Вучићу највише признање града Источно Сарајево

- Највише признање града Источно Сарајево - Грб града које је додијељено предсједнику Србије Александру Вучићу знак је још већег и чвршћег повезивања Србије и Републике Српске, а не само симболична награда, рекао је вечерас изасланик предсједника Србије Милорад Вељовић.

Република Српска 13.03.2023 | 20:17
Вучићу највише признање града Источно Сарајево

Вељовић, који је у име предсједника Србије, преузео највише признање града Источно Сарајево истакао је да су односи Републике Српске и Србије на највишем могућем ниво захваљујући њиховим предсједницима.

"Србија ће увијек стајати уз Републику Српску и помагати јој. Србија је данас финансијски много моћнија него што је била и у стању је да помаже Србима и ван својих граница, како у Српској, тако и у Црној Гори, Македонији и свуда у дијаспори", рекао је Вељовић на свечаној сједници Скупштине града Источно Сарајево поводом 30 година од његовог формалног настанка.

Он је поручио да Србија поштује територијални интегрирет БиХ, али да грађанима Србије нико не може забранити да воле Републику Српску и њене грађане.

Амбасадор Србије у БиХ Александар Ђорђевић, који је награду Грб града преузео у име Владе Србије, рекао је у обраћању да су пред Србима у Републици Српској и Србији тешка времена и да се нада да ће их успјешно пребродити.

"Надам се да ћемо имати снаге да изнесемо времена која долазе онако како сте ви изнијели овај јубилеј данас и јубилеје који ће доћи", навео је Ђорђевић.

На данашњи дан прије 30 година донесена је Статутарна одлука о организацији Српског града Сарајева 13. марта 1993. године. 

(Срна) Фото: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

СТАТИСТИЦАР

13.03.2023 19:35

ЗАТРЕБАЛО ПАРА ИЗ СРБИЈЕ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

13.03.2023 20:19

Врати це он вама ко Лавров икону

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нисам слијепац,

13.03.2023 21:17

Али овде пише Милораду Додику, направили сте грешку у корацима, дал намјерно или не питање је сад.

ОДГОВОРИТЕ