Увођењем свих пакета санкција Русији под окриљем БиХ, Додик је забио нож у леђа Србији, остављајући је саму против Запада

Тривићева додаје да је неспорно да је Милорад Додик увођењем санкција Русији оставио Србију усамљену, јер једина није увела санкције, што се може сматрати новим Додиковим забијањем ножа у леђа званичном Београду.

Република Српска 14.02.2024 | 10:53
Увођењем свих пакета санкција Русији под окриљем БиХ, Додик је забио нож у леђа Србији, остављајући је саму против Запада

“Нисам уопште изненађена изјавом Милорада Додика према којој за њега "Европска унија више није атрактивна прича као што је то била прије неког времена.

У Европи више нема јаких лидера, овдје долазе неки истрошени министри који стално причају исту пјесмицу”, иако се до прије пар дана покушавао представити као први Европејац у БиХ и отети “титулу” Драгану Човићу наводном “шампиону европских интеграција””, изјавила је Јелена Тривић, предсједница Народног фронта.

Она каже да је још мање изненађена његовим одустајањем од промјена састава Уставног суда БиХ тако што би умјесто страних судија биле именоване домаће, иако је до прије неколико седмица за Додика то био “услов свих услова” за било какве разговоре о доношењу закона који воде БиХ у ЕУ.

Тривићева тврди да сви Додикови поступци у којима демантује сам себе, што је поодавно континуитет његове ненародне политике, имају за циљ да створе маглу од које народ не би видио да је БиХ увела санкције Русији, иако се томе Додик наводно противи.

„Након што је БиХ, у неколико наврата, усагласила своју политику са ЕУ, а поводом санкција Русији, Додик и његови сеизи су на сав глас наводно протествовали  “како се не слажу, како нису подржали”, а, истовремено, нису ништа учинили да се поменута усаглашеност промијени, односно суспендује“, наводи Тривићева. 

Тривићева додаје да је неспорно да је Милорад Додик увођењем санкција Русији оставио Србију усамљену, јер једина није увела санкције, што се може сматрати новим Додиковим забијањем ножа у леђа званичном Београду.

„Додик тако и даље чини све да остави утисак како може да сједи на пет столица одједном, иако је сваком ко хоће то да види, потпуно јасно да је сам себи измакао све столице на којима је сједио“, истиче Тривићева, те додаје:

„Додик, морам то истаћи, уопште не зна значење ријечи досљедност, али итекако зна да дјелује искључиво у личном интересу када му је то потребно, а никада у народном, јер га народни интерес не занима.“

Она наглашава да без обзира што не зна значење ријечи досљедност, једино чему је Додик досљедан јесте неистина, дјеловање против интереса сопственог народа, неподношљива лакоћа претварања народних добара у своја лична на начине који најмање везе имају са законским прописима.

„Стварни циљ којем Додик тежи је да не дође до техничких измјена Изборног закона да би могао на овогодишњим локалним изборима, као и у претходним изборним циклусима, да поништава на најбруталнији начин вољу бирача који су му одавно окренули леђа“, закључује Тривићева, стоји у саопштењу за јавност.

(БН) Фото: БН

Коментари / 74

Оставите коментар
Name

Марко

14.02.2024 11:12

Па то знају и птице на грани да он има тимове људи и новац којим то већ дуго ради али зашто му ти поштивана професорице помажеш на начин да разбијаш опозицију!? Сви знамо да си поштена и да те боли неправда али мораш несто и прогутати да се скине ово зло од Додика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микула мали

14.02.2024 11:36

Па ста се јос мозе оцекивати од једног нелеганог прсједника и мафијаса сви рангова

Name

Јелена ?

14.02.2024 11:48

Од силног опозиционог дјеловања...власт се полако трансформисе у династију...толико о свему томе...

Name

Билy Тхе Питон

14.02.2024 11:59

Бурле је лопурда који је заслужио 19 доживотних робија , али то што је увео санкције Русији , то је у праву.Република Српска има малу популацију,махом старијих људи, млади људи су отишли трбухом за крухом на Запад, омладина је на западу, како да се понашају породице је ли да буду против своје дјеце. Република Српска живи од кредита , окружена је земљама НАТО пакта и Запада и једина реална опција је била увођење санкција.Русија је и заслужила санкције обзиром на своје понашање 90-их година.Уведоше они санкције нама прије Америке и Њемачке , ни минут се нису размишљали.

Name

Нострадамус

14.02.2024 12:23

Па ако то не смета Србији сто би нама сметало сто је Додик забио ноз у ледја Србији.

Name

Ха ха

14.02.2024 12:39

Они као неби слусали запад и морали радит како им се нареди

Name

Фуј

14.02.2024 12:45

Покажите један документ усвојен у Паралментарној скупштини БиХ или Народној скупштини Републике Српске којим се уводе санкције из било које области Русији. А сви знамо да док параменти не потврде такве ствари не постоје. То што Бошњаци на своју руку гласају и доносе неке одлуке то иеде њима на образ.

Name

Ддавид ка Марко

14.02.2024 12:57

Одличан коментар.Ваља схватити поруку.

Name

Ре

14.02.2024 13:12

Прво основе: ста је дрзава, РС или БиХ?

Name

Др Нестор

14.02.2024 14:38

Најављује сирење свог покрета у Републици Српској...ста це реци опозиција ?

Name

реакција

14.02.2024 16:06

Запад га је и довео на власт и увек је био њихов извођач радова, он тако успешно унуштава Србе у Рс да им већи непријатељ не треба. Све дотле док нас разара, они ће га држати на власти, све дотле док им предаје све ресурсе попту рудника Станари, Омарска, глиница, боксит, рудници угља, и што је најважније рудник литијума они ће га одржавати на власти преко крађе избора. Зато и нема промене изборног закона. Ми смо овде у РС заробљени и поробљени. ОКупирани од ове окупационе мариотске власте, која остварује нечије туђе интересе на Западу и своје личне, а народу остају само дугови да их враћа.

Name

Бллл

14.02.2024 11:12

Снсд има јаку масинерију или досло или недосло до измјена изборног закона они це наци нацин да покраду, пара врти гдје бургија неце 56 милиона је позамасна цифра

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

14.02.2024 13:05

Шта год да је урадио ви би то критиковали. Ништа друго и незнате.

Name

Имамо избор

14.02.2024 11:13

Гласачи то могу промијенити,ако желе,ако не желе,значи да им одговара овај режим,погубан за већину,подобан за похлепне полтроне,који ће убрзо схватити да су били само алат помоћу ког је Додик остваривао своје циљеве,и на крају их одбацио као последње смеће(што у стварности,и јесу)!!!Ко има здравог разума донијет ће праве одлуке,и ријешити се најгоре власти,у историји човјечанства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

14.02.2024 11:20

јелена, народу не требају констатације и објашњења ситуације, сви знамо то што си рекла, и мала дјеца на улици то знају, народу треба дјеловање, да се нешто ради, предлаже, значи дјела, а не прича

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

14.02.2024 11:43

100% се слажем са констатацијом, корупција тј јавне набавке и продаја ЈП и ентитетске имовине уништава ово друштво као РАК. Морају се хапсити и осудити иначе нам следи потоп.

Name

Прије свега

14.02.2024 12:01

Народу треба да се освијести и да најзад прогледа! Не треба нико народ да убједјује да је садашњи друштвени систем одличан за живот, народ само треба да отвори очи, окрене се иза себе и види гдје и како живи и да због тога на изборима на јесен сву гамад која нас гази већ 20 година пошаље на историјски отпад. Медјутим, и за то је потребна критична маса људи, јер још увијек мнооогооо потенцијалних гласача, који не подржавају овај систем, не излази на изборе јер се држе оних потпуно сулудих мантри "Шта ја то могу да промиеним?" и "Сви они су исти!" Свако до нас много тога може да промијени и нису сви (политичари) исти!!!

Name

Ненад

14.02.2024 12:28

@ја. А ста народу треба?, да Јелена нападне физицки Додика и да га она избаци из Банских Двора,а да народ сједи код куце и кука како им је Додик упропастио зивот.Не сери ја.

Name

Ка ја

14.02.2024 13:01

Тако је. Једини храбар медју нама је оно дјете,дјечак који је све рекао поздравом...ђес лопов..... волио бих знати његово име..очекујем одговор...

Name

Ја

14.02.2024 14:35

Засто куцко лазес овом глупом народу . Кад је увео санкције . Реци датум и на којој сједници или састанку

Name

Бањалука

14.02.2024 11:32

Па зар већ није јасно да је Додик, хрватски човјек. Да ради против срба. Сјетимо се Јасеновачке грађе, и да не набрајам.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

14.02.2024 12:48

Милорад Доди (г) к јос није одговорио на питање Вукоте Говедарице кохе му је задње слово у презимену било док његови преци нису доселили на насе просторе

Name

За очекивано!

14.02.2024 11:41

Миле је мила мајка, какви су остали црвени секташи. Траје како траје, из дана у дан. Када падне Леми падају сви! Нема особе која није умјесана у корупцију и лоповлук!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Објективно гледано

14.02.2024 11:44

Господјо погрешно копцас и ако си правница.Запад није увео санкције према Србији нити заставијо ни укинуо пројекте а и Ескобар обожава Србију а овај нас се завадило са цијелим свјетом јер незна шта хоце. Не брини се ти за Србију сама ће се снаћи и са Истоком и са Западом а брини се ти у дрзави у којој живиш и побољшање стандарда обичног народа у њој ако цес да успијеш и будеш боља од садашњег владара РСа и да зауставиш селидбу радне омладине бас на запад не у Русију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богдан.

14.02.2024 11:45

Па ста ста цете добит стим небоји се Русија вас свију само себи мозете ракета навуц на главу сви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

14.02.2024 11:48

Браво Јелена. ОН НЕ МОЖЕ ТО ОПОВРГНУТИ. Све до ријечи тачно. Додик је све, да би сачувао власт у својим рукама. КАЖОВ, ПРЕВРТЉИВАЦ, ПРОКЛЕТА ОСОБА. СВИХ ТИХ 10 СТОЛИЦА ЋЕ СЕ ИЗМАЋИ И ЊЕМУ И СВИМ ПОЛТРОНИМА. НАРИД ЈЕ СВЕ СХВАТИО. Обичан грађанин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубо

14.02.2024 11:50

Он је познат по забијању ножа Србији, тако је издао и Милошевића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

14.02.2024 11:52

Додик највећи издајник и рушитељ Републике Српске и српског народа. Обични преварант и опортуниста. Ово са западом је све само добро изрежирана престава за "глупи" народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

14.02.2024 11:52

Када је другачије било!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

14.02.2024 11:52

Милорад Додик је човек опозиције Србије, он је Бориса Тадића човек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.02.2024 19:55

Сјећате се: “Мој пријатељ Борис. Вучић политички побачај.”

Name

КРАЉ

14.02.2024 11:53

Јелена. Истина је све. АЛИ САМО НАРОД УЗ ВАС ОПОЗИЦИЈУ МОЖЕ СКИНУТИ ОВАЈ РЕЖИМ СА ВЛАСТИ. ОНИ СУ ДНО ДНА. ЈЕЛЕНА , ВУКАН, ПЕТРОВИЋ, МИЛИЋЕВИЋ, БОСИЋ, ЦРНАДАК, ГОВЕДАРИЦА, БОРЕНОВИЋ И НАРОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корослав

14.02.2024 13:03

Да је она🧑‍🍳 тј.сила небеска РС не би биле уведене санкције Русима и уз помоћ РС Србија би била одбрањена од запада😶.

Name

МАНИПУЛАТОР БАЈА

14.02.2024 11:58

ДОДИГ ЈЕ ЛАЖОВЧИНА МАНИПУЛАТОР И ЛОПОВ КОЈИ ЈЕ СВЕ ШТО НЕВАЉА ЗА НАРОД СРБСКИ УСВОЈИО ПРОДАО И ОПЛАЋКАО И НА КРАЈУ ТАЈ НАРОД УВЈЕРАВА ДА ЈЕ СВЕ ОБРАТНО ВЕЋЕГ ЛОПОВА Р СРБСКА НИТИ ЈЕ ИМАЛА НИТИ ЋЕ ИМАТИ НАРОДУ ТО ОДГОВАРА ПОБЈЕЋИ ЋЕ ОН У РУСИЈУ ТАМО ЈЕ ОПЛАЋКАНО БЛАГО РУСИЈА НЕ ИПОРУЧУЈЕ ЛОПОВЕ ЊЕГА ПУТИН НЕТРЕБА САМО ОДЛАЗИ ДА ОБИЂЕ МИЛИЈАРДЕ ПОКРАДЕНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Загор те-неј

14.02.2024 12:00

Наса опозиција стално под сукњом Србије! Да дође до некакве недаће, србија ће нам окренути леђа! У то смо се увјерили 1995 године!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

14.02.2024 12:00

Видите да га више ни Путин неће да прими, Додик је најавио одлазак у септембру, а онда у октобру, новембру, децембру, продје јануар, а ево ибфебруар и ништа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лавров

14.02.2024 12:01

Пријатељ, а и вуцицев

ОДГОВОРИТЕ
Name

321

14.02.2024 12:13

Увјек је било и бице проклетих бранковица никада их неце нестат вода их однела за трагим се незнало семе им се затрло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.02.2024 12:28

Могу само да цеститам породици Додик која је владар РС, и вецински власник, а глупом народу тако и треба, јефтино су се продали, браво Милораде Додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

ало ало

14.02.2024 12:36

Јел ви знате колико срба ради на западу и колико ми зивимо од тог проклетог запада а колико нас ради У Братској Русији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богдан.

14.02.2024 12:43

Ти знас колко нас је вамо јели.

Name

Ре

14.02.2024 19:57

Скоро сви који су вани, раде на западу. У Русији можда неки мањи број. А и донације су нам долазиле са запада. Нешто се не сјећам шта су нам Руси донирали.

Name

Wес

14.02.2024 12:49

Јелице и тебе нам је више доста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.02.2024 13:45

Писи у своје име.

Name

Ре wес

14.02.2024 14:11

Доста ти је Јелене а није ти доста Сање Вулиц и оног чобанског језика ви се њоме поносите

Name

приједор

14.02.2024 12:54

Па увела БИХ санкције није РС.......Јесмо или нисмо држава ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Малени

14.02.2024 13:42

Јесте али мало морген

Name

Малени

14.02.2024 13:44

Јесте али мало морген😂😁😉😏

Name

Ре

14.02.2024 13:59

Све потаман. РС није увела санкције Русији (јер се и не пита), а држава БиХ их је увела слиједећи политику ЕУ.

Name

Ре Малени

14.02.2024 19:59

Чији пасош имаш? Регистарске таблице?

Name

Снсде

14.02.2024 13:11

За то време молимо Србадију сиром и попреко прелепе и вецне да се стрпе до проглашења независности од мрске бејха, и тада гарантујемо мед, млеко и иљаду евра плату цистацицама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

14.02.2024 13:14

Ова особа се треба кандидовати у Србији јер води политику те дрзаве. Оцито да има кризу идентитета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јад и чемер

14.02.2024 13:14

Додо оставио Србију саму против запада. Ајме, зар је овај наш толико јак? Ето, уз његову се помоћ и подршку Србија могла бранити против мрзовоље и злог духа запада, овако остаде сама, напуштена. Додо силни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИШТА ОН

14.02.2024 13:25

није"забио"... ОН ЈЕ СВЕ НАПЛАТИО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

реx

14.02.2024 13:52

Какав бре Додик, па тај ће играти било коју улогу која га одражва на власти.Прича о пqатриотизму је пропала очито, да нас Бог сачува.Чуо сам да ће ускоро и нато интеграције да промовишу, не бесплатно наравно, а то да су у свим браншама скоро па отели најјаче фирме, то је посебна прича.Природних богатстава за распродати више нема, за шта гласасмо све ове године...Поздрав из иностраства

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

14.02.2024 13:58

БиХ је увела санкције Русији. То су потврдили Вучић, Борељ, Боцан Харченко и Стјуарт Пич британски изасланик за западни балкан, који је рекао да једино Србија није усагласила политику према Русији са ЕУ..Међутим Додик и даље безобразно тврди супротно, правећи будалом комплетан народ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зуниц

14.02.2024 14:02

И незнас колико си си ти господјо неписмена!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДТИ

14.02.2024 14:48

Е битно је да си ти ,,си си" писмен!!!!!

Name

Нада

14.02.2024 14:04

Данас два текста од Јелене. Дошло вријеме да се народ буди рече јуче шеф. Нешто ту замрљано изгледа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крцун

14.02.2024 14:10

Тај нам га забија одавно, али неће још дуго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЦ

14.02.2024 14:21

Тривицка се висе бори за Србију од Вуцка а зиви и ради у Босни и Херцеговини.... Зена је фол образована али мозак јој ко кликер

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каква Русија

14.02.2024 14:23

Зна додик одакле долазе паре. И педофил Орбан се инатио па га сатјерасе у мисију рупу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

14.02.2024 14:28

Она се више брине о Србији него о својој уземљи. Не дај боже да она дође на власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ветеран

14.02.2024 15:16

Ниси ти никакав ветеран ти си бот од лажног пресједника. А шта није тачно што је професорица рекла.

Name

Амбасадор

14.02.2024 14:38

Додо само спашава своју гузу. Пристајем на све је његова парола

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахаха

14.02.2024 15:11

Тривицка није република српска увела санкције србији,али ста вреди јадна кад Р.С.Немозе ни сама себи помоци а камоли србији видис ли да је Р.С у много цему зависна од Федерације СНСД је унистио све до дна нема даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниста чудно

14.02.2024 16:51

Он једно прича друго ради одавно познато И јасно !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арм.

14.02.2024 19:08

РЕ ФУЈ,о чему ти причаш.Не могу Бошњаци увести санкције без сагласности српске стране,и те одлуке се доносе на нивоу БИХ,тако да ,не лупетај ,остави се писања и полако по сендвич па за овцама.

Name

Дарио Дјапа11

14.02.2024 18:07

Мозда сте ви увели санкције Русији А не Милорад Додик господјо издајице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Арм.

14.02.2024 20:56

Свака част за коментар👏👏

Name

ре Ђипало Јунуз

14.02.2024 21:02

Који си ти глупсон, за Гиниса.

Name

Па има

14.02.2024 22:56

Сада Несторовића који га у Свему подржава,??!!,Носи ваљда Скалпел,,за операцију, Можда ће требат за Вађење М**а,

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

15.02.2024 05:30

Госпођо Тривић ви све више тонете, престаните тужакати Додика "ономе тамо", они су исти, а и ви изгледа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Србац

15.02.2024 10:05

Све је истина , али га Вућић здушно подржава и не подржава опозицију , сјетимо се шта је говорио о Иванићу 2018 , али никад не објасни народу ко је био плаћен , а обећао је када прођу избори .Исти су и додик и вучић !

ОДГОВОРИТЕ