Пикси: Поносам сам на јапански Орден!

Легендарном фудбалеру Драгану Стојковићу Пиксију указана је велика част у Јапану. Бивши лидер Црвене звезде, који је својевремено "залудео" љубитеље фудбала у овој земљи, добио је Орден излазећег сунца са златним зрацима, на шта је веома поносан.

Фудбал 30.04.2015 | 09:40
Пикси: Поносам сам на јапански Орден!

Наиме, царско одликовање се додељује и страним држављанима за изузетан допринос у успостављању и унапређењу пријатељских односа са Јапаном, а Стојковић је у изјави за наш лист поручио да је ово веома значајно и за Србију.

"Веома сам поносан на признање које сам добио, нарочито зато што оно превазилази спортске оквире. Поносан сам зато што сам први Србин ком је указана оваква почаст у Јапану, нашој пријатељској земљи", рекао је Стојковић за "Блиц", а цео интервју моћи ћете да прочитате у празничном првомајском издању.

Стојковић је награђен за допринос унапређењу пријатељских односа Србије и Јапана, што је учинио као играч и тренер а у том клубу. У Нагоји га сматрају живом легендом због чега један трг носи његово име, али и једна трибина стадиона.

Пре њега, 2012. године је исти орден додељен и серу Бобију Чарлтону за допринос популаризацији фудбала у Јапану, пошто је био амбасадор Светског првенства 2002. године.

Коментари / 0

Оставите коментар