Zajednički stav: Kazniti počinioce

Predstavnici delegacije EU, Ambasade SAD, Misije OEBS-a i Kancelarije za vezu NATO-a u Skoplju najoštrije su osudili organizovani napad na makedonski parlament izveden 27. aprila.

Svijet 29.04.2017 | 16:21
Zajednički stav: Kazniti počinioce
U zajedničkom saopštenju, oni su izrazili ozbiljnu zabrinutost zbog toga što vlasti nisu uspjele da spriječe napad i obezbijede neophodnu sigurnost članovima parlamenta i prisutnim novinarima.

Demonstranti u Skoplju na bagerima ispred makedonskog parlamenta demonstriraju protiv sporazuma koji bi obezbijedio službenu upotrebu albanskog jezika, Makedonija

Napad na državnu instituciju koja predstavlja srž demokratije je napad na samu demokratiju, navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu američke Ambasade u Skoplju.

„Očekujemo da će ti zločini biti brzo istraženi, a organizatori i počinioci napada izvedeni pred lice pravde, kao i da će sudovi nezavisno djelovati“, stoji u saopštenju.

„Očekujemo, takođe, da će državne institucije veoma brzo izvući neophodne pouke i preduzeti odgovarajuće akcije“, navodi se u zajedničkom saopštenju šefova Delegacije EU, Ambasade SAD, Misije OEBS-a i Kancelarije za vezu NATO-a u Skoplju.

„Pozivamo sve aktere da se ponašaju odgovorno i da doprinesu mirnom demokratskom procesu kome mora biti omogućeno da ide svojim tokom. Pozivamo sve građane da se uzdrže, izbjegavaju provokacije i ostanu mirni“, stoji u saopštenju, u kome se ističe da nasilje ne predstavlja put napretka za zemlju i njeno društvo.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

kiza

29.04.2017 16:35

Odmah kazniti Vasington i Brisel kao organizatore.

ODGOVORITE
Name

Grga

29.04.2017 16:54

TE KAZNITI, A POHVALITI NASILJE, RAZBIJANJE GLAVA, CUPANJE ZA KOSU ITD. MI ODAVDE SA BALKANA DA DRZIMO LEKCIJE EVROPI I SAD STA JE DEMOKRATIJA. Psihijatrijo majko.....!!!

Name

Alan Ford

29.04.2017 17:29

Drugim riječima rečeno, Makedonci predajte zemlju šiptarima... A kako su potrčali da priznaju Kosovo, nešto mi ih i nije žao.

ODGOVORITE
Name

Patriota

01.05.2017 17:13

Makedonska go a