АТОС БАНК и МУП РС организовали радионицу за личне банкаре

У сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске АТОС БАНК је организовала сет превентивних активности поводом обиљежавања Међународног дана сигурнијег интернета у мјесецу фебруару.

Република Српска 14.02.2024 | 14:39
АТОС БАНК и МУП РС организовали радионицу за личне банкаре

Једна од значајнијих активности била је и радионица за личне банкаре коју су одржали припадници Јединице за високотехнолошки криминалитет МУП РС у просторијама Банке. 

Циљ радионице под називом “Безбједност пословања у дигиталном окружењу” јесте да се укаже на опасности са којима се потенцијално могу суочити корисници банке у вези са високотехнолошким криминалом.

Сматрамо да је тема важна с обзиром на учесталост и појавне облике угрожавања крајњих корисника у Републици Српској, гдје се посебно мисли на преваре са банковним картицама када је ријеч о личним подацима и информацијама.  

Заједничке активностии МУП-а РС и Атос банк Бања Лука, на ову тему била је веома ефикасна те је испунила очекиване исходе планираних активности, који одражавају суштину у спречавању и сузбијању ове негативне појаве, а који се кратко могу означити са побољшање сарадње кроз јавно-приватно партнерство, побољшање комуникације, превенција и размјена најбоље праксе и искустава. 

(ПР)