ne uzimajte u usta opoziciju i narod.sram vas bilo da ste mislili na narod ne bi nas doveli u munus milijarde i odveli u nato.fuj

Name

Sale

27.11.2019 19:14

Sta bi vi opozcijo radili I vi bi opet sledecih 20 godina drzali iste price. Dajte vise manite se gluposti. Idemo u Nato Pa sta nismo jedini. Nato i Eu tu mi i pripadamo

ODGOVORITE
Name

re

27.11.2019 22:04

Ti izgleda još ne znaš da smo mi otišli u ...

Name

Direkt

28.11.2019 00:21

Moze NATO, daj pare, koje ces morati uzeti od MMF-a, da bi dao NATO-u, posto kod Amera nema besplatnog rucka, samo rucak koji kosta kao u Svetog Petra kajgana.

Name

Kole

27.11.2019 19:20

Ne razumijem cemu ljutnja konjoglave Cvijanovicke?? Pa ne treba dati podrsku tegeltiji koji je osudjivani kriminalac, i dokazano nesposoban!!

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

27.11.2019 19:23

Nije to Srpski prestavnik nego prestavnik Snsd-ea tj.udruzenog zlocinackog poduhvata nad Republikom Srpskom odnosno nad Srpskim narodom na cijeloj teritoriji BiH.

ODGOVORITE
Name

007

27.11.2019 19:51

SDS i PDP brane Srpsku i srbe.

ODGOVORITE
Name

za 007

28.11.2019 07:20

tako je

Name

Marija

27.11.2019 20:56

Zna se ko, svi današnji izdajnici Dodikovci, SP, DNS, Demos i nova izdajnička partija Ujedinjena lopovska. A sram bilo i sve jadnike koji ovih dana ćute i ne smiju Dodiku reći da ga nisu za ove izdaje birali

ODGOVORITE
Name

Vili

27.11.2019 21:02

Gos. Predsjednica, vi ste ikebana u vlasti, niko vas ništa ne pita niti vas ko sluša. Uzdrzite se od komentara, mnogo pričate, a ništa kazali niste.

ODGOVORITE
Name

V I L I

28.11.2019 19:29

Mnogo ste pametniji kad ništa ne kažete.

Name

Rale

27.11.2019 21:06

Pa peljeski most je nacionalni interes a nato, pa to se nas ne tice.

ODGOVORITE
Name

Zoran

27.11.2019 22:32

СССС ова скраћеница не значи ништа друго до Србин Србина сабљом сече. То је много пута доказано. НАЖАЛОСТ

ODGOVORITE
Name

Direkt

28.11.2019 00:17

Sretna vam koalicija sa Bakirom i put u NATO, dvostruki izdajnici.

ODGOVORITE
Name

borac

28.11.2019 05:01

Ova vlast sve vise lici na narko kartel sto veci kriminalac visa pozicija.

ODGOVORITE