Vanredno stanje u 10 opština

Vanredna situacija proglašena je u 10 opština u Srbiji zbog velike količine kiše koja je pala u protekla dva dana i načinila veliku štetu, posebno u zapadnoj Srbiji.

Srbija 08.07.2018 | 11:28
Vanredno stanje u 10 opština
U Čačku i još devet opština, obilna kiša prouzrokovala je bujice koje su oštetile puteve i mostove i poplavile usjeve i ušla u skoro stotinu kuća u Čačku, a u ivanjička sela u pomoć je stigla i vojska.

Na teritoriji Čačka još je na snazi vanredna situacija, koja je bila proglašena poslije nevremena u junu na području 28 mjesnih zajednica, a sada su ih pogodile nove nepogode, javila je Radio-televizija Srbije.

U čačanskom naselju Atenica naselju je bilo najteže, jer su se Atrnička, Loznička i Trnavska rijeka poplavile kuće, nanoseći veliku količinu blata i mulja u suterenske i podrumske prostorije.

Bratislav Zečević iz Štaba za vanredne situacije kaže da je juče za nepuna tri sata palo 30 do 40 litara kiše po metru kvadratnom.

On je naveo da su na ispumpavanju vode iz objekata, pored vatrogasno-spasilačkih jedinica, radile i jedinice civilne zaštite, sa čime se nastavlja i danas.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić rekao je da su svi timovi Sektora na terenu i u pripravnosti, a da je vanredna situacija trenutno na snazi u Čačku i još devet opština.

On je podsjetio je da su tokom prošle noći najavljene padavine najviše problema napravile u Aranđelovcu, gdje je evakuisano pet osoba, dok je u ostalim mjestima bilo oštećenja infrastrukture, odnosno puteva, mostova i prilaznih saobraćajnica.

"Istakao bih da nije bilo povređenih, kao i da u ovom trenutku nema ugroženih", rekao je Marić.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar