Додик захвалио Радишићу: Куме, хвала ти за објекат, да у здрављу и весељу потрошиш 100 милиона!

Након што је „Гранд трејд“ Милета Радишића једини понудио Управи за индиректно опорезивање(УИО) БиХ свој пословни објекат за сједиште УИО у Бањалуци за укупно 98,6 милиона КМ, Радишићев кум Милорад Додик, предсједник РС, огласио се поруком захвалности Радишићу на свом „Икс“ налогу. 

Република Српска 21.01.2024 | 09:50
Додик захвалио Радишићу: Куме, хвала ти за објекат, да у здрављу и весељу потрошиш 100 милиона!

„Куме, знао сам да ћеш истрајати, да нећеш одустати да нам продаш свој архитектонски драгуљ који краси нашу Бањалуку, а посебно ти се захваљујем што цијену ниси дигао ни за један фенинг за све ове године! До сада су нас ови злобници из такозване опозиције спријечавали да је купимо, али томе је дошао крај. Избили смо им све њихове лажне аргументе: да је објекат прескуп, да га купујемо зато што си ти мој кум и сличне лажи. А намјерно прећуткују да у цијелој Бањалуци, а и мало шире, нема овако велељепног и мултифункционалног здања какво је ово чудо што је мој кум начинио!“, написао је Додик на „Иксу“

„Посебно треба истаћи да се господин Радишић одрекао екстра профита, јер нам је цио објекат са паркингом сада понудио по истој цијени као прије ове инфлације! Господин Радишић је, дакле, пристао да буде чак и мало оштећен за овај дио који је инфлација у међувремену појела, само да би се доктор Зоран Тегелтија и остали наши порезници и цариници коначно лијепо скућили, да се више не смуцају по којекаквом алтенативном смјештају.

А зашто је на то пристао?

Прво, зато што је господин Радишић човјек којем је општенародни интерес на првом мјесту, а тек онда зато што је мој кум! Ја сам га замолио истим овим ријечима: куме, немој дизат' цијену ако Бога знаш, народ нема пара, буџет нам није најпунији, нисмо у прилици да платимо више, уби нас беспарица плус инфлација.

А он ће мени: куме, знаш ме, знам те. Кум није дугме – Бог на небу, кум на земљи! А да је на мом мјесту био неко други, ко није кум господина Радишића – ђавола би се ово овако повољно завршило! Зато, Миле куме, хвала ти до неба за објекат, да у здрављу и весељу потрошиш ових скоро 100 милиона марака: заслужио си!“, нагласио је Додик. 

Директор УИО Зоран Тегелтија захвалио је и Радишићу и Додику на јединственој понуди. „Ја заиста нисам знао да су они кумови, а ако је тачно да је то допринијело да се и ми у УИО коначно скућимо, онда немам никаквих примједби на посао који ће бити склопљен, када наша комисија све то прегледа и утаначи. Истина је да ми на рачуну имамо таман тих 71 милион марака колико господин Радишић тражи за зграду, али не и ових 25 милиона за његов паркинг.

Али, видим да су се наши лидери договорили да ће у буџету БиХ за ову годину бити вишка бар 40 милиона марака, па ћу предложити да ми од тога узмемо тих 25 милиона колико нам треба да купимо и паркинг: јер ми се немамо гдје другдје паркирати, а да плаћамо изнајмљивање паркинга – па, то би нас коштало к'о Светог Петра кајгана!

Зато апелујем на лидере да одвоје још тих 25 милиона марака, па да пазаримо све ђутуре, а господина Радишића ћу лично предложити за неко високо одликовање догодине за Дан Републике: он је изузетан примјер малог скромног човјека, а великог задужбинара који је у нашој Бањалуци створио  право архитектонско чудо на мјесту које је прије врвело од змија и пацова, а да за то није тражио ни пуних 100 милиона марака, него скоро милион и по марака мање!

Нек нам је свима на здравље и срећно усељење, наравно чим надлежна комисија све то одобри“, саопштио је Тегелтија. 

Текст је сатиричног садржаја!

Аутор: Слободан Дурмановић

Коментари / 39

Оставите коментар
Name

Никола

21.01.2024 09:57

Ти куме ,биће пара за избора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.01.2024 10:33

Захвалите само овом лудом народу што вас трпи 26 година.

Name

ре

21.01.2024 10:34

Знајући да це приватизација 1996. донети развој и напредак Републике Српске, западне земље су настојале да то по сваку цену спрече, тај задатак је очито био поверен енглеској амбасади. Због немогућности да се концепт приватизације промени путем пружања стручних и консултантских услуга кренуло се другим путем, опробаним методом који је на толико места у свету дао пожељан резултат, па засто не би и овде. Тражен је и пронађен ослонац на домаће снаге. По већ опробаном методу снага је у горем, у оном који је политички слабији, који има мањи изгледа за политичку победу. Што су изгледи за победу мањи а, уколико се ипак доведе на власт, захвалност је потпунија. То странци добро знају. Одатле и толика упорност да се коалиција "Слога" састављена од странака безначајне снаге (крајње пролазности) доведе на власт. У оквиру коалиције поново се пуно тежисте ставља на политички најслабијег. И поново, по ко зна који пут, потврда истине да онај ко је најслабији зели горе не питајући за цену захваљивања. Представник странке са најмањом са најмањом политичком снагом (два посланика) на неколико месецина, упорно понавља како це први закон који ће укинути када постане председник владе бити Закон о приватизацији. И заиста, по познатом комунистичком, "ко је ниста биће све", само када дође на власт. Од тада почињу патње овога народа. Руши се и уништава привреда, коју су толике генерације 50 година мукотрпно стварале, расте незапосленост, сиромаство, дугови, распродаје. И у томе се упорно истрајава. Иако се голим оком види да је приватизација 1997 само погрешан назив за пројекат уништења властите привреде, на томе се упорно истрајава. Приватизација се мора провести до краја не питајући за цену. Захвалност мора бити потпуна. Када је кренуо процес акционарске приватизације 1996-1997 морао је да се нађе цовек који ће све то да сруши, и нађен је, пристао да да зарад своје политчке амбиције уништи привреду а на тај начин и народ.

Name

ре

21.01.2024 10:46

Мозе да ради ста хоце, када никад у зивоту није имао опозицију. Ови несрецници који се представљају као тзв. опозиција могу овако јос 30 година, таман до последњег Србина овде.

Name

д

21.01.2024 11:59

Све поштен до поштеног, а народ исцури и који остаје у РС ако није на власти све сиромашнији, а кумови способни, овај народ ништа не зна радирти, некад су знали па изградили све ово а сада заборавили.

Name

Лако је бити кум

21.01.2024 12:33

,,уз народне, тј. туђе паре. На њиховом мјесту би се срамио погледат се у огледало, а камоли глумити неког националног татицу уз подршку СТРАНИХ моцника, а те исте приписује опозицији. Фуј

Name

Кумасин

21.01.2024 12:45

ХВАЛА ТИ КУМЕ СТОСМО ЈОС ЈЕДНОМ УСПЈЕЛИ ДА ОПЉАЦКАМО ОВАЈ НАЈГЛУПЉИ ДАРОД НА ПЛАНЕТИ И ДА ЊЕГОВИМ ПАРАМА ПЛАТИМО ЊЕГОВУ ЗГРАДУ.БИЦЕ МИЛИНА ПОЛА ЈЕДНОМ МИЛИ А ПОЛА ДРУГОМ МАФИЈО НЕВИДЈЕНА.

Name

ерО за ре

22.01.2024 06:57

Народ не трпи,народ је глуп И заслузује да их овај дрибла како год зна

Name

Оливера

21.01.2024 10:00

Цињенице су да Српски народ не зна како се води дрзва .Не мозе се водит дрзава а да се не води брига за народ..У Реп Српској све је мафија приватизовала..Инамо примјера гдје се укидају аутобуски превози јер их ето дрзе приватници .То не мозе тако.Исто као кад би и дрзавне медије посједовали приватници .Градјани су дрзава .народ је дрзава и зато аутобуски превоз мора да се обезбиједи до сваког мјеста па и малог сеоског .Народ треба да устане и да поразбија сва возила која возају лидери и министри јер није ова дрзава градила цесте само за њих .Знаци ако министар не користи превоз аутобусем онда га не тревба ни бити .Хебес народ.Јој народе да си паметан па се дигнес са грабљама вилама крампама.Ма удри багру .Све лопови које би Тито давно стрпао на голи оток.Како заслузују..Нек туцају камен.Како би они мени туцали камен..Да буде у праху..Циста нула.Остра нула

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р.

21.01.2024 11:53

Браво тако је опозиција је нула,једина права опозиција је Вукан ред и правда.

Name

Не слазем се

21.01.2024 16:36

Исти тај народ сто спомињес,је гласао на изборима,и изабрао себи власт.И како нас мудри народ за све је смислио изреку,подсјети ме на изреку:свака сјекира себи маљ усјеце.И како је поцетак године,зелим им да ове године бирају себи влqст,која це им уз пиво и пецење једном у две гпдине,омогуцити и превоз аутобусима.

Name

Економиста

21.01.2024 10:02

Наздравље ...🐪🐪🐪🐪🐪

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радоје Домановић

21.01.2024 10:14

Фала и сарајевској тројци и нашим оданим делегатима у Сарајеву,фала Шмиту и оном Сањином манекену тзв тужиоцу на гласној шутњи.Наравно да ће поред ФАЛА бит ту и нешто опипљивије и добро свјема.Добили су и борци и пензионери и радници код наших бизмисмена па што не би и они најзаслужнији

Name

Ре Оливера

21.01.2024 10:08

100% тачно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хвала

21.01.2024 10:08

А гдје је захвала Сребренки Голиц...да није било ње, не би било градјевиснке дозволе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саггитариус

21.01.2024 10:08

Сатира вам је парекселанс! 😂😂😂

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.01.2024 12:49

Дабогда Свети Архангел дусе вам носо на стапу.

Name

Наслов је

21.01.2024 10:15

Царски, без имало сатире. Текст нек ти чита пуница и таст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кондор

21.01.2024 11:31

А Србенде се пале, свака част како људи манипулишу народом

Name

аћим

21.01.2024 11:14

Шта ће са толиких пара.Срамота дјеца нам се лијече на хуманитарне тел. позиве, сиротиња по јавним кухињама и све их више, отварају се хуманитарни бутици за дјецу итд.Нико новац са собом није понио када премине нити се могао излијечити од тешке болести.Ово је индијанска држава и као оваква треба боље да не постоји,јер је срамна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

"кум није дугме...

21.01.2024 11:26

"Кум није дугме" као сто ни кума није дугметара" и "ко ће коме него кум, куму" ,мудровао би некада нас народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕРЦЕГОВАЦ

21.01.2024 11:50

Куме толике милијоне немозес сам потросити пуно ти је то немој кума заборавити а ни зорана који смо ти помогли да ОПЉАЦКАМО НАРОД у РС и БХ ваљда це несто и нама припасти дјеца су нам гладна хвала куме унапред

Name

Видосава

21.01.2024 12:39

Па то и јест Додиков објекат,сад ће изнијети те паре,да се помало сели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

21.01.2024 13:18

Узми куме колико ти драго Бог је уз тебе !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасин

21.01.2024 13:32

О цему Дудук да он или они купују или су купили ову зграду.Зграду купује УИО БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА и то це бити ДРЖАВНО. Вјероватно се мали прерацунао. А да је прецјењено, то јесте, то стоји. Не треба никада пристати да се за паркинг дају толики милиони.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

21.01.2024 13:35

Овдје је народ у служби владајуцих да њима буде добро!!!! У нормалним државама власт служи народу и одговорна је народу за свој рад!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овдје власт

21.01.2024 14:22

Вратила дрзаву и народ у 16 вијек!! Пљацком стољецааа

Name

Ре

21.01.2024 14:32

Е какав глуп нарад, како намазане и префригане психопате на власти. Најлоповскија власт на свјету, функционису као праве мафијаске организације, коза ностре, картели , узас, узас, узас. Да је било среце да им народ, док није иселио опколи некретнине, полупа ауте, викендице, станове од љубавница, некретнине по иностранству, некретнине њихове дјеце. Па само један Милин кум ( не овај бивси возац и пресудјини криминалац , краљ коцке и власник контраверзне зграде) и његове кцерке и зетови су мултимилионери, јел то од плате , за 20 година? Невјероватно колико је народ овдје несвјестан, глуп, необразован, непридуховљен, убијен у појам, као да га се не тице земља гдје зиви, ста је ово, људи моји, какви смо ми то људи? Гдје Патријарх Павле?

Name

СА

21.01.2024 13:51

Ма само као ономад у Румунији...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

21.01.2024 14:00

Мати вас родила. Ђесте лопови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле ронхил

21.01.2024 14:01

Тако је, кум није дугме да се угаси! Хвала вам куме у име народа РС. Постедели сте нас екстра профита и урацунајуци инфлацију се види да вам је добробит народа на првом мјесту. А да нам није насег предсједника Додика, неби тако добро просли. Хвала обојици а за Додика имам само рјеци хвале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

максо

21.01.2024 14:22

Па то су свакако Додикови новци опљаћкани од Народа , Зато народе ,на следећим изборима,иако мешто покраде,небуде у могучности да буде на власти,него на " сигурном мјесту"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СССССССС

21.01.2024 14:25

Куме знаш колико ми требаш пребацити,знаш наш договор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деутсцхланд

21.01.2024 14:50

Узалуд лопове , Додику,весеље,да знас како цес заврсити,отео си земљу ,то знас,боље би било да јауцес,ЈЕВАНДЈЕЉЕ, ПОНТЈЕ ПИЛАТ,си,ИРОД

Name

Приједорчанин М.

21.01.2024 19:02

Хоĉете ли обеŝтетити оног човјека ŝто сте га хтјели згазити ђипом у његовој авлији,мислим Вулић да се презива,тај човјек заслужује сваку похвалу и извињање од радиŝића и осталих кумова ŝта је само истрпио.

Name

Петар

21.01.2024 14:26

Куме, колико је моје од тих новаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

321

21.01.2024 17:28

аферим алахами кум није дугме

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХУКА

21.01.2024 21:27

Медју БиХ политицарима је у правом смислу Братство иЈединство сваки стризе своје стадо и у тудје се не мијеса. Мозда то стварно тако треба само народи незнају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прасеци

22.01.2024 15:39

Ово све треба у Гулаг послати

ОДГОВОРИТЕ