СЛС: Звезда у Земуну вида париске ране!

Неуобичајени термини за "вечите" у 11. колу Суперлиге.

Фудбал 05.10.2018 | 19:20
СЛС: Звезда у Земуну вида париске ране!
Уочи нове паузе због термина за репрезентације, пред суперлигашима су утакмице 11. кола које отварају и затварају дуели "вечитих".

За суботу је предвиђено шест утакмица: Младост - Раднички, Радник - Спартак, Мачва - ОФК Бачка, Чукарички - Динамо, Рад - Пролетер и Војводина - Напредак, а онда у недељу поново једна: Земун - Црвена звезда у матине термину, од 13 часова уз пренос на ТВ Арена Спорт 1.

Црвено-бели ће на стадиону у Горњој Вароши покушати да залече болан пораз у Паризу, где их је Пари Сен Жермен у 2. колу Лиге шампиона савладао убедљивих 6:1.

"Нема умора, као и увек, а мотивација нам је на додатно високом нивоу да донекле поправимо утисак после Париза. Зато нам је врло битно да победимо и задржимо одличан учинак у првенству. Земун је незгодан посебно на свом терену, уме да затвори прилазе голу, али на нама је да стрпљивом игром нађемо пут до мреже и постигнемо што више погодака", изјавио је Звездин крилни везиста, Вељко Симић.

Некадашњи ђак Звездине школе вратио се на "Маракану" минулог лета управо из Земуна, тако да добро познаје предстојећег ривала.

"Екипа Земуна се прилично променила од почетка сезоне и откако сам ја био ту, али свакако да је јако незгодна екипа. После гостовања у Паризу нама је ово изузетно битна утакмица да се вратимо на победнички колосек и мало мирнији одемо на репрезентативну паузу... Очекујем стандардну утакмицу у нашој лиги, да ми будемо ти који ћемо диктирати темпо и имати посед лопте. Они ће вероватно чекати шансу из контри или полуконтре, а на нама је да то спречимо, да створимо што више шанси и реализујемо их на прави начин".

Симић је уверен и да ће гости имати велику подршку са трибина Земуновог стадиона.

"Очекујем одличну атмосферу, биће нашх навијача у великом броју као и увек, на трибинама ће бити и њихове присталице, па верујем да нас чека прави спортски амбијент".

Сигурно је да ће Владан Милојевић још једном "промешати" тим и шансу указати играчима који немају велики минутажу на европској сцени, а евентуалном киксу актуелног шампиона највише ће се надати у Партизану и Радничком.

Тандем који дели друго место тренутно заостаје седам бодова за Звездом, а против Вождвоца и у Лучанима покушаће да, у најмању руку, задржи исту разлику.

"Змајеви" су прошле сезоне чак двапут успели да савладају црно-беле (3:1 у гостима и 2:1 код куће), па ће Зоран Мирковић сигурно опрезно приступити овом дуелу и потрудити се да добро припреми своје фудбалере.

Као што смо поменули, после овог викенда следи пауза током које ће репрезентација Србије играти у Лиги нација против Црне Горе у Подгорици (11. октобар) и Румуније у Букурешту (14. октобар), а најбоље домаће клубове опет ћемо гледати на теренима 20. октобра.

СУПЕРЛИГА, 11. коло:

петак

Партизан - Вождовац (18.00, ТВ Арена Спорт 1)

субота

Младост - Раднички (16.00)
Радник - Спартак (16.00)
Мачва - ОФК Бачка (17.00)
Чукарички - Динамо (18.00)
Рад - Пролетер (18.00)
Војводина - Напредак (18.00)

недеља

Земун - Црвена звезда (13.00, ТВ Арена Спорт 1)

ТАБЕЛА: Црвена звезда 28, Раднички Ниш 21, Партизан 21, Чукарички 19, Младост 18, Војводина 15, Напредак 14, Рад 13, ОФК Бачка 12, Пролетер 11, Вождовац 11, Мачва 10, Земун 9, Радник 7, Спартак 7, Динамо 6.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар