SLS: Zvezda u Zemunu vida pariske rane!

Neuobičajeni termini za "večite" u 11. kolu Superlige.

Fudbal 05.10.2018 | 19:20
SLS: Zvezda u Zemunu vida pariske rane!
Uoči nove pauze zbog termina za reprezentacije, pred superligašima su utakmice 11. kola koje otvaraju i zatvaraju dueli "večitih".

Za subotu je predviđeno šest utakmica: Mladost - Radnički, Radnik - Spartak, Mačva - OFK Bačka, Čukarički - Dinamo, Rad - Proleter i Vojvodina - Napredak, a onda u nedelju ponovo jedna: Zemun - Crvena zvezda u matine terminu, od 13 časova uz prenos na TV Arena Sport 1.

Crveno-beli će na stadionu u Gornjoj Varoši pokušati da zaleče bolan poraz u Parizu, gde ih je Pari Sen Žermen u 2. kolu Lige šampiona savladao ubedljivih 6:1.

"Nema umora, kao i uvek, a motivacija nam je na dodatno visokom nivou da donekle popravimo utisak posle Pariza. Zato nam je vrlo bitno da pobedimo i zadržimo odličan učinak u prvenstvu. Zemun je nezgodan posebno na svom terenu, ume da zatvori prilaze golu, ali na nama je da strpljivom igrom nađemo put do mreže i postignemo što više pogodaka", izjavio je Zvezdin krilni vezista, Veljko Simić.

Nekadašnji đak Zvezdine škole vratio se na "Marakanu" minulog leta upravo iz Zemuna, tako da dobro poznaje predstojećeg rivala.

"Ekipa Zemuna se prilično promenila od početka sezone i otkako sam ja bio tu, ali svakako da je jako nezgodna ekipa. Posle gostovanja u Parizu nama je ovo izuzetno bitna utakmica da se vratimo na pobednički kolosek i malo mirniji odemo na reprezentativnu pauzu... Očekujem standardnu utakmicu u našoj ligi, da mi budemo ti koji ćemo diktirati tempo i imati posed lopte. Oni će verovatno čekati šansu iz kontri ili polukontre, a na nama je da to sprečimo, da stvorimo što više šansi i realizujemo ih na pravi način".

Simić je uveren i da će gosti imati veliku podršku sa tribina Zemunovog stadiona.

"Očekujem odličnu atmosferu, biće našh navijača u velikom broju kao i uvek, na tribinama će biti i njihove pristalice, pa verujem da nas čeka pravi sportski ambijent".

Sigurno je da će Vladan Milojević još jednom "promešati" tim i šansu ukazati igračima koji nemaju veliki minutažu na evropskoj sceni, a eventualnom kiksu aktuelnog šampiona najviše će se nadati u Partizanu i Radničkom.

Tandem koji deli drugo mesto trenutno zaostaje sedam bodova za Zvezdom, a protiv Voždvoca i u Lučanima pokušaće da, u najmanju ruku, zadrži istu razliku.

"Zmajevi" su prošle sezone čak dvaput uspeli da savladaju crno-bele (3:1 u gostima i 2:1 kod kuće), pa će Zoran Mirković sigurno oprezno pristupiti ovom duelu i potruditi se da dobro pripremi svoje fudbalere.

Kao što smo pomenuli, posle ovog vikenda sledi pauza tokom koje će reprezentacija Srbije igrati u Ligi nacija protiv Crne Gore u Podgorici (11. oktobar) i Rumunije u Bukureštu (14. oktobar), a najbolje domaće klubove opet ćemo gledati na terenima 20. oktobra.

SUPERLIGA, 11. kolo:

petak

Partizan - Voždovac (18.00, TV Arena Sport 1)

subota

Mladost - Radnički (16.00)
Radnik - Spartak (16.00)
Mačva - OFK Bačka (17.00)
Čukarički - Dinamo (18.00)
Rad - Proleter (18.00)
Vojvodina - Napredak (18.00)

nedelja

Zemun - Crvena zvezda (13.00, TV Arena Sport 1)

TABELA: Crvena zvezda 28, Radnički Niš 21, Partizan 21, Čukarički 19, Mladost 18, Vojvodina 15, Napredak 14, Rad 13, OFK Bačka 12, Proleter 11, Voždovac 11, Mačva 10, Zemun 9, Radnik 7, Spartak 7, Dinamo 6.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar