Звезда без навијача до краја сезоне?!

Фудбалски савез Србије би у четвртак требало да изнесе казну због догађаја са 148. вечитог дербија, а директор Суперлиге Влада Булатовић рекао је да би фудбалери Црвене звезде могли бити кажњени играњем пред празним трибинама стадиона "Рајко Митић", пише дневни лист „Спорт“.

Фудбал 30.04.2015 | 09:20
Звезда без навијача до краја сезоне?!

„Поднео сам пријаве због слабе организације и нереда на трибинама. Нико од људи из фудбала није желео да се ово догоди, а испада да само они плаћају цех. Што је најгоре ствари се понављају, не само у овом случају, већ генерално. То је доказ да казнене мере немају ефекат да елиминишу хулиганизам“, рекао је Булатовић

Он сматра да решавање проблема који стварају хулигани може да реши само држава.

„Све док држава не удари руком о сто, имаћемо нереде и слике које гледамо годинама. То само бежање од проблема. Ни у Европи дисциплинске мере националних савеза нису решиле питање хулиганизма, већ само држава. Због казнених мера највише испаштају играчи, а они нису криви. Играти пред сабласно празним трибинама је највећа казна за фудбал. Такву меру, дисциплински органи су изрицали много пута, али после тога смо добили репризе нереда, насиља, бакљада“, навео је Булатовић.

Директор Суперлиге верује да би приватизација променила неке ствари.

„Нема дилеме да би ствари биле потпуно другачије, односно почивале би на јачим и здравијим темељима. Међутим, и држава треба да одигра битну улогу. Нико не би желео да се понови слика са 148. дербија, као и слика са ранијих утакмица у којима смо присуствовали насиљу, чак и најтрагичнијим сличајевима. Последњи је час да се нешто предузме, јер сви плаћамо велику цену. Ружна слика је поново отишла у свет, то је срамота за све, клубове, управе, навијаче, државу“, закључио је он.

Коментари / 0

Оставите коментар