Хапшења групе Златана Ћука - Ћук у бјекству

Током рада по предмету Државна агенција за истраге и заштиту је остварила добру међународну сарадњу са Тужилаштвом и Полицијом Савезне Републике Њемачке, ЕУРОПОЛ-ом и канцеларијом ФБИ при Амбасади Сједињених Амерчких Држава у Босни и Херцеговини.

Република Српска 27.12.2022 | 11:10
Хапшења групе Златана Ћука - Ћук у бјекству

Златан Ћук се повезује са Шкаљарским кланом. Он је био ухапшен у Бијељини у акцији ‘Кристал’ заједно са старлетом из Србије Тијаном Ајфтон. Сви су били осумњичени за проституцију.

Припадници СИПА-е и МУП-а РС хапсе на 13 локације на подручују Бјељине и Угљевика.

Како је саопшено из Тужилаштва БиХ, осим хапшења проводе се и претресе објеката и возила која користе осумњичени.

Ради се о предмету у којем се користе докази добијени дешифрирањем Скy и Аном апликација, а предмет се односи на бијељинску групу осумњичених.

Како сазнаје Рапорт, хапсе се припадници клана који је водио Златан Ћук.

Ћук је бјекству, а сматра се једнин од већих снабдјевача дрогом у РС.

Златан Ћук се тако повезује са Шкаљарским кланом. Он је био ухапшен у Бијељини у акцији ‘Кристал’ заједно са Тијаном Ајфтон, србијанском старлетом. Сви су били осумњичени за проституцију.

Из Тужилаштва БиХ је саопштено да се ради о предмету у којем се користе докази добијени дешифровањем Скy и Аном апликација, а предмет се односи на бијељинску групу осумњичених.

Тужилаштво БиХ, са партнерским агенцијама у Босни и Херцеговини и иностранству, ради на истрази против осумњичених који се терете да су дужи временски период чинили кривична дјела организованог криминала, повезана са неовлаштеним међународним прометом опојних дрога, прањем новца стеченог незаконитим активностима и друга повезана кривична дјела.

Након лишења слободе, осумњичени ће у законском року од 24 сата бити предати поступајућем тужиоцу који ће извршити испитивања осумњичених и донијети одлуку о даљим активностима, приједлогу притвора или мјера забране и даљим истражним радњама у предмету.

И Агенција за истраге и заштиту БиХ (СИПА) је саопштила да су полицијски службеници, заједно са полицијским службеницима Министраства унутрашњих послова Републике Српске данас, у склопу оперативне акције „Голден“, на подручју Бијељине и Угљевика започели претресе пословних и  стамбених објеката и покретних ствари на 14 локација као и привремено одузимање документације од једног правног лица.

Наведене активности проводе се због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела „Организовани криминал“, „Неовлаштен промет опојних дрога“, „Неовлаштен промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе„  и „Прање новца“ прописана Кривичним законом Босне и Херцеговине.

Претреси  и привремено одузимање документације се врши по налогу Суда Босне и Херцеговине и под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине у сарадњи са полицијским службеницима Полиције Брчко дистрикта Босне и Херцеговине и Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Током рада по предмету Државна агенција за истраге и заштиту је остварила добру међународну сарадњу са Тужилаштвом и Полицијом Савезне Републике Њемачке, ЕУРОПОЛ-ом и канцеларијом ФБИ при Амбасади Сједињених Амерчких Држава у Босни и Херцеговини.

Узимајући у обзир да је оперативна акција „Голден“ у току, о коначном исходу јавност ће бити информисана накнадно.

(БН Фото: Илустрација)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

скобооо

27.12.2022 10:36

Цукова и Орасова група са сокоца јуце ухапсена,скупа су радили за Филипа кораца и скаљаре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

27.12.2022 10:43

Опет одјава....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Максо

27.12.2022 11:17

Па наравно да је дојава...све продају прије подју у лафо акције

Name

Звездас

27.12.2022 11:16

Па гдје му је сада друг Карановиц Педја ... са скаја да га сацува. Доце крај и никлованом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педја

27.12.2022 15:11

Еј, не треба ми висе, па сам га пустио низ воду "немам потребе" моја омиљена узрецица?

Name

Мики Цајиц

27.12.2022 11:50

Ја кад сам био замјеник нацелника сви су мени доносили и никад нисмо хапсили. Све је било легално. Свима нам је добро било. Ево ја сад у пензији и и тросим ту устедјевину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кристијан

27.12.2022 20:32

Зато су ти сину давали није ни чудо што га зову тест њуска.

Name

Марцоне

27.12.2022 13:37

Био ухапсен па га сад тразе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зв

27.12.2022 13:45

Добро су се сјетили... Дузе од годину дана сва јавност зна за слуцај апликација и они сад претресају... па ста це наци... ко год да је користио неку од поменутих апликација спремно је доцекао полицију...

ОДГОВОРИТЕ