Slišković duguje 57.000 KM poreza!

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine, Blaž Slišković, prema službenim evidencijama Kantonalne poreske uprave Mostar - Odsjeka za prinudnu naplatu, ima dug po osnovu javnih prihoda u ukupnom iznosu od 57. 409,23 KM.

Fudbal 10.08.2018 | 12:45
Slišković duguje 57.000 KM poreza!
Od kada je taj dug, da li je tražen otpis kamata, reprogram, kako ga naplatiti i šta nalaže zakon, iz Porezne uprave Bosne i Hercegovine nisu mogli komentarisati iz razloga što traženi podaci po zakonu Federacije BiH predstavljaju poreznu tajnu, i isti se ne mogu javno objavljivati bez prethodne pisane saglasnosti poreskog obveznika, objavio je portal "Akta.ba", a prenijeli brojni mediji u BiH.

Napominju da je Porezna uprava Federacije BiH poduzela sve mjere prinudne naplate koje su propisane zakonom, a izdato je i rješenje o naplati iz imovine poreskog obveznika i stavljena hipoteka na nekretninu i stavljena zabrana otuđenja vozila.

Slišković od kraja prošle sezone više ne obavlja funkciju trenera Zrinjskog s kojim je u sezoni 2017/2018 osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

U bogatoj igračkoj karijeri, popularni Baka je nastupao za Velež, Hajduk, Marsej, Peskaru, Lens, Ren, a završio ju je 1998. godine u Zrinjskom iz Mostara.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar