Позиција Србије није лака, одлучујемо о својим интересима

- Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија признаје територијални интегритет Украјине у складу са међународним правним нормама и од тога није одустајала ни "после Крима"ни било када касније и додао да му се чини да неки људи желе да Србија поклекне и да одустане од свега сто је градила.

Србија 23.02.2022 | 21:00
Позиција Србије није лака, одлучујемо о својим интересима

"Политику градите за тешка времена, а не да излазите у сусрет свима. Ми одлучујемо о својој судбини и позицији која није лака, али је једина могућа за нашу земљу", поручио је Вучић и додао да у том смислу Србији нема ко шта да приговори.

Он је одговарајући на питање поводом писања хрватских медија да је добио снажан ударац од ЕУ и САД поводом Украјине, а које су пренели и поједини медији у Србији под контролом Драгана Ðиласа, рекао да је ушао у ринг да би чувао мир и виталне интересе своје земље.

"Увек сам се питао како је могуће да неки људи мисле да се неко у међународној заједници мени обраћа лично. Не раде они то због мене, него због Србије. Некоме се не допада став Србије да буде независна земља и да мисли својом главом, да штити своје интересе", истакао је Вучић.

Он је додао и да никада није разумео људе који узивају у нападима на сопствену земљу да би сели у његову или неку другу фотељу.

"То говори о томе да ти људи немају ни политику ни морала, а што се тиче тешких удараца примам их сваки дан", напоменуо је Вучић додајући да се то дешава ако у политици предстаљате малу, суверену земљу која није много сназна, а коју су тукли сваки пут када је некоме то пало на памет.

"Тукли су насу земљу чиме су стигли и у Балканским и Првом и Другом светском рату, и деведетих, у агресији јединој на тлу Европе против једног слободарског народа и то без одлуке СБ УН", истакао је Вучић и упитао зашто не би научио на политичке ударце.

Он је додао да би му било најлакше да постане велика зведа и да подржи све сто казу у свету.

"То би било у мом интересу, али да ли је то у интересу Србије. Ја се руководим интересима Србије, неко мора и о томе да размиљша", поручио је Вучић.

Поручио је да то значи да неко мора да размишља о томе по којој цени ћемо да набављамо енергенте и како да се понашамо и "да ли ћемо да се правимо да не примећујемо дупле стандарде оних који нам данас држе придике".

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Истина

23.02.2022 20:09

И овај не зна куд удара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

23.02.2022 20:21

Се мани беспотребног титрања и улизивања, сад није време за то, раније је била теска ситуација и био си младји, сада мозес знати када је за сто време, без да ти неко говори, и не признаји Косово ни под разно, јер то ти не треба, остало продје ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

23.02.2022 20:46

Притиснуће Русија, Америка и Европа. Над Србијом је најприје прекршен међународни уговор, Хелсинки чиними се, па тако Србија нажалост, звог КиМ,, па рецимо "сервис", ако се добро припреми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОY

24.02.2022 07:46

Нема друге што се мора и није тешко. Само неможеш сједети на двије столице могу се обије омакнут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир народу у Украјини

24.02.2022 08:15

Добра реченица од епископа “Треба бити цовјек у свим искушењима”

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цовиц Драган

24.02.2022 19:04

Вуцко цувам ти ледја саме напред!

ОДГОВОРИТЕ