Na potezu Vlada, djeca Semberije to zaslužuju

Gradonačelnik Ljubiša Petrović uručio je juče Vladi Republike Srpske ministru prosvjete i kulture poklon u vidu mape grada Bijeljina sa jasno označenim školama i vrtićima u kojima je ove godine izvršena rekonstrukcija ili adaptacija, odnosno gdje su radovi će se izvoditi po javnim nabavama koje su u tijeku .

Republika Srpska 14.12.2023 | 12:18
Na potezu Vlada, djeca Semberije to zaslužuju

Za obnovu, obnovu i opremanje škola i vrtića Grad je iz proračuna za 2023. godinu izdvojio ukupno 1.373.670,85 konvertibilnih maraka, iako su te investicije dužnost i nadležnost Ministarstva prosvjete i kulture.

Posljednje raspisana javna nabava je za izgradnju škole i vrtića u Donjem Crnjelovu, a javna nabava koja je bila ranije raspisana, ali je blokirana, ponovno će je provesti Grad jer su sredstva za tu namjenu već izdvojena. predviđena je rekonstrukcija krova na Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ koji nije mijenjan od izgradnje škole – zadnjih 70 godina. Ovih dana se očekuje i početak radova na rekonstrukciji Osnovne škole “Dositej Obradović” u Suvom Polju, čija je vrijednost 97.000 KM.

- Sve postavljene zastave djelo su aktualne gradske vlasti, Odjela za društvene djelatnosti na čelu s Ljubišom Stanišićem i Ureda gradonačelnika! Očekujemo da ministar zabode bar jednu zastavu, jer osnovno obrazovanje je u resoru Ministarstva prosvjete i kulture, a ne Grada – jasan je bio Petrović i dodao da je poklon Grada Bijeljina lijep, velik i vrijedan i da sada čekamo hoće li ministar uzvratiti "poklonom", ne za njega ili Gradsku upravu, već za djecu Bijeljine.

Djeca Bijeljine svakodnevno nižu uspjehe i donose medalje i nagrade kako sa državnih i republičkih natjecanja, tako i sa regionalnih, europskih i svjetskih natjecanja.

- Djeca Bijeljine su djeca Republike Srpske, zaslužuju da uče, rastu i sazrijevaju u dostojanstvenim uslovima, zato Ministarstvo treba da prestane da se sramoti i počne da narodni novac usmjerava ka djeci i obrazovanju, jer narodna izreka - "ako hoćeš" uništiti jedan narod, počnite od obrazovanja” nije slučajno rečeno – rekao je gradonačelnik Petrović.

(BN) Foto: BN

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Prika bn

14.12.2023 12:33

Svaka čast za gradonačelnika koji se na sve načine pokušava izboriti sa lopovima i prevarantima.narod to prepoznaje i daje povjerenje

ODGOVORITE
Name

Ovo nije valjda?

14.12.2023 14:43

Kako je moguće da jednom čovjeku apsolutno niko ne odgovara? Narod treba da se zapita. Da li je moguće da ispravno radiš nešto samo ako slušaš Ljubišu Petrovića a ako ga ne slušaš onda si ovakav I onakav...

Name

Za Istinu

14.12.2023 13:31

Još je dan akt "poštenja" Ljubiše Petrovića. "Čestito i pošteno seljačko dijete" koje se obavezno slika na trakoru na njivi i postavlja na društvene mreže. Vjerovatno zbog toga što ako nisi na društvenim mrežama, to je kao da nisi uradio ništa. Oni koji rade nemaju vremena da razmišljaju da se slikaju na njivi. Vidi se kako se ko ponaša i šta radi. Ljubiša Petrović je najveće razočaranje. Kad izađe pred narod da priča ima nastup kao za pozornicu. Da li vama zaista prirodno njegovo ponašanje? Ako je narod pogriješio jednom u glasanju, ne mora da znači da će drugi put...

ODGOVORITE
Name

Zoran

14.12.2023 16:28

Ma Vulićka je za tebe... Bajo.

Name

Za Zorana

14.12.2023 16:49

Ne znam ko je to i ne zanima me. Ne poštujem nekoga ko nije pokazao poštovanje.

Name

Luka

14.12.2023 19:05

Kamo sreće da se ovaj gospodin, dr Petrović, bavi svojom strukom. Ali, zar da o sudbini Bijeljine odlučuje Rumenko, Voda, Agrarac, Apsmen, Ćorke. Zar oni? Oni bi i poslednju ciglu u Bijeljini prodali.

Name

Semberac

14.12.2023 13:51

Ziv i zdrav bio prvo svoim roditeljima a onda i nama svima!

ODGOVORITE
Name

Za Istinu

14.12.2023 14:41

Iskreno se nadam da nijedan pošteni čovjek neće doživjeti onakav tretman kao što sam ja od dotičnog poštenjačine a njemu želim sve isto što je priredio. Nikakav čovjek...

Name

Ljubiša,

14.12.2023 14:04

Imaš budžet za grad pa malo potroši i na škole u Bijeljini, a ne samo na 130novozaposlenih u opštinskoj upravi. Čovječe ti se igraš gradonačelnika, ajd uradi nešto korisno. Šta očekuješ da te prime, a ti se nikom ne javljaš na telefon, ma ko si ti obični seljačić iz opanaka prešao na cipele. Ti si čovječe dobro zalutao i dalje lutaš, ali nećeš još dugo. Za sve negativno u Bijeljini sam si kriv.

ODGOVORITE
Name

Pravda. Šta je to?

14.12.2023 14:50

Semberija zaslužuje poštenog vođu na prvom mjestu... Ove priredbe za javnost, ja sam uradio sve, oni me koče itd. su smiješne...

ODGOVORITE
Name

Re

14.12.2023 18:44

Vidi crvendaca kako kukaju sto ne mogu pored Petrovica krasti.

Name

+

14.12.2023 14:52

Svaka čast Petroviću. Pa na svaki način se bori ovaj Čovjek. Ali Vlast je sve lopovske škole završila.

ODGOVORITE
Name

Za+

14.12.2023 17:32

Zašto svaka čast, ništa nije uradio, glupiram se, ne mogu zamisliti da ovako uobražen čovjek može postojati. Ti čovječe si izabran da radiš za narod Bijeljine, a ne oni za tebe. Daleko si od pametnog čovjeka, ponašaj se normalno za svoju funkciju, vlada je za sve nas, a ne ti za vladu. I sa svinjskom kugom si ti prvi zakazao, a optužuje ministarstvo.

Name

zemo

14.12.2023 15:06

"Bik koji sedi" ,ebali ga onih 15% što su tupana izabrali.

ODGOVORITE
Name

Mmm

15.12.2023 09:31

Gledala sam snimke skole u Suhom polju,a i bila sam tamo.Treba otici neko tamo iz ministarstva da vidi sta su zidovi zamrljani,kao da su okreceni u Titovo vrijeme.Klupe polomljene,plocice polupane,parket se vise i ne vidi od prljavstine.Na stepenicama psi lutalice,a wc vjerovatno vanjski,kako izgleda treba samo zamisliti.Na prijedlog da skupe gradjani pare da se to uradi,kazu ne da ministarstvo prosvete,valjda je to u njihovoj nadleznosti i ne jasite vise po Petrovicu.Pretpostavljam da direktor nece da trazi od ministarstva nista,valjda se boji da ne izgubi fotelju.

ODGOVORITE
Name

Mna

15.12.2023 09:39

Ne gazite vise po Petrovicu.Neka neko iz ministarstva prosvete ode u skolu Suho polje pa da vidi cuda nevidjena.Zidovi kao da su kreceni zadnji put u Titovo vrijeme,klupe i plocice polupane,stolice bez naslona,parket se vise ne vidi,pa urednije je u stalama.Wc vanjski,ne smijem ni govoriti kako izgleda.Kazu ne moze donacija gradjana da se sta uradi,to je u nadleznosti ministarstva,a direktor cuti da ne bi izgubio fotelju.

ODGOVORITE
Name

Mira

15.12.2023 10:09

Podrska Petrovicu,da mu daju sredstva, on bi to domacinski rasporedio,po prioritetu.Semberci treba da se bore za Semberiju,a ne kao neki, za Banja luku.

ODGOVORITE