Испитати ко је спремао атентат на Вукоту Говедарицу

Српска демокатска странка тражи од истражних ограна Републике Српске да најхитније провјере јуче изнесене наводе бањалучког адвоката Радета Ћулибрка да су сви проблеми његовог клијента Миљана Вујовића почели када је одбио да убије политичара Вукоту Говедарицу – истакао је Мирко Шаровић, предсједник Српске демократске странке.

Република Српска 19.10.2021 | 13:58
Испитати ко је спремао атентат на Вукоту Говедарицу

„Вујовић је неколико пута током суђења за убиство Петра Бајчетића, изнио наводе да су управо Бајчетић и Вујовић били унајмљени да у току изборне кампање 2016. године изврше атентат на Вукоту Говедарицу и да се Вујовић повукао из овог плана, након чега су почеле несугласице њега и Бајчетића“, казао је Шаровић. 

Он је подсјетио још једном да је адвокат Раде Ћулибрк јуче казао да је његовом клијенту Миљану Вујовићу Петар Бајчетић рекао да иза наручивања убиства Вукоте Говедарице, који су њих двојица требала да изврше, стоје локални политичари браћа Вуковић.

„Обзиром да се ради о наводима који се по други пут појављују у јавности а овај пут адвокат Ћулибрк је цитирао и Вујовићеве тврдње ко су били и наручиоци атентата, сматрамо да надлежни истражни органи треба да провјере информације и испитају оне који су прозвани именом и презименом за спремање атентата на Вукоту Говедарицу“ – истакао је Шаровић.  

Бањалучки адвокат Раде Ћулибрк тврди да је његов клијент Миљан Вујовић, који је осуђен на 15 година затвора, невин и да су његови проблеми због тога што је одбио да заједно са покојним Петром Бајчетићем организује и убије Вукоту Говедарицу пред локалне изборе 2016. године.

"Миљан Вујовић није само у завршној ријечи изнио те тврдње, он је и у свом уводном излагању изнио те тврдње и током цијелог поступка истрајава на тој тврдњи а у свом свједочењу пред судом је само детаљно, разложно и увјерљиво објаснио како се то све одиграло, шта је од њега поводом организације убиства Вукоте Говедарице тражио Петар Бајчетић, како се он успротивио томе, како му је Бајчетић рекао да се не сикира да ће локална полиција то све покрити, да је због тога Бајчетићу запријетио да ће то пријавити СИПИ, да му је Петар Бајчетић рекао да ће убиство свакако и без њих извршити људи из Србије, да му је Петар Бајчетић рекао да иза наручивања убиства Вукоте Говедарице стоје локални политичари браћа Вуковић", наводи Ћулибрк.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Билеца

19.10.2021 12:27

Е цуј браце Вуковица...бас ме цуди од тих ,,постених" људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОБЕЛИX

19.10.2021 12:48

Врло,врло деликатна ствар.Ко би убио човека??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чаруга

19.10.2021 13:16

Шаровићу треба пуно тога испитати,ал нема к'о . Овдје се не зна које убијо Ристу Југовића,Маузера и још многе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко

19.10.2021 14:35

Умрезена криминална олос од - до!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

19.10.2021 22:02

Па не знам ко би тиме (или његовом оставком под тим притиском) највисе профитирао Ко је за вријеме његовог предсједовања СДСом био на маргинама и пред самим избацивањем из странке Које снаге су уклањањем прво Босица па онда и Вукоте преузеле потпуну контролу СДСа Има осумљиценика доста али не толико да се не могу ухватити Засто су изврсиоци из истицног дијела РС и обицни аматери Има материјала могло би се несто урадити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

20.10.2021 10:43

Одма испитати дасе зна Нема потребе крити.

ОДГОВОРИТЕ