Беж'те са улица кад се Митар врати у Србију!

Нападач Њукасла расположен за шалу у новогодишњем интервјуу Спортском журналу.

Фудбал 01.01.2016 | 18:00
Беж'те са улица кад се Митар врати у Србију!

Енглески језик брзо је савладан. Привикавање на стил игре у Премијер лиги напредује. А вожња левом страном?

"Мало је било незгодно на почетку, сад сам се привикао и 'заборавио' да возим десном страном. Плашим се шта ће бити када дођем у Србију, како ћу да се опет 'прешалтам' на нова правила", нашалио се Александар Митровић у новогодишњем интервјуу за Спортски журнал.

Репрезентативац Србије брзо је постао миљеник навијача Њукасла, за које каже да не презају од пресретања фудбалера на улици не би ли добили фотографију или аутограм за успомену.

"Навикао сам се и на то 'лудило', мада моја маршута није велика. Углавном идем од стана до стадиона и натраг. Нисам ја тип за кафане и ноћне проводе, поготово у данима када траје сезона. Све у своје време...".

Пажња му, ипак, прија, а Митровић додаје да га посебно мотивишу увек пуни стадиони у Енглеској.

"Фудбалер, једноставно, овде ужива у фудбалу. Не само на терену, већ и на улици, у школи, тренинг кампу, чак и затворен, у четири зида или аутомобилу. Премијер лига, што сам на себи најбоље осетио, тражи много више од играча - срце, снагу, енергију, трку, непрестано доказивање", објашњава млади нападач и истиче:

"Погодио сам доласком у Њукасл!".

Ванфудбалске обавезе играча енглеских клубова су броје и другачије него што су биле у Србији или Белгији, где је Митровић претходно играо за Партизан и Андерлехт, али каже да их радо обавља.

"Понекад је напорно, али се не жалим. Лепо ми је када се дружимо са малишанима, нову снагу даје ми, на пример, тренутак када видим дрес са мојим презименом на леђима тек проходалог дечака. Енглези од свега са фудбалским шмеком направе спектакл. Тако је и кад делимо поклоне, китимо јелку, потписујемо аутограме... Није онда ни чудо што је Њукаслов Сент Џејмс Парк једно од омиљених места житеља града. Милина је играти у таквом амбијенту, сличу приврженост клубовима и фудбалу нигде нисам осетио. А играо сам у скоро свим европским земљама", наглашава Митровић.

Посебно се осврнуо на сарадњу са тренером Стивом Меклареном, бившим селектором Енглеске, и свој досадашњи учинак у Премијер лиги.

"Мекларен је сјајан човек, невиђени позитивац, одличан стручњак... Не обраћам много пажњу на коментаре у јавности, трудим се да увек будем оно што Стив од мене очекује - голгетер. Признајем, било ми је потребно и мало времена да се навикнем на захтеве Премијер лиге. Енглеска нуди нову димензију, такозвани, тотални фудбал. Директне дуеле и много шанси. Верујем, биће и голова...", прижељкује Александар Митровић, стрелац три гола у досадашњих 15 премијерлигашких утакмица.

Коментари / 0

Оставите коментар