Bež'te sa ulica kad se Mitar vrati u Srbiju!

Napadač Njukasla raspoložen za šalu u novogodišnjem intervjuu Sportskom žurnalu.

Fudbal 01.01.2016 | 18:00
Bež'te sa ulica kad se Mitar vrati u Srbiju!

Engleski jezik brzo je savladan. Privikavanje na stil igre u Premijer ligi napreduje. A vožnja levom stranom?

"Malo je bilo nezgodno na početku, sad sam se privikao i 'zaboravio' da vozim desnom stranom. Plašim se šta će biti kada dođem u Srbiju, kako ću da se opet 'prešaltam' na nova pravila", našalio se Aleksandar Mitrović u novogodišnjem intervjuu za Sportski žurnal.

Reprezentativac Srbije brzo je postao miljenik navijača Njukasla, za koje kaže da ne prezaju od presretanja fudbalera na ulici ne bi li dobili fotografiju ili autogram za uspomenu.

"Navikao sam se i na to 'ludilo', mada moja maršuta nije velika. Uglavnom idem od stana do stadiona i natrag. Nisam ja tip za kafane i noćne provode, pogotovo u danima kada traje sezona. Sve u svoje vreme...".

Pažnja mu, ipak, prija, a Mitrović dodaje da ga posebno motivišu uvek puni stadioni u Engleskoj.

"Fudbaler, jednostavno, ovde uživa u fudbalu. Ne samo na terenu, već i na ulici, u školi, trening kampu, čak i zatvoren, u četiri zida ili automobilu. Premijer liga, što sam na sebi najbolje osetio, traži mnogo više od igrača - srce, snagu, energiju, trku, neprestano dokazivanje", objašnjava mladi napadač i ističe:

"Pogodio sam dolaskom u Njukasl!".

Vanfudbalske obaveze igrača engleskih klubova su broje i drugačije nego što su bile u Srbiji ili Belgiji, gde je Mitrović prethodno igrao za Partizan i Anderleht, ali kaže da ih rado obavlja.

"Ponekad je naporno, ali se ne žalim. Lepo mi je kada se družimo sa mališanima, novu snagu daje mi, na primer, trenutak kada vidim dres sa mojim prezimenom na leđima tek prohodalog dečaka. Englezi od svega sa fudbalskim šmekom naprave spektakl. Tako je i kad delimo poklone, kitimo jelku, potpisujemo autograme... Nije onda ni čudo što je Njukaslov Sent Džejms Park jedno od omiljenih mesta žitelja grada. Milina je igrati u takvom ambijentu, sliču privrženost klubovima i fudbalu nigde nisam osetio. A igrao sam u skoro svim evropskim zemljama", naglašava Mitrović.

Posebno se osvrnuo na saradnju sa trenerom Stivom Meklarenom, bivšim selektorom Engleske, i svoj dosadašnji učinak u Premijer ligi.

"Meklaren je sjajan čovek, neviđeni pozitivac, odličan stručnjak... Ne obraćam mnogo pažnju na komentare u javnosti, trudim se da uvek budem ono što Stiv od mene očekuje - golgeter. Priznajem, bilo mi je potrebno i malo vremena da se naviknem na zahteve Premijer lige. Engleska nudi novu dimenziju, takozvani, totalni fudbal. Direktne duele i mnogo šansi. Verujem, biće i golova...", priželjkuje Aleksandar Mitrović, strelac tri gola u dosadašnjih 15 premijerligaških utakmica.

Komentari / 0

Ostavite komentar