Словенци не желе Цецу због Аркана на фестивалу

Последњих дана права је пометња на словеначкој јавној сцени због традиционалног карневала "Курентовање" у Птују и то због наступа Светлане Цеце Ражнатовић.

Забава 25.01.2023 | 20:21
Словенци не желе Цецу због Аркана на фестивалу

Ражнатовићева је већ неколико пута наступала у Словенији и никада није било проблема нити се неко бунио, али овог пута њен наступ је наишао на противљење јавности.

Завод за туризам Птуј добио је велики број оптужби да није прикладно да баш српска певачица наступа на традиционалној манифестацији која је део словеначке културне баштине.

Како преноси словеначки медији, објаснили су да је манифестација подељена на јавни и приватни део и да је организатор концерта пратио резултате анкете коју су спровели.

Svetlana Ceca Ražnatović

ФОТО: ДАМИР ДЕРВИШАГИЋ

 

Организатор програма у Карневалској сали, односно приватног дела Курентовања где Цеца наступа је Радио Тедник Птуј.

"Убрзо након што смо добили тендер 2021. године, спровели смо анкету међу читаоцима и слушаоцима не само Сподњег Подравја, вец́ и шире, у којој смо их питали кога желе да виде и чују. Одговорило је 1.800 испитаника, више од 60 одсто њих је одговорило да би више волели извођаче са Балкана. Вец́ина их је желела Светлану Цецу Ражнатовић, а следе хрватски извођачи“, објаснио је за 24ур.цом директор Драго Сламершак, и додао да га су га негативне реакције последњих дана изненадиле.

"Нисмо имали намеру да вређамо Словенце или било кога другог. Једноставно смо узели у обзир жеље наших читалаца и слушалаца, а нисмо ни помишљали да можемо да подстакнемо такву негативну реакцију", рекао је Сламершак.

"Продаја карата за словеначке извођаче је изузетно лоша, а продаја за четири хрватска извођача и Цецу је скоро при крају, то је истина. Било би лепо када би Словенци купили карте и за домац́е извођаче“, додао је он.

Svetlana Ceca Ražnatović

ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН/24УР.ЦОМ

 

Словеначки медији пишу и цели случај повезују и са покојним Жељком Ражнатовићем Арканом, Цецином супругу, објављујући његову фотографију у маскирној униформи са упереном пушком.

Медији пишу и о томе како су и у Србији 2014. писали петицију о забрани њеног наступа на Петроварадинској тврђави, али и 2019. године о забрану концерта у Црној Гори на традиционалној манифестацији Празник мимозе у Херцег Новом.

(курир.рс/24ур.цом)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ринге раја

25.01.2023 20:11

Паметно, него шта?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

25.01.2023 20:37

Тако и треба мозе да пјева само код Додика има хеликоптер обезбеден неце они сваста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика бн

25.01.2023 22:30

Ипак је она најпосјеценија од свих пјеваца на балкану, многим то смета. Нароцито хрватима. Зато сто је птуј близе њима. Кад је пјевала уЉубљани то је било крцато, није се питало колико је карта само дај да су сто близе бини

ОДГОВОРИТЕ