Cipras razmatra rekonstrukciju Vlade

Grčki premijer Aleksis Cipras razmatra rekonstrukciju Vlade da bi zaustavio pad svoje popularnosti i sklonio ministre za koje smatra da ometaju sklapanje dogovora sa kreditorima o smanjenju grčkog duga, rekli su izvori iz grčkog kabineta.

Svijet 21.10.2016 | 12:50
Cipras razmatra rekonstrukciju Vlade
Cipars želi da se reformama postigne dublje restrukturisanje i da Grčka bude uključena u finansijski program Evropske centralne banke. Time bi pokazao Grcima, umornim od višegodišnjih mjera štednje, da se njihova žrtva isplatila.

Mogući kandidat za smjenu je ministar energetike Panos Skurletis, koji se protivi nekim od ključnih zahtjeva za privatizaciju, poput prodaje udjela države u nacionalnoj elektrodistribuciji.

Očekuje se da će ministar finansija Euklid Cakalokos zadržati položaj.

Na pitanje o mogućoj rekonstrukciji Vlade, portparol kabineta Olga Gerovasili rekla je televiziji "Skaj" da je cilj Vlade da se postigne "fleksibilno, brzo i efikasno" upravljanje zemljom.

Cipras je izabran za premijera prije 21 mjeseca uz obećanje da će okončati višegodišnje mjere štednje, koje su nametnuli međunarodni kreditori. On je kasnije bio primoran da promijeni politiku jer je zemlja bila suočena sa mogućim isključenjem iz evrozone.

Vlada sada sprovodi dublje reforme u okviru novog paketa uzimanja međunarodne finansijske pomoći.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

rodjo

21.10.2016 11:05

Svaka cast,sve u imteresu naroda???Rekonstrukcija vlade radi pada popularnosti....! Na brdovitom Balkanu sve moj do mojeg.

ODGOVORITE