Uživo video: Ranjeni i civili napuštaju Alep

Danas je na snagu stupio humanitarni prekid vatre u Alepu.

Svijet 20.10.2016 | 12:08
Uživo video: Ranjeni i civili napuštaju Alep
On će trajati do 19 sati. Za to vreme stanovnici mogu da napuste grad, a biće izvedena i evakuacija bolesnih i ranjenih.

Sirijske vlasti su ranije objavile saopštenje o povlačenju svojih snaga sa pozicija u nekoliko područja Alepa „kako bi se omogućilo militantima da napuste istočna područja Alepa kroz specijalno stvorene koridore“.

Vlasti su „preduzele mere da se izvrši evakuacija civila i ranjenih, kao i da se obezbedi povlačenje naoružanih militanata iz istočnih kvartova grada“.

Ministarstvo odbrane Rusije uživo emituje prenos povlačenja militanata iz Alepa.



Izvor: Sputnjik
Foto: Mikhail Alaeddin

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Лија

20.10.2016 10:17

Предсједници појединих држава чланица НАТО, јавно осуђују војне операције у Сирији, које проводе припадници регуларних сиријских снага помогнутих Руском авијацијом, називајући их нехуманим бомбардовањем. За њих постоји и хумано бомбардовање, које су примјењивали 1995 и 1999 над Србима и једино то није био ратни злочин. Е то је тај дио ''демократског'' свијета који нам препоручују.

ODGOVORITE
Name

peca.

20.10.2016 10:32

Zanimljivo,niko ne navodi u koju drzavu odlaze! Dali ce ih pohapsiti ,ili su namenjeni na otvaranje novih ratnih zarisca! Koja drzava je sad na udaru. ovo.night gut.

ODGOVORITE
Name

Re

20.10.2016 10:56

Neki se vraćaju u federaciju a neki ce tu da dodju po prvi put kod kolega