Бореновић оштро: Добили смо Инцков посланички клуб

Бореновић каже да је јасно је да је СНСД са „својим трабантима“ прихватио и легализовао наметнути „Инцков закон“ и још једном понизио Народну скупштину Републике Српске. 

Босна и Херцеговина 03.02.2022 | 14:56
Бореновић оштро: Добили смо Инцков посланички клуб

- Очекивали смо да ће се у Парламенту БиХ разријешити питање наметнуте Инцкове одлуке. Остајемо при ставу да нама не требају наметнути закони, већ домаћи договори и компромиси, који ће бити прихватљиви за све народе и ентитете, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић након данашње сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, којој није присуствовао. 

Бореновић каже да је јасно је да је СНСД са „својим трабантима“ прихватио и легализовао наметнути „Инцков закон“ и још једном понизио Народну скупштину Републике Српске. 

- Сада је све познато и јасно. Неспорне су чињенице да је СНСД једина странка из Републике Српске, а мислим и из БиХ, која је потврдила, прихватила и легализовала све, али баш све наметнуте одлуке, тј. законе високих представника у поратној БиХ. А тих одлука и закона је било 339, укључујући и ову Инцкову. Такође, познато је да су у БиХ високи представници смијенили 187 изабраних или именованих представника, већином из реда српског народа, од којих, гле чуда, нити један није из СНСД-а. То јасно говори о њиховој лицемјерној политици снисходљивости и добро познате сарадње и подаништва високим представницима, рекао је Бореновић. 
 
Он је истакао да СНСД од данас учествује у доношењу одлука у Парламенту БиХ и да се може рећи да имамо нови посланички клуб у Парламенту БиХ, који чине СНСД-а и њихови сателити, а зове се "Инцков посланички клуб". 

- Ми и даље позивамо предлажемо да се разријеши питање Инцкове наметнуте одлуке кроз временски мораторијум на примјену исте, којим би се отворио простор за договор око садржаја закона који би био прихватљив за све и био одраз поштовања уставних и демократских принципа једне земље, рекао је Бореновић. 

Истакао је да посланици ПДП-а остају привржени ставовима да нема одлучивања у заједничким БиХ институцијама док се не ријеши наметнута Инцкова одлука: 

- Имам осјећај да је владајућој коалицији СНСД-СДА-ХДЗ јако стало да константно држе политичке тензије, да што дуже трају и ове приче око ВСТС-ова, а да се разноразне политичке играрије продубе до дана избора. Што се тиче Изборног закона, наша позиција је непромијењена-  Република Српска остаје једна изборна јединица са чије територије се бира директно један члан Предсједништва, те да је потребно усвојити техничке измјене Изборног закона које ће омогућити фер и поштене изборе. Вријеме за усвајање новог закона цури.

Као што смо још прије годину дана говорили, јасна је намјера власти да се уђе у период расписивања избора без измјена Изборног закона како би остала стара изборна правила. Са или без тих измјена, избори 2. октобра морају бити одржни и ми ћемо на њима побиједити, а ову неодговорну, корумпирану, ненародну власт послати у прошлост, гдје се најбоље сналази, рекао је Бореновић.

(БН)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Ната

03.02.2022 14:07

То Бране, само јако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

03.02.2022 14:08

Све тачно што Бореновић каже.Какво понижење нам Додик приређује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишка

03.02.2022 14:09

Само немојте одустајати бар ви из праве опозиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРХ,

03.02.2022 14:30

ТЕКСТ НА РТРС-"У": 'СКУП БОРАЦА(читај БОРЦИ ВРС) ШТЕТНИ ПО ИНТЕРЕС РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ,НИЈЕ ЧОВИЋ ДОЛАЗИО БАДАВА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Врх

03.02.2022 15:05

Иду те несто ови знакови интерпункције...:)

Name

ре

03.02.2022 22:16

Човић је дошао по гласове срба на слиједећим изборима.Раније је то добијао из Босанског Грахова,Гламоча,М.Града,Дрвара па опет ће .Кад њему Срби дају гласове то је ок а кад Бошњаци то исто ураде за Жељка Комшића е то није у реду.Смијурија.Па овде није никоме стало до тих неких њихових народа они гледају само себе а добиајају ггласове преко тих истих својих народа који су обицни просијаци јер су их убиједили да они други хоће то боже нешто да им отму или ускрате.Ми смо го*на.

Name

Рамиз

04.02.2022 10:25

ре@свака част за коментар....!! Све сто си написао, је Жива истина а ми Смо Дно ДНА Говна тешка.....?????

Name

РЕЦИ НАМ

03.02.2022 14:39

Ста не ваља у ИНЦКОВОМ ЗАКОНУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

4005

03.02.2022 16:26

То шта неваља ваљда зна Миле Додик, јер он је због истог заказивао посебне сједнице Народне скупштине. Њему се обрати.

Name

Мики

03.02.2022 16:27

Нема од вас ништа, помешће вас миле ко и прије, ништа другачије не нудите. Сва се ваша прича заснива на ругању снсд-у. Шта би ви другачије радили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.02.2022 17:11

Миле висе никад неце на власт доћи

Name

Приједорцанин М.

03.02.2022 22:51

Мики а ти си онај сто цисти wц ове у мадери

Name

03.02.2022 16:47

Ма хајде реци ста си ти урадио у својој мјесној заједници,само кукас па направи протесте бар у свом селу ако ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

03.02.2022 17:04

Свеје то био договор два брата Милорада и Бакира и братица ИНЦКА само ви слабо цитате измеду редова а то се знало пре 6,5 мјесеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

03.02.2022 21:37

Што се не дигнемо и ако треба на силу стјерати багру са власти и затворе их набити у принудни рад да виде како жуљеви изгледају да би преживили.Ако се још чекало могло би да не буду избори то ониитраже како Додик Човић тако Бакир па још четри године пакла

ОДГОВОРИТЕ