Шокантна изјава: Жао ми је што их нисам све са списка убио

Тринаестогодишњи ученик ОШ "Владислав Рибникар" на Врачару у Београду, запрепастио је својим хладнокрвним изјавама после масакра

Србија 04.05.2023 | 22:06
Шокантна изјава: Жао ми је што их нисам све са списка убио

Жао ми што нисам убио све ученике са списка! Хтео сам да се вратим и све их убијем, али ми је у дворишту испао ранац са Молотовљевим коктелима и нисам успео.

Ово је, како Курир незванично сазнаје, у разговору са радницима Центра за социјални рад (ЦЗСР) изјавио дечак (13), који је осумњичен за најгори масакр у Србији. Подсетимо, ученик седмог разреда Основне школе "Владислав Рибникар" на Врачару у Београду, у среду у 8.40 сати ушао је у школу наоружан пиштољима и Молотовљевим коктелима.

Убио је Драгана Влаховића, школског чувара и осморо ђака, седам девојчица и једног дечака, док је шесторо деце ранио, као и наставницу историје. Потом је сам позвао полицију из школског дворишта, представио се именом и презименом, рекао шта је урадио и тражио да дођу по њега. "Ја сам психиопата, морао сам да се смирим", изговорио је, а онда је ухапшен.

Није им било добро

Према речима нешег извора, док је дечак хладнокрвно, без трунке кајања и емпатије према жртвама, говорио о томе како је дуго припремао злочин, као и како је разрадио план и због чега, радници ЦЗСР нису могли да сакрију запрепшћење.

- Њима није било добро док су га слушали - каже извор Курира. Како даље објашњава, посебно језиво је било када је дечак изговорио "да му ни најмање није жао убијених другова".

- Уживао сам док сам слушао њихове крике. Мени је жао што нисам побио све људе са списка, али када сам изашао у двориште да променим шаржер, испао ми је ранац са Молотовљевим коктелима, а њих сам хтео да бацим како полиција не би могла да уђе у школу док не завршим започето.

Онда сам се успаничио и схватио сам да је најбоље да позовем полицију. Спустио сам пиштољ и позвао - наводно је детаљно описао злочин.

Оно што је нарочито шокирало раднике ЦЗСР током разговора са малолетником, јесте и то што је он практично признао да је на неки начин уживао у злочину, да не само да га је свесно планирао, него га је и хтео.

- Дечак је признао да је често гледао криминалистичке филмове, серије, али и документарце о масовним убиствима, чак и оним у школама. Нарочито је био опседнут документарцем "Америчка трагедија", у ком се приказује како мајке жртава пате, али и како мајка убице пати због онога што је њено дете починило.

Тај документарац је гледао више пута и поистовећивао је мајку убице са својом мајком - наводи извор Курира:

Ужива у туђој боли

- Он је мајку убице из документарног филма поистовећивао са својом, јер је сматрао "да она нема саосећања према његовим проблемима". Заправо, хтео је да пате мајке његових убијених другара, али и његова мама. Ту патњу, као и крике уплашене и рањене деце је видео као неку врсту компензације за своју душевну бол.

Наш извор каже и да је дечак сматрао да има проблем са друштвом и околином, односно да он пати због тога што је изопштен и одбачен од друштва.

- Он није био жртва физичког насиља, а питање је да ли је био жртва неког другог облика вршњачког насиља. Он је имао лични осећај да деца из школе не желе да се друже с њим, а његова мама није то схватала и разумела - наводи извор и додаје да је дечак у сваку своју жртву испалио између пет и осам хитаца.

- Није насумично пуцао, пуцао је циљано да убије. У школи је током увиђаја нађено укупно 57 чаура и шест метака - наводи извор.

Не може у затвор

Куриров саговорник каже и да је дечак толико добро планирао овај масакр, да је чак водио рачуна и о својим годинама. Наиме, након хапшења, полиција је запленила дечаков телефон, као и компјутере.

- Он је данима на гуглу истраживао кривични законик, односно која је старосна граница за одлазак у затвор. Због тога је свесно изабрао баш овај тренутак за напад, јер је схватио да деца до 14 година не иду у затвор.

Практично је пожурио да да свог 14. рођендана, који је у јулу, почини злочин како не би могао да буде кривично гоњен - објашњава нам извор и напомиње да је дечак смештен на једну психијатријску клинику.

(Курир)  Фото: Петар Алексић, Немања Николић, Приватна архива

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Дејани

04.05.2023 20:34

Боже драги шта ви објављујете. Сада треба она остала дјеца са списка да се боје и да имају још веце трауме…

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

05.05.2023 02:32

Управо тако!

Name

Реалиста

05.05.2023 03:26

ТРЕБА ЊЕГА У ИЗОЛАЦИЈУ ДОК НЕ НАПУНИ ОСАМНАЕСТ ГОДИНА А ОНДА ЗБОГ ТАКВОГ ДЈЕЛА И СВИ ТИ ИЗЈАВА ДОЗИВОТНУ РОБИЈУ РЕБНИТ ПА НЕК УДАРА У ТАМНИЦИ КАДА ЈЕ ТАКАВ ХЕРОЈ.

Name

Мирослав

05.05.2023 14:42

Бас тако Дејане, Цему ове прице, ста је рекао убица? Све, али апсолутно све његове прице, и прице његових родитеља нека остану у соби суда. Не због нас со ово цитамо, него због родитеља убијене деце, и деце сто су презивели поход убице.

Name

Татар

04.05.2023 20:44

Стотине пацијената си излецио мој докторе а ето сина си трајно затровао толико да му чак нити дијагнозу ниси препознао а камо ли да му терапију прописес

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

04.05.2023 21:01

Морам да признам да сам кривила родитеље, нарочито оца, јер ипак су то писмени људи, не само да им је промакла психичка нестабилност дјетета, већ га је овај водио у стрељану и оставио му пиштољ на дохват руке. Сад ми је тих људи жао. Оно кад си свјестан да ти дијете није способно за функционисање међу људима. Шта сад они с њим да раде? Како да му помогну? Туга, млад, паметан, али болест....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

04.05.2023 21:06

Увести Душанов законик

ОДГОВОРИТЕ
Name

05.05.2023 06:24

Света Удба!

Name

Амир

04.05.2023 21:07

Да није можда прошао wагнерову обуку у кампу на златибору.Јер тешко је објаснит толику прецизност гађања из пиштоља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амире,

05.05.2023 04:32

Врло је ружно ово што ћу ти рећи, не сери, какво питање такав и одговор.

Name

Ре

05.05.2023 06:13

Браво

Name

+

04.05.2023 21:11

САМО ТРЕБА КРИВИТИ ЗАКОН О ПРАВИМА ДИЈЕТЕТА. ОНИ СУ НЕЗРЕЛИ И НЕ ОБРАЗОВАНИ ДО 18 ГОДИНА ЗА ТАКВА ПРАВА. ЕВО НЕСРЕЋНИ МНОГИ ЉУДИ, А ЗАПАД НАМ ПОДВАЉУЈЕ СВЕ ЛОШЕ. САД СМО МИ СРБИ ТУЖНИ И ДРУГА ЕРА ЖИВОТА ОД САД ЗА БАС ПОЧИЊЕ. ПРВА ТРАГЕДИЈА ЈЕ ПРЕЛОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.05.2023 05:34

Свугдје на том западу, кривицна одговорост низа. 12 10 година... Крива Америка насим дупеглавцима

Name

Коментатор

05.05.2023 05:47

Да не смију се тући то је малтретирање може се све лепом речи ево сад нек сви лепо разговарају са њим и буду што љубазнији оћел бити бољи

Name

Фуј!

05.05.2023 06:34

Сви сад имају права, дјеца, цуке, маце, гејеви… Па ђедови нам се у гробу преврћу, да могу да устану побили би нас да их не брукамо! Треба причати са дјецом, не смију се тући… па да их 0,1% туку као мене моја мајка нормалнији би били сигурно! А дошло вријеме да нас дјеца треба да туку! Али добро, ваљда су ово европске вриједности, а праве домаћинске вриједности више нису добре! Фуј!

Name

ПЕНЗИОНИСАНИ ПЕОСВЕТАР

05.05.2023 04:15

ДЈЕЦИЈА ПРАВА СЕ ПОТЕНЦИРАЈУ ГОДИНАМА А ОБАВЕЗЕ НЕ. ДИЈЕТЕ ЗАСТИЦЕНО КО БИЈЕЛИ МЕДВЈЕД. СВА ПРОБЛЕМАТИЦНА ДЈЕЦА ПОСТАЈУ СВЕ ГОРА ИЗ ГОДИНЕ У ГОДИНУ. РЕЗУЛТАТЕ ВИДИМО САД СВИ. ТРЕБАЦЕ БАР 20 ГОДИНА ДРУГАЦИЈЕГ ВАСПИТНОГ РАДА ДА СЕ СВЕ ПОПРАВИ. АКО ГА БУДЕ, ЈЕР СМО У ВЕЛИКОМ ЦОРСОКАКУ СА ДРУСТВОМ, СКОЛСТВОМ И ПОРОДИЦОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xцц

05.05.2023 04:26

Ово је демон... Казнити као одраслу особу.... Са намером је кренуо да убија.... Нико нема право да одузме живот.... Монструм

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фочак Р. К.

05.05.2023 04:55

Нафатати мало гов.но кад изађе са лијечењаа. А и оцу му мајмуну који воли пушку омогућити да се њоме брани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Воxпопули

05.05.2023 05:29

Ако нема закона за овог крволоцног убицу има дијагноза,има на психијатрији затворено одјељење и затворити га до краја живота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

05.05.2023 05:47

Дјећак је без икакве сумње тежак душевни болесник, али прикривени, без видљивих испада, а такви су потенцијално најопаснији по околину. Сам је себе најбоље окарактерисао, када је рекао да је психопата којега треба смирити! Нормално дијете неможе урадити овако нешто!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

05.05.2023 06:11

Да се мене пита добио би ти дозивотну робију неби ти пало то на памет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта сада!????

05.05.2023 09:09

Моје дијете од јучер плаче, не смије у школу. Боји се некога ученика који је имао чакију у торби. Цурица плаче и не престаје се трести од страха! ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дриблер

05.05.2023 09:55

Туга… Ништа друго… Саучешће цијелом српском роду…Никад се не поновило?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

05.05.2023 12:06

Друштво мора пронаћи механизме да се овај момак нкада више не нађе на слободиПрво психијатријска болница једно 20 година па онда затворска казна или слично.ИНАЧЕ Ч Е СЕ ДЕСИТИ МНОГИ ЗЛОЧИНИ ОД МАЛОЉЕТНИКА ПОД ДОЈМОМ ДА ИХ СЕ НЕ МОЖЕ КРИВИЧНО ГОНИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маркан

06.05.2023 05:43

Због тога и долази до оваквих ствари. Због писања разних Курира и програма разних Пинкова.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гарофиx

06.05.2023 19:58

Шта ће некоме уопште канал где се у докуменарцу описује и објашњава како је извршен злочин ???

ОДГОВОРИТЕ