Divac vozi na struju

Prvi put sam uključio auto-pilot. Fantastično. Fabrika je uradila sjajan posao, pohvalio se predsednik Olimpijskog komiteta Srbije svojim vozilom u Sakramentu

Srbija 14.01.2016 | 08:32
Divac vozi na struju

Legendarni Vlade Divac verovatno je prvi Srbin koji poseduje najbolji električni automobil na svetu - „tesla“!

Generalni menadžer Sakramento Kingsa po povratku u Kaliforniju odlučio je da se časti nesvakidašnjim autom koji ne zagađuje okolinu. „Tesla S“ je bio pravi izbor jer je ova „zver na struju“ 2013. proglašena automobilom godine, a po luksuzu i performansama bez problema može da stane na crtu najjačim verzijama „mercedesa“, BMW, „audija“...

Ameri nagrađuju kupce

Međutim, Divčeva verzija „tesle S“ opremljena je auto-pilotom, najnovijim sistemom koji omogućava da se automobil sam parkira, bezbedno promeni traku u toku vožnje ili, verovali ili ne, čak i dođe na poziv vlasnika. Aktuelni predsednik Olimpijskog komiteta Srbije oduševljen je ovim opcijama.

- Danas sam prvi put uključio auto-pilot na „tesli“. Fantastično. Fabrika je uradila sjajan posao - oglasio se Vlade Divac.

U zavisnosti od motora, ovaj automobil u SAD košta oko 80.000 dolara, a interesantno je da država donira 7.500 dolara svakom ko se odluči da kupi automobil koji ne zagađuje okolinu. Kako se Divac odlučio za srednju opciju, odnosno motor od 380 ks, električni automobil do „stotke“ stiže za 4,4 sekunde, a maksimalna brzina je 209 kilometara na sat. S jednim punjenjem baterija „tesla“ prelazi oko 300 kilometara.

Dobio ime po Nikoli Tesli

Nije teško pretpostaviti da je kompanija „Tesla“ iz Silikonske doline, koja se bavi proizvodnjom električnih automobila, uzela ime baš po najpoznatijem srpskom naučniku Nikoli Tesli.

Lakše u saobraćaju

Vlade Divac je prošle godine pred NBA plej-of učestvovao u humanitarnoj akciji koja je podrazumevalada snimi audio-poruke za GPS aplikaciju.

Vlade je tada sjajno odradio posao, čak je i urađen šaljivi video-klip u tu svrhu, a dobri poznavaoci automobila su na osnovu jednog kadra otkrili da se dovezao upravo „teslom“.

Izvor: Kurir

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

čekajte malo

14.01.2016 07:56

Kupuju teslu dok im ne vrisne akumulator, kada vide koliko košta prodaće auto bez razmišljanja.

ODGOVORITE
Name

Bojan Nišević

14.01.2016 08:17

Hahaha, ala lupaš gluposti. Informiši se malo.

Name

Srbin

14.01.2016 11:41

Kad ima pare da kupi ovaj auto imace i za akumulator ne brini se. Divac je dovoljno zaradio da kupi akumulator.

ODGOVORITE
Name

Benelux

14.01.2016 12:02

Ovo je vijest ? Uvijek otkrijemo toplu vodu. Pa stotine taxi vozila u Benelux-u su ove Tesle.

ODGOVORITE
Name

mejded

14.01.2016 12:07

Još prošle godine vlasnik jednog Tesle sa maximalnom opremom i pogonom 4x4 je jedan Srbin iz okoline BN,auto je kupljen u Skandinaviji i plaćen je 140 000 eura jer ima svu mogucu opremu,posebna sjedišta,auto pilot,ubrzanje cini mi se 2,8 sec ..... licno sam se u ljeto prošle godine vozio u njemu

ODGOVORITE