Zvezda bez navijača do kraja sezone?!

Fudbalski savez Srbije bi u četvrtak trebalo da iznese kaznu zbog događaja sa 148. večitog derbija, a direktor Superlige Vlada Bulatović rekao je da bi fudbaleri Crvene zvezde mogli biti kažnjeni igranjem pred praznim tribinama stadiona "Rajko Mitić", piše dnevni list „Sport“.

Fudbal 30.04.2015 | 09:20
Zvezda bez navijača do kraja sezone?!

„Podneo sam prijave zbog slabe organizacije i nereda na tribinama. Niko od ljudi iz fudbala nije želeo da se ovo dogodi, a ispada da samo oni plaćaju ceh. Što je najgore stvari se ponavljaju, ne samo u ovom slučaju, već generalno. To je dokaz da kaznene mere nemaju efekat da eliminišu huliganizam“, rekao je Bulatović

On smatra da rešavanje problema koji stvaraju huligani može da reši samo država.

„Sve dok država ne udari rukom o sto, imaćemo nerede i slike koje gledamo godinama. To samo bežanje od problema. Ni u Evropi disciplinske mere nacionalnih saveza nisu rešile pitanje huliganizma, već samo država. Zbog kaznenih mera najviše ispaštaju igrači, a oni nisu krivi. Igrati pred sablasno praznim tribinama je najveća kazna za fudbal. Takvu meru, disciplinski organi su izricali mnogo puta, ali posle toga smo dobili reprize nereda, nasilja, bakljada“, naveo je Bulatović.

Direktor Superlige veruje da bi privatizacija promenila neke stvari.

„Nema dileme da bi stvari bile potpuno drugačije, odnosno počivale bi na jačim i zdravijim temeljima. Međutim, i država treba da odigra bitnu ulogu. Niko ne bi želeo da se ponovi slika sa 148. derbija, kao i slika sa ranijih utakmica u kojima smo prisustvovali nasilju, čak i najtragičnijim sličajevima. Poslednji je čas da se nešto preduzme, jer svi plaćamo veliku cenu. Ružna slika je ponovo otišla u svet, to je sramota za sve, klubove, uprave, navijače, državu“, zaključio je on.

Komentari / 0

Ostavite komentar