Vojnik i specijalac spasili povrijeđene

U saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 7.30 sati dogodila na magistralnom putu M-5 na ulazu u Travnik lakše telesne povrede zadobile su dve osobe, a u akciji spašavanja povređenih učestvovali su pripadnici vojske i specijalne policije.

Bosna i Hercegovina 09.12.2016 | 18:10
Vojnik i specijalac spasili povrijeđene
U nesreći su učestvovala dva vozila, a vozač “citroena” J. P. (19) je nakon sudara sa “opelom”, kojim je upravljao S. T. iz Travnika, izgubio kontrolu nad vozilom te sleteo u reku Lašvu.

Prema rečima portparola Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Rusmira Prohana, u akciji spašavanja povređenih osoba učestvovali su pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i specijalne policije MUP SBK, prenosi Klix.ba.



"Pripadnik Jedinice za podršku MUP SBK jutros se vraćao u bazu i prolazeći pored mesta nesreće pomogao je pripadniku Oružanih snaga Bosne i Hercegovine da iz reke Lašve izvuku povređene osobe kod kojih su kasnije ustanovljene lakše telesne povrede" izjavio je Prohan.

Lakše telesne povrede koje su konstatovane u bolnici u Travniku zadobili su vozač “citroena” J. P. (19) i suvozač A. P. (18), a prilikom alkotestiranja kod J. P. je izmereno 0,40 promila alkohola u krvi.

Izvor: Klix

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nn

09.12.2016 17:25

Djeca neka voze...

ODGOVORITE