На потезу Влада, дјеца Семберије то заслужују

Градоначелник Љубиша Петровић уручио је јуче Влади Републике Српске министру просвјете и културе поклон у виду мапе града Бијељина са јасно означеним школама и вртићима у којима је ове године извршена реконструкција или адаптација, односно гдје су радови ће се изводити по јавним набавама које су у тијеку .

Република Српска 14.12.2023 | 12:18
На потезу Влада, дјеца Семберије то заслужују

За обнову, обнову и опремање школа и вртића Град је из прорачуна за 2023. годину издвојио укупно 1.373.670,85 конвертибилних марака, иако су те инвестиције дужност и надлежност Министарства просвјете и културе.

Посљедње расписана јавна набава је за изградњу школе и вртића у Доњем Црњелову, а јавна набава која је била раније расписана, али је блокирана, поновно ће је провести Град јер су средства за ту намјену већ издвојена. предвиђена је реконструкција крова на Основној школи „Јован Дучић“ који није мијењан од изградње школе – задњих 70 година. Ових дана се очекује и почетак радова на реконструкцији Основне школе “Доситеј Обрадовић” у Сувом Пољу, чија је вриједност 97.000 КМ.

- Све постављене заставе дјело су актуалне градске власти, Одјела за друштвене дјелатности на челу с Љубишом Станишићем и Уреда градоначелника! Очекујемо да министар забоде бар једну заставу, јер основно образовање је у ресору Министарства просвјете и културе, а не Града – јасан је био Петровић и додао да је поклон Града Бијељина лијеп, велик и вриједан и да сада чекамо хоће ли министар узвратити "поклоном", не за њега или Градску управу, већ за дјецу Бијељине.

Дјеца Бијељине свакодневно нижу успјехе и доносе медаље и награде како са државних и републичких натјецања, тако и са регионалних, еуропских и свјетских натјецања.

- Дјеца Бијељине су дјеца Републике Српске, заслужују да уче, расту и сазријевају у достојанственим условима, зато Министарство треба да престане да се срамоти и почне да народни новац усмјерава ка дјеци и образовању, јер народна изрека - "ако хоћеш" уништити један народ, почните од образовања” није случајно речено – рекао је градоначелник Петровић.

(БН) Фото: БН

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Прика бн

14.12.2023 12:33

Свака част за градоначелника који се на све начине покушава изборити са лоповима и преварантима.народ то препознаје и даје повјерење

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ово није ваљда?

14.12.2023 14:43

Како је могуће да једном човјеку апсолутно нико не одговара? Народ треба да се запита. Да ли је могуће да исправно радиш нешто само ако слушаш Љубишу Петровића а ако га не слушаш онда си овакав И онакав...

Name

За Истину

14.12.2023 13:31

Још је дан акт "поштења" Љубише Петровића. "Честито и поштено сељачко дијете" које се обавезно слика на тракору на њиви и поставља на друштвене мреже. Вјероватно због тога што ако ниси на друштвеним мрежама, то је као да ниси урадио ништа. Они који раде немају времена да размишљају да се сликају на њиви. Види се како се ко понаша и шта ради. Љубиша Петровић је највеће разочарање. Кад изађе пред народ да прича има наступ као за позорницу. Да ли вама заиста природно његово понашање? Ако је народ погријешио једном у гласању, не мора да значи да ће други пут...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

14.12.2023 16:28

Ма Вулићка је за тебе... Бајо.

Name

За Зорана

14.12.2023 16:49

Не знам ко је то и не занима ме. Не поштујем некога ко није показао поштовање.

Name

Лука

14.12.2023 19:05

Камо среће да се овај господин, др Петровић, бави својом струком. Али, зар да о судбини Бијељине одлучује Руменко, Вода, Аграрац, Апсмен, Ћорке. Зар они? Они би и последњу циглу у Бијељини продали.

Name

Семберац

14.12.2023 13:51

Зив и здрав био прво своим родитељима а онда и нама свима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Истину

14.12.2023 14:41

Искрено се надам да ниједан поштени човјек неће доживјети онакав третман као што сам ја од дотичног поштењачине а њему желим све исто што је приредио. Никакав човјек...

Name

Љубиша,

14.12.2023 14:04

Имаш буџет за град па мало потроши и на школе у Бијељини, а не само на 130новозапослених у општинској управи. Човјече ти се играш градоначелника, ајд уради нешто корисно. Шта очекујеш да те приме, а ти се ником не јављаш на телефон, ма ко си ти обични сељачић из опанака прешао на ципеле. Ти си човјече добро залутао и даље луташ, али нећеш још дуго. За све негативно у Бијељини сам си крив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда. Шта је то?

14.12.2023 14:50

Семберија заслужује поштеног вођу на првом мјесту... Ове приредбе за јавност, ја сам урадио све, они ме коче итд. су смијешне...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.12.2023 18:44

Види црвендаца како кукају сто не могу поред Петровица красти.

Name

+

14.12.2023 14:52

Свака част Петровићу. Па на сваки начин се бори овај Човјек. Али Власт је све лоповске школе завршила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За+

14.12.2023 17:32

Зашто свака част, ништа није урадио, глупирам се, не могу замислити да овако уображен човјек може постојати. Ти човјече си изабран да радиш за народ Бијељине, а не они за тебе. Далеко си од паметног човјека, понашај се нормално за своју функцију, влада је за све нас, а не ти за владу. И са свињском кугом си ти први заказао, а оптужује министарство.

Name

земо

14.12.2023 15:06

"Бик који седи" ,ебали га оних 15% што су тупана изабрали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ммм

15.12.2023 09:31

Гледала сам снимке сколе у Сухом пољу,а и била сам тамо.Треба отици неко тамо из министарства да види ста су зидови замрљани,као да су окрецени у Титово вријеме.Клупе поломљене,плоцице полупане,паркет се висе и не види од прљавстине.На степеницама пси луталице,а wц вјероватно вањски,како изгледа треба само замислити.На приједлог да скупе градјани паре да се то уради,казу не да министарство просвете,ваљда је то у њиховој надлезности и не јасите висе по Петровицу.Претпостављам да директор неце да трази од министарства ниста,ваљда се боји да не изгуби фотељу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мна

15.12.2023 09:39

Не газите висе по Петровицу.Нека неко из министарства просвете оде у сколу Сухо поље па да види цуда невидјена.Зидови као да су крецени задњи пут у Титово вријеме,клупе и плоцице полупане,столице без наслона,паркет се висе не види,па уредније је у сталама.Wц вањски,не смијем ни говорити како изгледа.Казу не мозе донација градјана да се ста уради,то је у надлезности министарства,а директор цути да не би изгубио фотељу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

15.12.2023 10:09

Подрска Петровицу,да му дају средства, он би то домацински распоредио,по приоритету.Семберци треба да се боре за Семберију,а не као неки, за Бања луку.

ОДГОВОРИТЕ