BEL: Iskijerdo vodi Briž do titule!

Gosti vodili u Brižu, ali je krilni fudbaler sjajnim golovima otvorio trijumfalna vrata Brižu - 3:1.

Fudbal 30.04.2015 | 10:20
BEL: Iskijerdo vodi Briž do titule!

Nije sve išlo tako glatko. Daleko od toga. Šampionske ambicije Briža visile su kao bižuterija na tankom koncu tokom duela sa Šarlroa. Bili su učenici Mišela Prudoma na dobrom putu da naprave veliki belaj pred svojim navijačima. Međutim, pošto je Šarlroa pokazivala ratnički nerv, ne hajući za ambicije rivala, proradilo je šampionsko srce kolumbijca Iskiijerda. Tamnoputi krillni fudbaler osvetlao je put domaćinu da dođe do važnih bodova – 3:1

Da će Briž imati velikih muka da savlada ekipu Šarlroa bilo je jasno u 24.minutu. Jeftino su domaći igrači izgubili loptu na sredini, a sjajnu kontru gostiju završio je preciznim udarcem Kulibali. Bio je to dokaz da gosti nisu slučajno ostali neporaženi u poslednje tri utakmice.

Sa druge strane izranjavani Briž, posle duela sa Gentom i Dnjiprom se mučio i mučio... Ali onda je Iskijerdo za 14.minuta postavio stvari na svoje mesto. Prvo je početkom nastavka izjednačio, da bi u 65.minutu pravom bombom doveo domaćina u vođstvo. Sreću nije mogao da sakrije ni Mišel Prudom, pošto mu je Kolumbijac sjajnim udarcem sa 20 metara otvorio trijumfalnu kapiju. Bio je to 12 pogodak Kolumbijca u ovoj sezoni.

Komentari / 0

Ostavite komentar