Džerard: Nisam više onaj stari i zato idem!

"Nisam siguran koliko još mogu da pružim Liverpulu i zato je vreme da odem", kaže sjajni vezista, koji će u subotu odigrati poslednji meč na Enfildu u crvenom dresu.

Fudbal 16.05.2015 | 20:00
Džerard: Nisam više onaj stari i zato idem!

Vreme rastanka se približilo. U subotu protiv Kristal Palasa, Stiven Džerard će poslednji put u crvenom dresu istrčati na travu Enfilda, a potom u nedelju, 24. maja, protiv Stouka u gostima igra poslednju utakmicu za Liverpul.

Legendarni kapiten crvenih 17 godina je u klubu u koji je stigao kao devetogodišnjak, a od naredne sezone nastupaće za Los Anđeles Galaksi.

"Uskoro punim 35 godina (30. maja) i više nisam igrač koji sam nekada bio. Nisam siguran koliko još mogu da pružim Liverpulu na nivou na kom bih to želeo. Istina je da sam previše star za igranje na nivou koji zahteva Premijer liga", rekao je Džerard u intervjuu za "Daily Mail".

Iskusni vezista kaže da je uzbuđen zbog novog izazova u karijeri.

"Mislim da će biti lepo i da će mi promena prijati. Živeću u sjajnom gradu i igraću na nivou koji mi više odgovara u ovim godinama", iskren je Džerard, koji je dodao da će mu biti olakšanje da posle 17 godina ne bude u centru pažnje u gradu u kojem živi.

"Odlazak u Ameriku biće na neki način olakšanje za mene. Mnogi ne mogu to da razumeju, ali Liverpul uopšte nije lako mesto za život fudbalera".

Igrajući za Liverpul, Džerard je osvojio Ligu šampiona 2005, Kup UEFA 2001, Superkup Evrope 2001. i 2005, FA kup 2001. i 2006, Liga kup 2001, 2003. i 2012. i FA Komjuniti šild 2006. Najveća neostvarena želja u njegovoj karijeri sigurno će ostati trofej Premijer lige.

"Uvek sam imao snažnu vezu sa klubom, zbog koje nisam želeo da odem. U Liverpulu sam igrao za svoju porodicu i prijatelje i svaki trofej sam proslavljao zajedno sa svima njima. Da sam želeo samo slavu, mogao sam da odem u neki drugi klub i tamo osvojim više pehara, ali ja nisam takav", objasio je "Stivi Dži" zbog čega nije prešao u neki jači i bogatiji klub, iako je imao brojne ponude tokom karijere.

Partije koje pruža u poslednje vreme nisu na očekivanom nivou, ali Džerard se nada da to neće uticati na njegovu ukupnu sliku kod navijača Liverpula.

"Nadam se da će me pamtiti zbog svega što sam uradio tokom ovih 17 godina, a ne zbog poslednjih nekoliko meseci ili sezona".

Još dve utakmice kapiten Liverpula nije želeo da opiše svoju karijeru u crvenom dresu ocenom od 1 do 10.

"Samo želite nešto za naslov... Neću to da radim, ali mogu da vam dam ocene za moje nastupe u dve utakmice. Za onu u Istanbulu (kada je Liverpul za poluvreme nadokadio 0:3 protiv Milana i potom penalima osvojio Ligu šampiona) dao bih sebi 'devetku', a za poslednji derbi sa Mančester junajtedom kod kuće - 'nulu'", iskren je bio Džerard.

Na kraju, na pitanje da li će poslušati savet nekadašnjeg saigrača i velikog prijatelja, Džejmija Karagera, da sakrije suze kada se bude opraštao od čuvenog Kopa na Enfildu, Stiven Džerard nije mogao da odgovori.

"Zaista ne znam. Probaću, ali ne mogu da obećam. Sigurno će u tom trenutu emocije biti izuzetno jake".

Komentari / 0

Ostavite komentar