Bosanska Krupa: Kosio travu i aktivirao bombu

Policiji u Bosanskoj Krupi preksinoć je prijavljeno da je došlo do eksplozije na jednom poljoprivrednom imanju, te je u toku istraga kako bi se utvrdilo ko je ostavio ili bacio bombu na toj lokaciji.

Bosna i Hercegovina 07.08.2019 | 17:53
Bosanska Krupa: Kosio travu i aktivirao bombu
Kako piše portal "Faktor.ba" pozivajući se na MUP Unsko-sanskog kantona, pedesetosmogodišnjak iz mjesta Hašani, u opštini Bosanska Krupa, oko 21.25 sati prijavio je da je pola sata ranije traktorom kosio travu na parceli koja je u vlasništvu njegovog zeta, te da je došlo do eksplozije neke naprave.

Policija je izašla na teren i utvrdila da su prilikom eksplozije nastala manja oštećenja na traktoru i da je pukla šajba na kabini, ali da tom prilikom, na sreću, nije bilo povrijeđenih osoba.

Budući da je pala noć, istražioci su sutradan nastavili obavljanje uviđaja, te su na zemlji pronađeni tragovi i dijelovi eksplozivne naprave koji ukazuju na to da se radi o ručnoj bombi.

O svemu je obaviješteno i Tužilaštvo USK, te je ovo djelo okvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti.

(Faktor)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Joja

07.08.2019 20:38

neko je nekog minirao..

ODGOVORITE
Name

Direkt

07.08.2019 23:37

I nakon 24 godine od zavrsetka rata BiH jos uvijek nije skroz ociscena od mina I drugih zaostalih minsko-eksplozivnih naprava.

ODGOVORITE