Piksi: Ponosam sam na japanski Orden!

Legendarnom fudbaleru Draganu Stojkoviću Piksiju ukazana je velika čast u Japanu. Bivši lider Crvene zvezde, koji je svojevremeno "zaludeo" ljubitelje fudbala u ovoj zemlji, dobio je Orden izlazećeg sunca sa zlatnim zracima, na šta je veoma ponosan.

Fudbal 30.04.2015 | 09:40
Piksi: Ponosam sam na japanski Orden!

Naime, carsko odlikovanje se dodeljuje i stranim državljanima za izuzetan doprinos u uspostavljanju i unapređenju prijateljskih odnosa sa Japanom, a Stojković je u izjavi za naš list poručio da je ovo veoma značajno i za Srbiju.

"Veoma sam ponosan na priznanje koje sam dobio, naročito zato što ono prevazilazi sportske okvire. Ponosan sam zato što sam prvi Srbin kom je ukazana ovakva počast u Japanu, našoj prijateljskoj zemlji", rekao je Stojković za "Blic", a ceo intervju moći ćete da pročitate u prazničnom prvomajskom izdanju.

Stojković je nagrađen za doprinos unapređenju prijateljskih odnosa Srbije i Japana, što je učinio kao igrač i trener a u tom klubu. U Nagoji ga smatraju živom legendom zbog čega jedan trg nosi njegovo ime, ali i jedna tribina stadiona.

Pre njega, 2012. godine je isti orden dodeljen i seru Bobiju Čarltonu za doprinos popularizaciji fudbala u Japanu, pošto je bio ambasador Svetskog prvenstva 2002. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar