Заједнички став: Казнити починиоце

Представници делегације ЕУ, Амбасаде САД, Мисије ОЕБС-а и Канцеларије за везу НАТО-а у Скопљу најоштрије су осудили организовани напад на македонски парламент изведен 27. априла.

Свијет 29.04.2017 | 16:21
Заједнички став: Казнити починиоце
У заједничком саопштењу, они су изразили озбиљну забринутост због тога што власти нису успјеле да спријече напад и обезбиједе неопходну сигурност члановима парламента и присутним новинарима.

Демонстранти у Скопљу на багерима испред македонског парламента демонстрирају против споразума који би обезбиједио службену употребу албанског језика, Македонија

Напад на државну институцију која представља срж демократије је напад на саму демократију, наведено је у саопштењу објављеном на сајту америчке Амбасаде у Скопљу.

„Очекујемо да ц́е ти злочини бити брзо истражени, а организатори и починиоци напада изведени пред лице правде, као и да ц́е судови независно дјеловати“, стоји у саопштењу.

„Очекујемо, такође, да ц́е државне институције веома брзо извуц́и неопходне поуке и предузети одговарајуц́е акције“, наводи се у заједничком саопштењу шефова Делегације ЕУ, Амбасаде САД, Мисије ОЕБС-а и Канцеларије за везу НАТО-а у Скопљу.

„Позивамо све актере да се понашају одговорно и да допринесу мирном демократском процесу коме мора бити омогуц́ено да иде својим током. Позивамо све грађане да се уздрже, избјегавају провокације и остану мирни“, стоји у саопштењу, у коме се истиче да насиље не представља пут напретка за земљу и њено друштво.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

киза

29.04.2017 14:35

Одмах казнити Васингтон и Брисел као организаторе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грга

29.04.2017 14:54

ТЕ КАЗНИТИ, А ПОХВАЛИТИ НАСИЉЕ, РАЗБИЈАЊЕ ГЛАВА, ЦУПАЊЕ ЗА КОСУ ИТД. МИ ОДАВДЕ СА БАЛКАНА ДА ДРЗИМО ЛЕКЦИЈЕ ЕВРОПИ И САД СТА ЈЕ ДЕМОКРАТИЈА. Психијатријо мајко.....!!!

Name

Алан Форд

29.04.2017 15:29

Другим ријечима речено, Македонци предајте земљу шиптарима... А како су потрчали да признају Косово, нешто ми их и није жао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

01.05.2017 15:13

Македонска го а