Џерард: Нисам више онај стари и зато идем!

"Нисам сигуран колико још могу да пружим Ливерпулу и зато је време да одем", каже сјајни везиста, који ће у суботу одиграти последњи меч на Енфилду у црвеном дресу.

Фудбал 16.05.2015 | 20:00
Џерард: Нисам више онај стари и зато идем!

Време растанка се приближило. У суботу против Кристал Паласа, Стивен Џерард ће последњи пут у црвеном дресу истрчати на траву Енфилда, а потом у недељу, 24. маја, против Стоука у гостима игра последњу утакмицу за Ливерпул.

Легендарни капитен црвених 17 година је у клубу у који је стигао као деветогодишњак, а од наредне сезоне наступаће за Лос Анђелес Галакси.

"Ускоро пуним 35 година (30. маја) и више нисам играч који сам некада био. Нисам сигуран колико још могу да пружим Ливерпулу на нивоу на ком бих то желео. Истина је да сам превише стар за играње на нивоу који захтева Премијер лига", рекао је Џерард у интервјуу за "Даилy Маил".

Искусни везиста каже да је узбуђен због новог изазова у каријери.

"Мислим да ће бити лепо и да ће ми промена пријати. Живећу у сјајном граду и играћу на нивоу који ми више одговара у овим годинама", искрен је Џерард, који је додао да ће му бити олакшање да после 17 година не буде у центру пажње у граду у којем живи.

"Одлазак у Америку биће на неки начин олакшање за мене. Многи не могу то да разумеју, али Ливерпул уопште није лако место за живот фудбалера".

Играјући за Ливерпул, Џерард је освојио Лигу шампиона 2005, Куп УЕФА 2001, Суперкуп Европе 2001. и 2005, ФА куп 2001. и 2006, Лига куп 2001, 2003. и 2012. и ФА Комјунити шилд 2006. Највећа неостварена жеља у његовој каријери сигурно ће остати трофеј Премијер лиге.

"Увек сам имао снажну везу са клубом, због које нисам желео да одем. У Ливерпулу сам играо за своју породицу и пријатеље и сваки трофеј сам прослављао заједно са свима њима. Да сам желео само славу, могао сам да одем у неки други клуб и тамо освојим више пехара, али ја нисам такав", објасио је "Стиви Џи" због чега није прешао у неки јачи и богатији клуб, иако је имао бројне понуде током каријере.

Партије које пружа у последње време нису на очекиваном нивоу, али Џерард се нада да то неће утицати на његову укупну слику код навијача Ливерпула.

"Надам се да ће ме памтити због свега што сам урадио током ових 17 година, а не због последњих неколико месеци или сезона".

Још две утакмице капитен Ливерпула није желео да опише своју каријеру у црвеном дресу оценом од 1 до 10.

"Само желите нешто за наслов... Нећу то да радим, али могу да вам дам оцене за моје наступе у две утакмице. За ону у Истанбулу (када је Ливерпул за полувреме надокадио 0:3 против Милана и потом пеналима освојио Лигу шампиона) дао бих себи 'деветку', а за последњи дерби са Манчестер јунајтедом код куће - 'нулу'", искрен је био Џерард.

На крају, на питање да ли ће послушати савет некадашњег саиграча и великог пријатеља, Џејмија Карагера, да сакрије сузе када се буде опраштао од чувеног Копа на Енфилду, Стивен Џерард није могао да одговори.

"Заиста не знам. Пробаћу, али не могу да обећам. Сигурно ће у том тренуту емоције бити изузетно јаке".

Коментари / 0

Оставите коментар